|
Тема
|
Питане за климатик
|
|
Автор |
megawat (непознат
) |
Публикувано | 17.04.09 14:24 |
|
Здравейте колеги, имам следното питане към разбиращите от климатици. Та ето какъв е моят случай: В момента правя ремонт на една стая и искам да я отоплявам с климатик. Въпросът е, че климатика ще го купя след няколко месеца и дори не съм го избрал, единствено съм решил да е инвертор 12-ка. Искам обаче на този етап от ремонта да заложа под мазилката медните тръби за климатика (както и дренаж и кабел). Разбрах, че ми трябват 10 и 6мм. медни тръби. Въпросът ми е имали значение дебелината на стената на тези медни тръби, тъй като гледам, че се продават тръби с дебелина от 0,62 до над 1мм. Другият ми въпрос е от коя страна на вътрешното тяло трябва да се изведат тръбите? Отляво или отдясно, и стандартизирано ли е това или зависи от вида на климатика.
Предварително благодаря за отговорите и Весели празници на всички!!!
| |
Тема
|
Re: Питане за климатик
[re: megawat]
|
|
Автор |
Timo () |
Публикувано | 18.04.09 20:53 |
|
Ползвай дебелостенните 1мм ползвай 8 и 10 мм и ги заложи от лявата страна и внимаваи с дренажа. Всички тръби и дренажа трябва да са в изолация. Заложи и захранване. Добре е да се направи едно У на тръбите а дренажа да е над 30 % наклон. Остави тръбите около 50 см дължина да стърчат.
успех
| |
Тема
|
[re: Timo]
|
|
Автор |
megawat (непознат
) |
Публикувано | 21.04.09 09:55 |
|
Благодаря за съвета, но искам да попитам задължително ли е отляво да са заложени тръбите
| |
Тема
|
[re: megawat]
|
|
Автор |
741 (ветеринар) |
Публикувано | 21.04.09 15:11 |
|
Харесай си модел, разрови гугъла за installation manual и service manual, и ги прегледай. Ще намериш всичко каквото питаш, плюс още куп неща, дето не си се сетил, че трябва да питаш - габарити, място на извеждане на тръбния път, минимален наклон, минимални отстояния на телата от тавани и стени, изолация, и т.н.
И по-добре говори с фирмата, дето ще прави монтажа. Някои се съгласяват да положат тръбите по време на ремонта, и да монтират когато приключиш. Не си струва за някой лев икономия след това да се псуваш.
| |
|
|
|
|