Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:30 17.07.25 
Политика, Свят
   >> Емиграция
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Stranna rabotaнови  
АвторAz (Нерегистриран)
Публикувано15.06.03 03:15

Stranna rabota, vmesto tozi forum da e mjasto za obmjana na opit i mnenija vuv vruzka s emigrazijata, otkakto go sledja(ot godini) e mjasto za konfrontazija mezdu dwe grupi hora:
-spasili se v chuzbina
-ostanali si v Bulgarija
Purvite se hvaljat kak im e dobre a vtorite omalovazavat uspehite na purvite i go razdavat patrioti, no s udovolstvie biha stanali kato purvite, ako njakoj im dadeshe po edin samoleten bilet.
Za purvite vtorite sa loosers, ostanali v BG, zashtoto ne sa mogli da napravjat kato purvite.
Za vtorite purvite zadulzitelno sa loosers, zashtoto pak zadulzitelno sa mijachi na chinii ili rabotjat v Pizza Hut ili McDonalds.
Az bih razbral purvite, zashtoto ako postignesh neshto sus sobstven trud, njama nishto sramno v tova i mozesh da go spodelish... (Ja njakoj da mi kaze kolko sa milionerite v BG, zabogateli s chesten trud,haha, vsichki znaem kak se prerarpredeljaha blagata, v Chicago prez 1930 godina maj e bilo sushtoto)
Ta znachi, kojto tuka spodeli, che e uspjal, biva vednaga opljuvan ot vtorite.Te tuka smejat da pljuvat, ama da kazat v lizeto na njakoja mutra che e zabogatjala ot reket naprimer, ne smejatA bi trjabvalo po skoro da kazvat, bravo brato, che si si skuzal guza ot rabota, dokato mutrite tuka ni biha i ni ebaha i taka zabogatjaha
Az bih razbral i vtorite, che go razdavat patrioti, ako BG beshe poela sushtijat put kakto ostanalite ot soclagera, koito dogodina shte sa v EC. Ama za BG njama nadezda, i zatova mi e trudno da razbera "patriotite". Po skoro pri tjah stava vupros za zavist, chesto sreshtano javlenie po nashenski zemi
A ako njakoj ot vtorite se opita de me ubedi, che e uspjal v BG i zatova si e ostanal, njama da mu povjarvam, uspelite v BG si gledat biznesa, a ne pishat patriotichni pesni b Club "Emigrazija".
Mislja, che ne e nuzno da objasnjavam, che sum ot purvite. Gordeja se, che sum postignal vsichko s dvete si rutze i s um.(purvata mi rabota beshe v McDonalds, sega, 10 godini po-kusno sum sus 80 000 godishna zaplata, no si ja izkarvam az, a ne reketiram firmi i ne prodavam narkotizi na vashite detza pred uchilishteto, prosto si skusvam guza ot rabota).
Na vsichki purvi: samo taka, bratja, kakvoto ste si namislili, shte go postignete, ne se otchajvajte, che ne e sega vednaga.
Na vsichki vtori:Stoeneto v BG vredi na vasheto zdrave! No vie ste zakaleni v pek i mraz, shte izdurzite i shte postroite novata rodina, po-hubava ot vsjakoga, kum svetli budnini vurvete, a toj Allah shte vi pomaga
A na zlobarite, koito vednaga shte me izkarat gaden psihichno razsroen vrag na rodinata-ne si pravete truda, az vlizam tuka ot duzd na vjatur, kakto se kazva, edva li shte vi cheta diagnozite.
Hajde sus zdrave i pozdravi ottam, kudeto svetut oshte e nared

Тема Re:нови [re: Az]  
Автор Шeдaнc (по чорапи)
Публикувано15.06.03 03:32

В отговор на:

Purvite se hvaljat kak im e dobre...

Za purvite vtorite sa loosers, ostanali v BG, zashtoto ne sa mogli da napravjat kato purvite...

Mislja, che ne e nuzno da objasnjavam, che sum ot purvite. Gordeja se, che sum postignal vsichko s dvete si rutze i s um...

Hajde sus zdrave i pozdravi ottam, kudeto svetut oshte e nared

интересно тогава zа6о иzоб6то пусна темата?

To find riches is a beggar's dream, but to find love is the dream of kings.

Тема Re:нови [re: Шeдaнc]  
АвторAz (Нерегистриран)
Публикувано15.06.03 03:46

I ti li ne spish po tova vreme? Pusnah temata za da okuraza purvite i za da zlobejat vtorite:) Mnogo zega tuk v LU, ne moze da se spi daze, kak e pri teb v ZH?

Автор Шeдaнc (по чорапи)
Публикувано15.06.03 04:21

ми ти може6е да си кара6 с едната констатация и толкова. какво те топли кой zа какво не/ти zавижда? и zа6то мисли6, 4е вторите непременно zавиждат на първите? аz поzнавам много втори, които живеят стократно по-добре от някои първи. има и първи, които събират усърдно пари4ки, zа да могат да се върнат там, "kudeto svetut нe e nared".

тук в4ера би граду6ка... ина4е е zадух.
п.п. насам няма ли да идва6?

Тема Re:нови [re: Шeдaнc]  
АвторAz (Нерегистриран)
Публикувано15.06.03 04:34

OK,OK, taka de, ostavjam horata na mira:)
Turzestveno obeshtavam da ne pisha v sledvashtite 6 meseza tuka:)
Az i bez tova veche rjadko vlizam tuka, zashtoto maj njama smisul, shto ne si gledam az sobstvenite raboti:) ama njakoj put se jadosvam, kato gledam vojnata mezdu purvite i vtorite:)

Moze i da namina kum tvojata okolija, no ne znam koga:)
Ela ti nasam, okolo nasheto ezero mozesh da si namerish po-lesno mjasto za parkirane:)

Автор Шeдaнc (по чорапи)
Публикувано15.06.03 04:40

айде, айде, не ми се прави на о6типана госпоица нямало да пи6е тука кофтито е, 4е "войанта" винаги 6те си я има, но се 4удя zа6то ли при нас българите е толкова силно иzраzена?

ако ре6а да наминавам, 6те те предупредя. нали бе6е регистриран, или те бъркам? бележките ве4е са иzтрити, zатова така профански питам, да не те бъркам...

Тема Re: Stranna rabotaнови [re: Az]  
Автор Lizakriza (princesska)
Публикувано15.06.03 11:21

За съжаление си прав, и сред цялат а помия доста бърzо се иzпарява и желанието За споделяне или коментар, просто е малко трудниЧко да се вмъкнеШ между плюнките.
С Мака и пица Хът ме подсети неЩо - аЗ нямам спомен в България да съм видяла небългарин да работи в някое от гореспоменатите zаведения, като даже имам наглостта да си припомня какъв бой беШе да се докопаШ до работа там. А да не говорим да миеШ Чинии в Шератон. Престижа достигаШе ранг на депутат.
НапуснеШ ли обаЧе границите на родината и ЗапоЧнеШ ли да упражняваШ съЩия род дейност някъде другаде - опаааа....ИЗведнъж социалния ти статус в оЧите на сънародниците ти рухва.

Даже нямам думи да коментирам тоя феномен.

Mo>I<e da sum >I<aba, ama sum s korona

Тема Re: Stranna rabotaнови [re: Az]  
Авторedmon (Нерегистриран)
Публикувано15.06.03 19:21

ei tfa e bg mislene...
ne "az" kak se chuvstvam, a kakvo "te" misliat za men...

pfuuuu...

Тема И на мен също ми е странно едно нещо..нови [re: Az]  
Автор dma (irq)
Публикувано16.06.03 12:39

Защо "първите" (както ти ги наричаш) трябва непременно да разнасят митове относно "златната кокошка" - емиграцията?

Нормално е, че има негативни реакции спрямо парадирането на някой хора с успеха им. Още повече, че за много хора е ясна реалната ситуация на една немалка част от емигрантите. Не мисля, че някой наистина злобее срещу "нас" - изнеслите се от България. Това е рядкост, продукт на болни мозъци. Просто мисля, че на всички им е писнало от парада на измислици-премислици на някой наши сънародници.

Аз лично не одобравям нито злобеенето, нито парадирането, а завършека на поста ти е направо патетичен в моите очи. Без да се обиждаш, с подобно отношение ще постигнеш само повече негативни реакции.

Мисля че е време да се спре с идеализацията на емигрансткия живот и да се поговори малко по-сериозно относто плюсовете и минусите, за да могат хората да се ориентират правилно и да вземат решение, бидейки добре информирани.

Тема ne si pravнови [re: Az]  
АвторGeronimosSkull (Нерегистриран)
Публикувано17.06.03 02:32

w bulgaria ima mnogo chesten biznes. s chesten trud se pecheli wsichko :) osobeno ako tati e rabotil w Durzhavna sigurnost haha

naj e smeshno, kogato na niakoi "emigrirali" im prastat pari ot BG :).

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.