|
Тема
|
Схема секретно :)
|
|
Автор |
TripSeeker (Учащ се) |
Публикувано | 12.02.19 11:37 |
|
Здравейте! Моля да ми помогнете с една малка схемичка, която по принцип нямам право да разпространявам, но ще ви покажа само фрагмента, за който ми е въпроса и ще се опитам да съм максимално ясен.
Ето схемата, а въпроса ми е: на базата на този транзистор идва сигнал от тестер за утечка в кондензатори, т.е. докъто се зарежда кондензатора леда свети и постепенно изгасва и ако изгасне напълно - кондензатора е ок. На оригиналната схема паралелно с този лед има и бар-граф от няколко леда, които светват един по един и като светне и изгасне последния, изгасва и този и накрая светва един друг-зелен и остава да свети, като индикатор, че кондензатора е ок. Ето клипче в ю-туб на самото устройство:
Аз искам да махна бар-графа и общо взето като изгасне червения лед само да светва един зелен и да остава да свети - това е. Но не мога да ползвам оригиналното схемно решение за зеления лед, защото е свързан със схемата за бар-графа. Просто ако някой може да измисли само от картинката от линка по-горе как като свърши подаването на ток към базата и червения лед угасне, да светва един зелен и да остава да свети. Благодаря предварително!
П.С. Ако съвсем не ме разберете ще ви постна и цялата схема едва ли господин карлсън ще гледа точно в бг форум дали някой е нарушил правилата му в патреон. А и да разберат най-много да ме баннат дреме ми. :D
Всичко е поток от електрониРедактирано от TripSeeker на 12.02.19 11:38.
| |
|
От схемата за управление на светодиод с транзистор която си постнал, нищо не може да се каже по твоя въпрос. Още повече, без да се има бегла представа как точно е организирано действието на тази схема за тестване за която говориш. От описанието ти си личи, че и на теб никак не ти е ясно за какво става въпрос. От там нататък мисля че темата е излишна. Ако знаеш какъв е принципа на измерване на утечка в кондензатор може и сам да си спретнеш произволна схема която да пали или гаси по твое желание колкото искаш диоди. Ако тази конкретна схема ти харесва как работи, и я имаш цялата, мисля, че ще е най-добре да я изпълниш 1:1 и да си я ползваш.
Тролеите напред!
| |
|
Абе ти майтапиш ли се с нас???
Тоя Карлсон (дето живее на покрива) е събрал една тумба шарани дето да им точи кинтите.
Вземи си един китайски тестер за 20-тина кинта и толкова. Ще върши в пъти по-добра работа от тоя ташак.
| |
|
|
|
|