Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:27 13.07.25 
Българи извън България
   >> Българи в чужбина
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Smiana na zadgranichen passportнови  
Авторghj (Нерегистриран)
Публикувано07.01.04 00:03

Zdraveite,
Iskam da popitam vsichki, na koito po edna ili druga prichina se e nalagalo da smeniat passportite si. Veche proverih i mi kazaha, che niama problem s visite (naprimer) - Pasporta si ostava v teb dokato izteche visata.
Iskam da popitam, obache, kak stoi vaprosa s novia passport? Neobhodimi li e da imam dokument, che stava duma za edin i sashti chovek. Pritesniava me fakta, che pri podavane na dokumenti v niakoi institucii (banki, posolstva....) shte sa vpisani dannite ot staria passport i ne znam da ne mi sazdadat problem.
Ako takav dokument mi e neobhodim, to kade v BG mozhe da se izvadi podoben?

Blagodaria predvaritelno na vsichki.

Тема Re: Smiana na zadgranichen passportнови [re: ghj]  
Автор helen (natural)
Публикувано07.01.04 09:15

a kakvo e razlichno v dannite?
vse pak ako ne sa ti promeneni imenata ne vijdam problem?
ako sa ti promeneni imenata sys sigurnost steimash nujda ot dokument koito da tvyrdi che si systiq chovek no kyde ste ti trqbva ne znam?

I want it all and i want it now.

Тема Re: Smiana na zadgranichen passportнови [re: helen]  
Автор besteira (sonhador)
Публикувано11.01.04 13:14

имаше преди едно удостоверение за идентичност, и в него пишеше, че лицето .....и егн.......е идентично на .......с еди-кои -си-имена.Ако не греша се издава от общината и има специално печатче като кажеш, че ти е необходим в чужбина и после се заверяваше в консулски отдел.

Тема Re: Smiana na zadgranichen passportнови [re: ghj]  
Авторdevon (Нерегистриран)
Публикувано23.01.04 23:11

KAto stana na vupros za zadgranichen pasport,kakvo pravite vie kogato nabliji vremeto da vi izteche pasporta?
Az proverih v web site-a na Bg posolstvo v london i se okaza che pasporti tuk ne se uduljavat ili izdavat ,a az lichno niamam turpenie i nervi s malko bebe i rabota da se mucha da nameria i vreme za neplaten otpusk da si otida mnogo mnogo ne moga da razpolagam s lichnoto si vreme osobeno kogato triabva da se koordinira s tova na muja mi.Puk i imam na vsichkoto otgore i razreshitelno v toia pasport koeto ne moje da se preizdade.Niakvi idei ot sbluskali se s podoben rod problemi hora?Vuzmojno li e da se izdade nov pasport pri polojenie che staria e vse oste validen i da se zadurji staria...ohh takakva kasha e v glavata mi.A ako biahme EU nikuv problem.V evropa sme ,a ni tretirat kato treti sviat grajdani,po zle i ot bejanzite,koito imat pravo na vsichko ,koeto dori samite grajdani na durjavata niamat pravo na.
UFFF,

Тема Re: Smiana na zadgranichen passportнови [re: devon]  
Авторpitashta (Нерегистриран)
Публикувано24.01.04 23:30

Po povod iztichaneto na zadrgranichnia passport i zamianata mu s nov. Mozhe po vsiako vreme da se izvadi nov passport, nezavisimo, che staria ne e iztekal (naprimer). Ako v staria passport imash validni visi ili drug dokument, to tozi passport ti se vrashta, za da izpolzvash visata. Taka na praktika imash 2 passporta. Staria se obiaviava za nevaliden, kato ostaviat validna samo visata ili saotvetnia dokument i izpolzvash novia passport.
Ne znam, obache dali mozhe da se vadi nov passport v konsulstvo v chuzhbina. Az dosega sam go pravila samo v Bulgaria.

Тема Re: Smiana na zadgranichen passportнови [re: pitashta]  
АвторRodeOrm (Нерегистриран)
Публикувано25.01.04 22:28

http://www.bulgaria-embassy.org/Consular%20Information/passport/pravilnik.pdf

Чл. 28. (1) Българските граждани, живеещи в чужбина, подават заявление за издавано на паспорт в
дипломатическото или консулското представителство на Република България, което го препраща
чрез Министерството на външните работи до ДНСП - МВР.

Тема Re: Smiana na zadgranichen passportнови [re: RodeOrm]  
Авторdevon (Нерегистриран)
Публикувано26.01.04 00:29

E toku sto napisah dulag otgovor no ne se izprati.Ste buda kratka.Mercy za suvetite.problema s posolstvoto e che diplomaticheskata posta se izprasta vednuj na 2 meseza koeto oznachava che izdavaneto na pasport potoia nachin otnema mejdu 4-6 .A prez tova vreme-polvin godina e mnogo vreme sum bez vsiakakuv dokument za samolichnost i dokazvane na legalnia mi statut tuk v durjavata.A vse za nesto se nalaga da go pokazvam-ei sega sum go izpratila za razreshitelno da zapochna shofiorski kursove,posle ste triabva da go pokazvam za testove sigurno ,za vzimaneto na shofiorska i izdavaneto i ,za kup drugi raboti svurzani s jiveeneto mi tuk.Tui che i duma da ne stava.
No ste se izmisli nesto.ZAtova pochna h da mislia ot sega za da imam vreme spokoino da si urediat nestata.
chao i do skoro

Тема Re: Smiana na zadgranichen passport [re: devon]  
Автор oтвopeнa (open-minded)
Публикувано26.01.04 01:12

Това за дипломатическата поща е абсурдно...

Явно те лъжат. И в миналия век да живеехме, пак щеше да пристигне по-бързо. Повдигни въпроса. В посолството са ДЛЪЖНИ да ти помогнат!!! Кажи им, че ще се допиташ до Външно Министерсво в България да се увериш, че това наистина е така! Повярвай ми, веднага ще си размърдат задниците!

На тях точно това им е работата и затова им се плаща: да се грижат и помагат на БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ в съответната чужда държава. Моля те, отстоявай си позицията! Не харчи пари и време заради тези мухльовци!!!

В моята чужбина няма бългаско посолство, затова мога да кажа от личен опит, че съм пътувала с изтекъл паспорт без проблеми. Но, при наличието на такова в твоята чужбина, просто е срамота да те моткат така!

Друг вариант, изпрати си паспорта с тях и им поискай официален документ, пасаван или нещо, което да обяснява ситуацията. Бъди настоятелна и завоалирано заплашителна. Забелязала съм, че хората веднага се разтичват, когато стана леко заплашителна. Позвай този похват. Нищо не губиш, можеш само да спечелиш!

Хайде, успех, и пиши какво е станало!

Истината боли един миг,
лъжата - много по дълго.

Тема Re: Smiana na zadgranichen passportнови [re: RodeOrm]  
Автор lsabel (chervenokoska)
Публикувано26.01.04 02:30

За жалост е вярно това за дипломатическата поща . Аз сменях паспорт преди време - наистина отнема доста време и се изпраща с дипломатическа поща , която е на 2 месеца (сякаш беше).

Тема Re: Smiana na zadgranichen passportнови [re: devon]  
АвторRodeOrm (Нерегистриран)
Публикувано27.01.04 23:43

Мисля, че някъде из тия членове и параграфи имаше и член, който гласеше нещо от рода на "издаването на нов паспорт става в срок до 30 дни".

Прочети пак закона и им го цитирай в посолството ако трябва

Относно другият ти проблем: докато си без паспорт винаги получаваш документ, че в момента си без паспорт поради едикаква си причина. Вярно е, че това е само един хвърчащ лист, но все пак по-добре от нищо

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.