|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
UK or The Netherlands
|
|
Автор | Mislesht (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.10.03 16:16 |
|
Моля ви да си споделите мнението за живота във Англия и Холандия, ако сте били там или живеете във момента. Аз съм бил във Холандия (макар и нелегално). Сега живея във Кралството със бизнес виза. Мисля че Холандия е много по подредена и по красива държава. Бил съм на много места във Англия ( Winchester, Woking, Guildford, Mylton Keynes, Southampton, Eastbourne, Salisbury, Newcastle upon Tyne, Rochester, Maidstone, Chatam, Canterbury, Swindon, Edingurgh, Dundee, Sunderland, Middlesbrough, etc)
Като места които са подредени и приятни за живеене ми допаднаха, Edinburgh, Winchester, Guildford (Surrey) и отчасти Salisbury.
Имам 100% вазможност да замина легално за Холандия и се чудя да ли си струва... КАК МИСЛИТЕ ВИЕ, ДА ЛИ СЪМ ПРАВ чЕ ВЪВ ХОЛАНДИЯ Е МНОГО ПО ДОБРЕ? МНОГО ПО КРАСИВА И ПРИЯТНА ОТ АНГЛИЯ???

| |
Тема
|
Re: UK or The Netherlands
[re: Mislesht]
|
|
Автор | cc (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.10.03 19:05 |
|
a holandski znaesh li?
| |
Тема
|
[re: cc]
|
|
Публикувано | 07.10.03 00:00 |
|
Говоря много добре English. Холандски не знам. Знам че хората във Холандия повечето говорят Английски език. Навит съм да уча Dutch. Просто мечтата ми е да се устроя там където ще съм по добре и ще ми харесва. Иначе знам че и там ще ми е трудно във началото. А вие ако имахте избор, къде бихте предпочели да живеете?
Thanks in advance...

| |
|
men ako pitash si e po dobre vav kralstvoto,znaesh i ezik.
no pak vav holandia ima hubava makina,marihuana,
| |
Тема
|
|
|
Автор |
пeпo (един такъв...) |
Публикувано | 07.10.03 00:33 |
|
в този клуб и архива му има доста изписано за NL. Ако искаш намери го и го прочети , всичкото.
Въпросът ти няма отговор, или отговора е "42".
Мисля че нямаш представа с какво се нагърбваш.
Все пак зависи и от такива параметри като възраст, образование , квалификация, имуществен статус, семейно положение, готовност на КОМПРОМИСИ, визия за бъдещето, очаквания и т.н.
Преди много години бях видял една картина - скица. Представляваше рицар с доспехи на кон, стои пред една пещера с изваден меч. От пещерата излиза хърхорене и някой духа. Над главата на рицаря - балонче с текст - ""О Кей, гадно чудовище, излизай и се бии!" . Обаче при по внимателно вглеждане става ясно че рицаря не стои пред пещера. Това всъщност е едната (другата е далеч в страни) ноздра на едно огромно чудовище, което спи и просто си диша. Оттам и шумовете в "пещерата".
Какво става в Milton Keynes? Построиха ли театъра срещу Sainsbury? А бетонните крави още ли са там?
| |
Тема
|
картината
[re: пeпo]
|
|
Автор |
пeпo (един такъв...) |
Публикувано | 07.10.03 01:04 |
|
аа, забравих най-важното.
Отдолу пише: "DO YOU HAVE THE RIGHT PERSPECTIVE ?"
| |
Тема
|
UK or NL
[re: пeпo]
|
|
Публикувано | 07.10.03 11:11 |
|
Във Холандия живях около 3 години и то нелегално. Тогава нямах представа ЕСАА. После със Бизнес виза дойдох тук във Англия. Още като дойдох много неща видях тук, които не бях видял във Холандия. Жени пикаят по улиците, мъжете също. Хората, особенно младите като се напият са като животни. Крещят, повръщат по улиците, чупят бутилки и тн. Много пъти съм бил свидетел на расизм от страна на Англичаните. Особеннно ако живееш IN RUNDOWN AREAS or COUNCIL ESTATES. Наистина такава цигания не видях във Холандия. Просто впечатленията ми от Холандия са много добри. Там наистина беше много по подредено и красиво. Даже и хората там са малко по различни от Англичаните. The question is if I am right???

| |
Тема
|
Re: UK or NL
|
|
Автор | cc (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.10.03 11:36 |
|
ela da si tarsish legalno rabota kato balgarin i ste vidish kakvo e diskriminatzia
| |
Тема
|
Re: UK or NL
[re: cc]
|
|
Автор | mislesht (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.10.03 13:48 |
|
Аз ако отида там ще бъда Self employed и няма да търся работа. Я моля ти се все пак ми кажи, Холандците не са ли по толерантни към чужденците? Не знам дали сте били във Англия, но аз наистина мисля че Холандия е по привлекателно място за живеене.... Вие как мислите?
Моля ви споделете вашият опит!
The last decision is mine of course, but I always will take into account what others SAY!!!

| |
|
Я виж как са икономическите показатели. На мнение съм, че Холандия е в криза. За UK не знам.
Тук в Недерланд не си мисли, че няма да усетиш разни форми на дискриминация. Има я, има. А и с жилищата е голям проблем.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|