Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:36 04.07.25 
Технически науки
   >> Електроника
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Датчик за дебитнови  
Автор azazel.ehnaton@abv.bg (ентусиаст)
Публикувано11.03.18 22:25

Търся да закупя програмируем дебитомер за течности.Да има възможност, след задаване на определен обем да прекъсне потока когато го достигне.Някой знае ли къде се продава такова нещо?

п.п А,и да издържа на химикали, сиреч да е пластмасов!

Тема Re: Датчик за дебитнови [re: azazel.ehnaton@abv.b]  
Автор hidrazin4o (стар клубар)
Публикувано11.03.18 23:49

Майтапчия а???

Пластмасов, пластмасов, колко да пластмасов?
Аз поне от собствен опит знам един списък от течни химикали дето не ги държи всяка пластмаса.
Май по-добре тефлонов?
По принцип е малко трудна работа но не и невъзможно да се намери.
Дебитомери по-могат да се намерят но ти искаш и дозиране - това ограничава избора.
Не си написал най-важното - за какъв дебит става дума? Микролитри, литри, кубици ...
Евентуално и температура на флуида.

Тема Re: Датчик за дебитнови [re: hidrazin4o]  
Публикувано12.03.18 08:50

Тефлонов е най-добре, но на първо време ще ми свърши работа и всякаква пластмаса.Дебита е литри/минута. Температурата е 25 градуса.

Публикувано12.03.18 20:59

На теб не ти трябва програмируем дебитомер а дозатор за агресивни течности.
Така по-лесно ще го намериш в нета.
Избирай:

Със сигурност няма да те затруднят сметките от литри в час към литри в минута.
Това намерих на първо време. Ако не те устройва пиши да търсим нещо друго.

Публикувано12.03.18 22:43

Това от 600 до 6000 л/ч е интересно, но май трябва да се свърже към помпа.Предполагам,че щом има реле би трябвало да изключи помпата когато достигне обема.Аз нямам нужда от помпа защото при мен нещата стават на самотек.Имам същия разходомер като този на снимката на фирмата ,,Lutz,,но проблема е че точността му на измерване зависи от дебита. Може да се настройва но е играчка.

Публикувано13.03.18 00:00

Това от 600 до 6000 л/ч е интересно, но май трябва да се свърже към помпа.
Един за помпа (ако се използва такава) и един за клапан.
Ето малко писано за този:

Ето и малко за гледане на същия но по-модерен - с touch screen.

Доколкото прочетох набързо има памет за 6 настройки за вискозитет - за различни течности и възможност за калибриране.
То без настройки няма как да минеш. Е, освен ако не караш с канчето ...
P.S. Не разбрах от кой модел имаш?

Публикувано13.03.18 00:15

Между другото има и китайски "такива неща" комплект с клапана но колко точни - нямам си на идея.
Поне със сигурност ще са в пъти по-евтини (не знам колко е тоя на LUTZ).
Имай едно на ум че в края на диапазоните точността отива по дяволите.
Например ако пише "... от 1 литър в минута ..." означава че когато дебита наближи литър, то грешката стига 4-5-6%, при 0,8 литра в минута вече е към 10% а при 0,1 - 0,2 0,3 литра в минута може и нищо да не покаже.
Стойностите разбира се са приблизителни и зависи от точността на датчика и неговия обхват.
Китайско с външен датчик за поток и външен клапан.

Публикувано13.03.18 09:01

Това китайското за какъв дебит е? Става ли за химикали? Ще върви ли на самотек? От къде да го поръчам?

Публикувано13.03.18 17:06

Е от де да го поръчаш? От Китай разбира се. Ето:

И идея си нямам дали става за химикали а дебита го дават от 2 до 100 литра в минута.
Ама и да се прецака сами сензор след време нов струва 20-тина лева.
А клапана може да го изхвърлиш и да сложиш някой химически устойчив ако ти се намира.

Тема Re: Датчик за дебит [re: hidrazin4o]  
Публикувано13.03.18 21:57

Е ся чак пък от Китай да поръчвам не ща! Знам ли го това колко ще издържи на киселини? Ако има метални части в тая турбинка? Един път вече се прецаках с магнетвентил като ме излъгаха че няма метални части и аз пуснах сярна киселина през него! Трябва ми нещо от Бг да се обадя по телефона и да се разбера.Вчера говорих с една фирма.Казах им какво ми трябва и казаха, че ще ми се обадят ама още не са звъннали.В краен случай,мисля да монтирам един капацитивен датчик на височината до където трябва да се пълни бидонЯ. Имам магнетвентил който съм си го преработил и става за киселини.Обаче тока който консумира бобината е 1 А а пък максималния допустим колекторен ток на датчика е 0,16 А и ще трябва да ползвам някакво реле което да се вмести в тоя ток(или тиристор е по-дбре?).Естествено ще сложа и диод да гаси обратния ток на бобината.Ама това в краен случай. Първо ще потърся готово решение.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.