Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:06 10.11.24 
Технически науки
   >> Енергетика
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | >> (покажи всички)
Тема Най неприятната дисциплинанови  
Автор Xoлдън (стипендиант)
Публикувано30.12.10 16:24

в ученето за мен беше химията.Никога не можах да проумея тия валенции и не знам какви умнотии.
Физиката и после електротехниката за мен бяха детска играчка.И досега са.

Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!

Тема Re: Най неприятната дисциплинанови [re: Xoлдън]  
Автор Cтyдeнт_EE (помощник)
Публикувано31.12.10 09:08

Химията, определено още от 6-ти клас когато беше обединена с Физиката в предмета Физични и химични явления (ФХЯ). Може би самите преподавателки придаваха този "зловещ облик" на предмета. Не бяха лоши жени, напротив, но явно изискванията им към нас бяха по-високи, а и отношението по-строго. И аз като тебе много харесвах (и харесвам), а и ми се отдаваха Физиката и Електротехниката и всички спец дисциплини в техникума. От специалните може би само Електрическите машини нещо не ми допадаха с многобройните видове намотки :)
А тригонометрията също ме дразнеше, но за сметка на това в Университета Математиката (всичките и висши части) ми станаха любими, даже постигнах един своеобразен личен връх в математиката 6 на контролно за диференциални уравнения и 5 за семестъра по ВМ 3 част (двойни и тройни интеграли и диф.уравнения). Не че сега си спомням нещо, но с помоща на някой справочник бързо ще рефрешна

С желание и труд всичко се постига!

Тема Re: Най неприятната дисциплинанови [re: Cтyдeнт_EE]  
Автор enarei (познаващ ГИ)
Публикувано31.12.10 09:46

Имало е за какво.

Ако са рекли "вещерките" да ти преподават за взривчета...
Па кой знае, някое образовано пишлеме може и със "светена вода" да злоупотреби.

Химията е ефектна наука, но в училищата внимават с преподаването й, ако не си забелязал.

Тема Re: Най неприятната дисциплинанови [re: Cтyдeнт_EE]  
Публикувано31.12.10 10:40

По едно време намразих математиката за малко.А ми беше от любимите предмети.Имахме един асистент-пълна нула.Нищо не разбираше.Тогава я намразих.После дойде една възрастна асистентки и всичко си дойде на място.
Същата история беше и с физиката.
Едно време хората казваха на децата си:
- "Ако не учиш ще станеш даскал"
За преподаване се иска дарба,а не всеки я има.

Автор expert /ne vinagi / (новак)
Публикувано31.12.10 20:33

Преходните процеси на Петко Нотов определено не будят приятни спомени...
Не, че той имаше вина, напротив...

Тема Re: Най неприятната дисциплина [re: expert /ne vinagi /]  
Автор ecotronic (табладжия)
Публикувано31.12.10 22:12

А на мен преходните процеси ми бяха много интересни. И покрай тях ми се изясни що е това нещо линейно диференциално уравнение с постоянни коефициенти и респективно трансформация на Лаплас. Защото тогава нямахме компютри и всичко смятахме в най-добрия случай с калкулатор.

Тема Re: Най неприятната дисциплинанови [re: expert /ne vinagi /]  
Публикувано01.01.11 10:43

Много си прав за петконотовия учебник.А защо да няма вина?
Не съм му писал аз учебника.Но определено бях добър по преходни процеси.
Беше практика(предполагам и сега я има) преподавателите да пускат теми за дипломни работи,които са части от техни дисертации и учебници.Най гадното в тая история,че не си в час с общата задача.
Добре,че дипломната ми работа в МЕИ беше практическа.Но и там влачих на гърба си един връзкар.Беше племенник на секретарката (Сия Шаркова) на електрофакултета.
Най доброто от цялата история беше,че се запознах с една сладка девойка, когато дипломната ми работа беше на изложба на ТНТМ.
Тя лъжеше,че е арменка после се оказа туркиня,но това няма значение.
Представяше се за Анахид,а се оказа ,че е Нахиде.

Тема Re: Най неприятната дисциплинанови [re: ecotronic]  
Публикувано01.01.11 11:29

Моите поздравления.Явно сте с много висок коефициент на интелигентност.
Завиждам Ви благородно.
Между другото от доста време за тези неща има модели за проиграване на различни процеси в енергетиката.Дори дипломната ми работа беше проектиране и изработка на модел
Най стария модел (на Сименс) беше в бившата сграда на Министерството на енергетиката.Той беше по скоро електро-механичен.При него имаше мини двигатели,генератори и т.н.
Сега всичко е софтуерно.
Между другото ,преди калкулаторите имаше сметачни линийки,а преди тях сметала и др. пособия.

Автор expert /ne vinagi / (новак)
Публикувано02.01.11 21:50

ЧНГ !
Учебникът и авторът /още доцент/ при мен бяха комплект - това беше миналия век.

И Шушулов се мотаеше по мазето в мърлява синя престилка, а не с вратовръзка в ДКЕВР-а...
Познавах една туркиня от ФРЕ-то, беше от едно село с име като град, стройна кукла със сини очи, руси коси и бяла кожа. Абе Барби от 80-те години. Обаче по-отблизо я познаваше един арменец от Пловдив - исторически не се връзва, но факт...
Така и не научих истинското и име, оня процес беше току-що минал. Казваше се Силвана, една друга кукла-българка от Кърджали много я мразеше, викаше и Силване - с ударение на последната буква...
Та куклите тогава доста пречеха на преходните процеси

Автор Miru2 (непознат)
Публикувано18.01.11 13:20

Абе "История на БКП" по-приятна ли ти беше от химията :) . Не че съм я учил, но на мен сигурно щеше да ми е най-гадния предмет. Иначе аз съм за материалознанието, макар че си е полезен предмет.

Miru2 = Miru (за инфо.-системата на dir.bg нещо явно се скапа и ме отряза от първия псевдоним)

Страници по тази тема: 1 | 2 | >> (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.