Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:17 07.07.25 
Българи извън България
   >> Българи в чужбина
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема UK or The Netherlandsнови  
АвторMislesht (Нерегистриран)
Публикувано06.10.03 16:16

Моля ви да си споделите мнението за живота във Англия и Холандия, ако сте били там или живеете във момента. Аз съм бил във Холандия (макар и нелегално). Сега живея във Кралството със бизнес виза. Мисля че Холандия е много по подредена и по красива държава. Бил съм на много места във Англия ( Winchester, Woking, Guildford, Mylton Keynes, Southampton, Eastbourne, Salisbury, Newcastle upon Tyne, Rochester, Maidstone, Chatam, Canterbury, Swindon, Edingurgh, Dundee, Sunderland, Middlesbrough, etc)
Като места които са подредени и приятни за живеене ми допаднаха, Edinburgh, Winchester, Guildford (Surrey) и отчасти Salisbury.
Имам 100% вазможност да замина легално за Холандия и се чудя да ли си струва... КАК МИСЛИТЕ ВИЕ, ДА ЛИ СЪМ ПРАВ чЕ ВЪВ ХОЛАНДИЯ Е МНОГО ПО ДОБРЕ? МНОГО ПО КРАСИВА И ПРИЯТНА ОТ АНГЛИЯ???

Тема Re: UK or The Netherlandsнови [re: Mislesht]  
Авторcc (Нерегистриран)
Публикувано06.10.03 19:05

a holandski znaesh li?

Тема Re: UK or The Netherlandsнови [re: cc]  
Публикувано07.10.03 00:00

Говоря много добре English. Холандски не знам. Знам че хората във Холандия повечето говорят Английски език. Навит съм да уча Dutch. Просто мечтата ми е да се устроя там където ще съм по добре и ще ми харесва. Иначе знам че и там ще ми е трудно във началото. А вие ако имахте избор, къде бихте предпочели да живеете?
Thanks in advance...

Автор don.boro (непознат)
Публикувано07.10.03 00:20

men ako pitash si e po dobre vav kralstvoto,znaesh i ezik.
no pak vav holandia ima hubava makina,marihuana,

Автор пeпo (един такъв...)
Публикувано07.10.03 00:33

в този клуб и архива му има доста изписано за NL. Ако искаш намери го и го прочети , всичкото.
Въпросът ти няма отговор, или отговора е "42".
Мисля че нямаш представа с какво се нагърбваш.
Все пак зависи и от такива параметри като възраст, образование , квалификация, имуществен статус, семейно положение, готовност на КОМПРОМИСИ, визия за бъдещето, очаквания и т.н.

Преди много години бях видял една картина - скица. Представляваше рицар с доспехи на кон, стои пред една пещера с изваден меч. От пещерата излиза хърхорене и някой духа. Над главата на рицаря - балонче с текст - ""О Кей, гадно чудовище, излизай и се бии!" . Обаче при по внимателно вглеждане става ясно че рицаря не стои пред пещера. Това всъщност е едната (другата е далеч в страни) ноздра на едно огромно чудовище, което спи и просто си диша. Оттам и шумовете в "пещерата".

Какво става в Milton Keynes? Построиха ли театъра срещу Sainsbury? А бетонните крави още ли са там?

Тема картинатанови [re: пeпo]  
Автор пeпo (един такъв...)
Публикувано07.10.03 01:04

аа, забравих най-важното.

Отдолу пише: "DO YOU HAVE THE RIGHT PERSPECTIVE ?"

Тема UK or NLнови [re: пeпo]  
Публикувано07.10.03 11:11

Във Холандия живях около 3 години и то нелегално. Тогава нямах представа ЕСАА. После със Бизнес виза дойдох тук във Англия. Още като дойдох много неща видях тук, които не бях видял във Холандия. Жени пикаят по улиците, мъжете също. Хората, особенно младите като се напият са като животни. Крещят, повръщат по улиците, чупят бутилки и тн. Много пъти съм бил свидетел на расизм от страна на Англичаните. Особеннно ако живееш IN RUNDOWN AREAS or COUNCIL ESTATES. Наистина такава цигания не видях във Холандия. Просто впечатленията ми от Холандия са много добри. Там наистина беше много по подредено и красиво. Даже и хората там са малко по различни от Англичаните. The question is if I am right???

Тема Re: UK or NLнови [re: Mislesht]  
Авторcc (Нерегистриран)
Публикувано07.10.03 11:36

ela da si tarsish legalno rabota kato balgarin i ste vidish kakvo e diskriminatzia

Тема Re: UK or NLнови [re: cc]  
Авторmislesht (Нерегистриран)
Публикувано07.10.03 13:48

Аз ако отида там ще бъда Self employed и няма да търся работа. Я моля ти се все пак ми кажи, Холандците не са ли по толерантни към чужденците? Не знам дали сте били във Англия, но аз наистина мисля че Холандия е по привлекателно място за живеене.... Вие как мислите?
Моля ви споделете вашият опит!
The last decision is mine of course, but I always will take into account what others SAY!!!

Тема Re: UK or NLнови [re: mislesht]  
Автор chinchilla (grizana)
Публикувано07.10.03 16:19

Я виж как са икономическите показатели. На мнение съм, че Холандия е в криза. За UK не знам.
Тук в Недерланд не си мисли, че няма да усетиш разни форми на дискриминация. Има я, има. А и с жилищата е голям проблем.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.