Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:45 17.06.25 
Българи извън България
   >> Българи в чужбина
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема Наостряте ли уши като чуете БГ реч??нови  
Автор fanta (limonka)
Публикувано29.02.04 01:00

Интересно ми е да разбера вие как постъпвате ако видите случайно българи да речем в автобуса или на улицата:

а) Подминавате с бърза крачка като правите всичко възможно да останете незабелязан
б) Преценявате "годността" на сънародника и ако е готин пич (мадама) го/я заговаряте
в) Примъквате се тихомълком, опитвате се да дочуете разговора и лукаво се подсмихвате на някои изцепки в стил "никой не ни разбира"

МОЛЯ ГЛАСУВАЙТЕ!!!

Сигурна съм че всеки има някаква смешна история да разкаже по тази тема ;) защото както моя скромен опит сочи българите сме навсякъде и аз самата постоянно се натъквам на събратя под път и над път!!!

When was the last time you did something for the first time?

Тема Re: Наостряте ли уши като чуете БГ реч??нови [re: fanta]  
Автор Dragoness (много огнена)
Публикувано29.02.04 02:20

Не съм попадала в такава ситуация откакто не живея в Европа.
Предполагам, че ще ги поздравя стига да не бързам ужасно за някъде.

See no Evil, Hear no Evil, Lay no Evil Down on Me...or I'll Toast You in Hell

Тема Re: Наостряте ли уши като чуете БГ реч??нови [re: fanta]  
Автор lump (непознат )
Публикувано29.02.04 13:02

E shte kaja dobar den...

Тема Re: Наостряте ли уши като чуете БГ реч??нови [re: lump]  
Автор blatna_ve6tiza (6egadjiika)
Публикувано29.02.04 14:22

V4era me sprq edna jena, dokato se razhojdahme s gadjeto i si govorehme.....4ula 4e si govorim na bg i za tova ni sprq ....mnogo i se zaradvah, be6e usmihnata i slun4eva..poprikazvahme si malko i posle se razdelihme....

Тема Определено съм приятно изненадан...нови [re: fanta]  
АвторПepчeмлиeв (Нерегистриран)
Публикувано29.02.04 15:25

...особено когато съм в някои кътчета на БГ като Столипиново, Факултето, Сливен, Пазарджик, Кърджали, Добрич...

Тема разбира се, че се обаждамнови [re: fanta]  
Автор chinchilla (гризана)
Публикувано29.02.04 16:27

На никой не му е навредило едно здрасти да каже.

Тема Re: разбира се, че се обаждамнови [re: chinchilla]  
Авторhaidi (Нерегистриран)
Публикувано29.02.04 17:17

opita mi pokazva,4e edno zdrasti ne vredi no i ne vinagi ima prodalgenie.Problema e 4e ne moges da izgradis doverie za 5 min opoznavatelen razgovor.A i kadeto az giveia,horata ne se interesuvat za drugite,i ako iskas da se vpises v peizaga triabva da gi kopiras i da si lizemerno zainteresuvan,oba4e daite shans na gelaestite da si govorit na balgarski i bez predrazsadazi i strah/ e ne e nuzno razbira se da dadete i poslednata si riza niakomu,samo zastoto govori balgarski/

Тема а ти от кои си, haidi?нови [re: haidi]  
Автор chinchilla (гризана)
Публикувано29.02.04 17:59

!?!?
Как пък предизвиках такива расъждения ... та намеси и последната ми риза.

Не държа след здрастито да има продължение.

И в същност моят пък опит показва, че винаги можеш да проведеш неангажиращ, но приятен и интересен разговор и то със съвсем непознати. Какво пък пречи те да си и българи...

Хората където и да са, каквито и да са, реално не се интересуват от теб. Освен, ако те самите нямат полза да се интересуват. Но това ВСИЧКИ си го знаем.

Освен това не мисля, че за да се впиша в пейзажа, в който ИСКАМ да се впиша ми е необходимо лицемерие. Твърде лицемерите ме натоварват. Нямам желание да поддържам връзка с хора, които ме натоварват.

А шанс е редно да дадеш на всеки. И това е неоспоримо.

Тема az sam ot haidilandнови [re: chinchilla]  
Авторhaidi (Нерегистриран)
Публикувано29.02.04 18:15

iskah da kaga ,4e mnogo hora si tarsiat kontakti s balgari samo zaradi uslugite,koito eventualno mogat da polu4at.Az sam goliam optimist i se opitvam da bada dobar 4ovek i pomagam,oba4e samo kogato smiatam 4e horata se nugdaiat ot moiata pomost-mnogo egoisti4no se izkazah.......v Haidiland ne e mnogo veselo naistina,no nasiat temperament -BG i jugo ne e za prepora4vane da se pokazva-ignoriran si mnogo barzo....

Тема Re: Наостряте ли уши като чуете БГ реч?? [re: fanta]  
Автор fanta (limonka)
Публикувано29.02.04 18:23

Ама отговорите ви направо ме изненадаха!!! Аз живея в Лондон и незнам, явно само тук е така, но българи има страшно много и те в повечето случаи гледат да се избягват защото има една стара приказка тук, че от българи трябва да се бяга надалеч.
На мен са ми се случвали доста интересни неща. Един ден например бяхме с една приятелка в автобуса и до нас седеше някакъв младеж (много не си личеше че е българин) и явно през цялото време ни е слушал разговора, който типично по български включваше обсъждане на кой ли не в автобуса, включително и на него :))), но той не ни каза поне едно здрасти дори и след като телефона му иззвъбя и той говори явно с приятелката си около 5 минути на чист български. И ние не го заговорихме... Все едно си бяхме в София...
А днес щях да умра от смях! В местния басейн, в който ходя доста често не бях засичала никой българин до сега, но днес две момиченца просто не можеше да не се забележат! Представете си и двечките на басейн по прашки! Еми, как да ги заговоря?
Та такива истории... Сега като се замисля има още мнооого многоооо.. Но да ви кажа, винаги когато съм заговаряла аз самата някой после съм съжалявала и вече се правя на англичанка като срещна други българи, а и май повечето тук в Лондон правят същото...

When was the last time you did something for the first time?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.