Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:21 16.11.25 
Технически науки
   >> Енергетика
*Кратък преглед

Тема хладилника не работинови  
Автор bon4o+ (ха-ху)
Публикувано18.06.05 15:36

Извинявам се че съм сложил темата в няколко клуба но така се надявам на по-широка помощ.Благодаря.
Моля помогнете.Хладилникът /български от старите/ спря да работи .Компресорът е марка Самсунг сменен нов преди 6 месеца.
Като го пипам е доста горещ.Само жужи.Моля помогнете ,как да разбера от какво промлема?Защита ли се е задействала и ли що?
Имам мултицет та ми кажете къде и какво да меря.
Термо регулатора е наред меря го има малко съпротивление/ОК/
Съпротивлвнието на компресора при откачен терморегулатор е
15ома ,което според мен е страшно малко//при 220волта тока е
около 14.5Ампера//.
Кутията която е закачена на компресора там където е
управленито/релетта и т.н не мога да я отворя/.
На компресора пише SD 143H-L 142 YK1
1PH termalli protekted R134a
ako знаете инфо за компресора или защитата дайте я насам,Моля.

Редактирано от bon4o+ на 18.06.05 18:26.

Тема Re: хладилника не работинови [re: bon4o+]  
Автор Щ-3O4 (Щука)
Публикувано20.06.05 00:02

Здравей!
Доколкото си спомням, моят стар Мраз, с отделна камера и един компресор имаше две защити на компресора.
Едно малко термореленце с биметална пластинка-контактните пъпки му нагоряваха и компресора не работеше. Освен това има и още едно реле за възбуждането. И неговите контакти съм чистил.
И накрая какво стана:
Тръгваше компресора, но изключва след 20-30 сек. Прегряваше-не се пипа, и изключва защитата.
И..... Нов хладилник. Старият-на боклука.

Автор FC_Bayern_Munchen (Студент)
Публикувано21.06.05 01:04

търъ

WILLKOMMEN IN ALLIANZ ARENA!!!

Тема Re: хладилника не работи [re: FC_Bayern_Munchen]  
Автор bon4o+ (ха-ху)
Публикувано21.06.05 19:51

Каква е разликата във фреона R12,R22,R134a,R600a и какво ще стане ако е с неправилен фреон.За какви тръбички става въпрос да се оправят и как?
Как да се разбере каква е системата на хладилника за да се подбере правилно Компресора?
А мощността на компресора за замяна как се избира.?
Koлко фреон отива за едно напълване?
Колко трябва да е налягането при пълнене за да мога горе-долу да следя майстора.Ако се сложи по-малко какво ще стане?
Каkъв коmпресор ще ми предложите?

Авторcт.н.c. l cт. пpoф. д-p.инж.Пe (Нерегистриран)
Публикувано05.07.05 07:38

Каков ще да е хладилнико помни едно, ако он е с два компресора- единио за хладилната камера а другио за фризеро, термостатите са два. Ако хладилнико е с един компресор термостато е един ама с два осезатела. Кво требе да напраиш. Измакиняш шнуро из контакто, пипаш компресоро ако е един, ако са два пипаш ги, сметаш температурата им. Ако са жежки-загазил си първо с термостатите. Ама да видим дали са они. Мериш 5 минути, ако сакаш мое да броиш бавно до 300. Отвараш портите на хладилнико за 2 минути, ако са две, и я затвараш след 2 минути.Нагниташ шнуро, компресорите требе да пойдат. Шлекаш кога они ще спрат. Требе да е след 3-4 минут. Ако това не стане, пиши термостатите бегали. Нема значение они кви са. Я ги праим секакви, отваранье, настройки, сичко братче, ама требе да призведеш некои сметки и прецизирана настройка. Ако не си чат не се зафатай. Търчи до магазино и си земи нови. Ако па е виновно терморелето доле дека командва компресоро, а оно е бая скъпо дофаташ РТБ0 за ток на включванье 2 ампера защита де, тураш я на 1.6 и с действия на завършил гимназист решаваш проблемо.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.