Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:23 14.07.25 
Политика, Свят
   >> Емиграция
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема US visa ot Canadaнови  
Автор Jonny ()
Публикувано12.04.02 18:28

Имам намерение да се пробвам за американска неимигрантска виза от Канада. Имам permanent residence. Има ли някой, който наскоро е кандидаствал за US виза, да сподели как се минава, какво се изисква, как минава интервюто и за какъв период се издава визата?

Тема Re: US visa ot Canadaнови [re: Jonny]  
Автор kanadets ()
Публикувано12.04.02 18:42

Ako si jivial pone 6 mesetsa v Canada, i ako imash postoianna rabota, niamash problemi s izdavaneto na visitor's viza za US. Vizata koiato ti davat e mnogokratna i za 10 godini (edin vid - dojivotna :-))) ). Informatsiiata mi e ot predi 11.09, ne znam dali sled tova niama promiana.

V zavisimost ot tova kade jiveesh, t.e. v koe konsulstvo shte hodish, protsedurata e malko razlichna. Nai-dobre se obadi v konsulstvoto koeto ti e nai-blizko i gi pitai. Vij i sledniia sait:

Тема Re: US visa ot Canadaнови [re: kanadets]  
Автор Jonny ()
Публикувано12.04.02 18:53

Da, tyk sam poveche ot 6 meseca i sam full-time job. Mersi za site, tam pishe samo oficialna informaciya- application form i 45 USD application fee, obache ne pishe za tova kakvi dokumenti se iziskvat , primerno pismo ot employer-a ili paystubs ili bank statements.

Тема Re: US visa ot Canada [re: Jonny]  
Автор spiro ()
Публикувано12.04.02 19:45

Az si izkarah visitor visa v nachaloto na Mai tazi godina. Vzemi si pismo ot rabotodatel. Mislia, che ne iskaha zaplatata a samo kolko chasa na sedmica rabotish i ot kolko vreme rabotish za nego. Vse pak v moeto pismo pisheshe i zaplatata. Az imah i pokana ot priatel ot US - ne e zadyljitelno da imash pokana, no pomaga :-)

Interview-to ne beshe nikakvo interview. Slujitelkata stoi zad debelo styklo, podavash i dokumentite prez edin malyk procep. Pita me samo dali prez poslednite godini sym hodil v druga dyrjava osven Germany (popylva se vyv formite kyde si hodil) i tova beshe. Kaza mi na drugia den da otida da si vzema pasportite (na men i na jena mi).

Da ti napomnia - nikakvi Cell Phones ili kakvito i da e djadji. Ne puskat s tiah vytre.

Izdadoha mi viza za edna godina. Moje bi sa smenili pravilata sled 11 Sept.

Ami tova e. Shtom rabotish niama da imash problem. Uspeh!

Автор kanadets ()
Публикувано12.04.02 19:55

Letter of Employment + latest paystub e napalno dostatachno. Moje i samo ednoto, no e po-sigurno i s dvete. Nosi i po edno kserokopie za da im go ostavish. Osven 45 USD i Application Form ti triabvat i snimki (mislia, che 2).

Vav Vancouver izvajdaneto na US viza na Canadian Landed Immigrants proticha po sledniia nachin:
Otivash sutrinta okolo 8:00-8:30 v konsulstvoto. Otprede obiknovenno veche ima 20-30 choveka da chakat. Ako iskash, moje da otidesh v 6:00 i da si parvi, ama ne si struva viseneto, zashtoto stava barzo. V 9:00 otvariat. Vlizash vatre i parvo minavash prez Security-to. Posle otivash na edno gishe kadeto si pokazvash pasporta i popalnenia Application Form i plashtash 45 USD (vzemat samo cash i ne vrashtat resto, t.e. triabva da imash tochno 45). Sled tova vlizash v edna zala s niakolko biura v ediniia krai i stolove v sredata (kato chakalnia na letishte) i siadash. Kogato to doide redat (sled okolo 40-60 min.), otivash na biuroto koeto v momenta e svobodno. Tam slujitel na konsulstvoto ti provejda kratko interviu - zashto shte hodish v US, kade shte otsednesh, kakvo ti e polojenieto v Canada (pokazvash mu dokumentite ot rabotata) i t.n. Ako si semeen, no samo ti kandidatstvash za viza, te pitat zashto ne kandidatstva tsialoto semeistvo. Nakraia, ako niama problemi, vaprosniia slujitel ti pribira pasporta + kopiiata i snimkite i ti kazva da doidesh na drugiia den mejdu 13:00 i 16:00 da si poluchish pasporta s vizata.

Vizata koiato ti slagat v pasporta e samo vhodna, ne ti opredelia srok na prestoi v US. Kogato vlizash v US, imigratsionnia ofitser pak ti zadava standartnite vaprosi - kade otivash, zashto, kade shte otsednesh, kakvo rabotish v Canada. Sled tova ti davat edno bialo kartonche na koeto pishe do koga triabva da napusnesh US.

Тема Re: US visa ot Canadaнови [re: spiro]  
Автор Jonny ()
Публикувано12.04.02 20:02

Blagodarya za podrobnata informaciya. Izliza, che sa namalili sroka na izdavanite vizi ot 10 na 1 godina.

Tazi pokana ot priytelya ot USA, notarialno zaverena li beshe?

"Az si izkarah visitor visa v nachaloto na Mai tazi godina."
- Sega sme 12. April. 2002. Tazi visa koga ya izvadi tazi ili minalata godina. Prosto me intersyva dali e bilo predi ili sled 11. September.

Тема Tuk v Toronto e po-razlichno...нови [re: kanadets]  
Автор spiro ()
Публикувано12.04.02 20:09

Triabva da si zapazish chas po telefona ili po internet. Tova syshto struva pari Po telefona mislia che beshe 2USD na minuta. Po internet 6USD. Pred US posolstvoto stoi edin chichko i kato go popitash che si za visitor viza, toi ti dava edno listche s telefona i web adresa.

Otivash v izbrania den i chas, i pred gishetata chakash na opashka - okolo 30 min. Byrzo vyrvi.

Ostanaloto mai e syshtoto.

Автор spiro ()
Публикувано12.04.02 20:13

Ha-ha-ha Kyde mi e glavata dnes?!? Iskah da kaja (napisha) v nachaloto na Mart tazi godina. Povtariam na MART.

I ne znam dali sa namalili sroka po princip ili prosto men ne me haresaha neshto (mai ne se biah izbrysnal togava). Prosto kazvam, che na men mi dadoha 1 godishna viza.

Uspeh!

Тема Re: US visa ot Canadaнови [re: spiro]  
Автор Jonny ()
Публикувано12.04.02 20:23

A dobre, yasno. I az sthe probvam, i az sam v Toronto.

Ama az pone sthe se obrasna i podstrija za slychaiya, dano mi dadat viza za 10 godini.

Тема Popraviam se ...нови [re: spiro]  
Автор kanadets ()
Публикувано12.04.02 22:18

Vsashtnost, i vav Vancouver veche triabva da si napravish appointment, inache ne priemat applications. V takav sluchai triabva da stava po-barzo. Na mene na vremeto mi otne blizo 3 chasa.

Jonny, ima oshte edin dokument koto triabva da se nosi i koito zabravih da spomena (pishe go v instruktsiite, ama za vseki sluchai :-)) ) - da ne zabravish da si nosish Landing Paper (IMM1000).

Priatno patuvane!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.