|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Hliab
|
|
Автор |
sofianka () |
Публикувано | 12.11.01 00:29 |
|
Kakuv hliab iadete? Az lichno poradi neponosimost kum tiahnite hliabove si peka hliaba sama v kushti, bez mashina na ruka, s "high gluten" brashno i mnogo silna suha maia. Stava kato bulgarski furnadjiiski, no rabotata e mnogo ,dulga e a i mnogo capane ima. Vie kakuv hliab ioadete i otkude go kupuvate ? Chat -pat kupuvam italianski nariazan no si e skup za jejednevno iadene.
| |
Тема
|
Re: Hliab
[re: sofianka]
|
|
Автор | lmigrant (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.11.01 02:33 |
|
izraza "tiahnite"e podhodiasht za vremennoprebivavasht ulichen chistach, ako si imigrant, shte iadesh hliaba na vtorata si rodina bez mrunkane, shtoto tva ti e kusmeta, baby!!!
| |
Тема
|
Re: Hliab ima
[re: lmigrant]
|
|
Автор | Natural (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.11.01 03:14 |
|
Sofianche ti kade si be rozhbo,v koi shtat?Nie tuka imame v Florida starobaptisti s dulgi bradi,neshto kato komuna,ta te praviat hubav hliab,tipov,a sushto i v Publix ima tipov hliab ,iskam da kazha pulnozurnest,ne tipov.Sorry!Az pusnah temata za kiseloto mleko,i mislia da pusna za sireneto i kashkavala,za maslinite i dr.izvestni bulgarski hrani.Bye,radvam se da te chuja.Natural
| |
Тема
|
Re: Hliab ima
[re: Natural]
|
|
Автор | ... (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.11.01 07:51 |
|
Купувам хляб обикновено от Balducci's или Jefferson Market. Просто прекрасен -- най-вкусният хляб, който някога съм ял. Малко скъп, обаче. Избягвам да купувам от Food Emporium и подобни вериги, защото е от оня в найлоновите пликчета и е с вкус на каучук. Това с печенето на хляб в къщи е много добра идея, но не нещо май нямам склонност към такива дейности ... Добър апетит на всички :-)
| |
Тема
|
Re: Hliab ima
[re: ...]
|
|
Автор |
leliapoli (непознат
) |
Публикувано | 12.11.01 08:49 |
|
Аз също меся , но не редовно. Маята , която използвам e Hodgson Mill (www.hodgsonmill.com), тестото с нея става пухкаво и лесно за месене. А самата технология на приготвяне и месене е от стара рецепта на баба ми. С готово тесто могат да се приготвят питки , мекици идруги нашенски тестени произведения на кулинарния ни гений и естествено пици. А иначе си купуваме италиански хляб или какъвто има. . .Мъжете около мен са всеядни и некапризни, което може само да ме радва:))
| |
|
Ti si se krustil imigrant. Az sum sofianka. Pomisli vurhu tova. Az emigrantka biah purvia mesec imigrantka vtoria mesec, sled tova stanah rezident. Ne se smiatam nito za poveche nito za po-malko ot blizkite mi amerikanci i nai-veche niamam emigrantska psihika. Shte iam kakvoto mi haresva i kakvoto obicham da iam. Az sum bulgarka jiveeshta v USA i si imam navici kooito ne promeniam i takiva koito promeniam suobrazno sredata i jelaniata mi,
| |
|
Da ne bi da govorish za Amishite. Takiva ima i tuka . Ta kakuv hliab moga da vzimam ot tiah? Kato tipovia li?Az sum v Michigan.
| |
|
Mnogo vreme li ti otnema? A kakvo ti e brashnoto. Az kupuvam ot Gprdon golemi chuvalcheta po 20 paunda high gluten brashno i sum dovolna. Samo che furnata mi pobira samo 3 hliaba. Slagash li neshto v testoto za da ne ti muhliasva hliaba?
| |
Тема
|
Re: Hliab
[re: sofianka]
|
|
Автор | lmigrant (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.11.01 16:54 |
|
kato si sofianka, begai si u sofia, ako si usa resident, znachi si amerikanka, a shtom si amerikanka izraza "tehnia hliab" zvuchi tupo, ne mislish li?
a inache, vsichki sme imigranti ako ne sme rodeni v America, baby!
| |
|
ne vodi do hubavo tova mislene , taka da znaesh.......Taka chuvstvam az . A kakva sum i shto sum... vsichkite ima babi i diadovci i daje maiki i bashti sa bili imigranti. Ta zatova goliamo znachenie niama a i ne biva da ima.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|