Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:55 08.07.25 
Технически науки
   >> Електроника
*Кратък преглед

Тема Cvbs към 2 скарта?нови  
Автор neznaiko22 (ентусиаст)
Публикувано03.07.15 09:59

Здравейте,
приемник на булсат има CVBS изход. Ползва се преход
CVBS-scart. Как най-лесно може да се добави 2-ри телевизор на около 5-6м от този, като и двата да приемат едно и също от булсата?

Тема Re: Cvbs към 2 скарта?нови [re: neznaiko22]  
Автор Chasing Rabbits ()
Публикувано11.07.15 00:36

Как най-лесно не знам. Мога да ти кажа как да стане.
Трябва ти видеодистрибутор. Или както се казва video distribution amplifier.
Селския начин е да разделиш сигнала с T-разклонител - било то BNC или каквото имаш. Недостатък - натоварва се сигнала с два пъти по-голям товар, т.е. паралелно два пъти по 75 ома и това намалява нивото му, респективно образът става по-тъмен, най-грубо казано. Освен това булсатком приемниците са си доста китайски и буферите им на изхода едвам държат и на един 75 ома товар. Със сигурност ако пуснеш по-дълъг кабел, и да е един телевизора само, пак ще имаш ядове.

Автор ramzes1977 (ентусиаст)
Публикувано11.07.15 09:49

2 кинта на месец от горе и получаваш втори приемник .

Тема Re: Cvbs към 2 скарта?нови [re: ramzes1977]  
Публикувано17.07.15 15:23

Благодаря. Ще разгледам цени и ще преценя.
Знам и за опцията за 2-ри приемник, но реално искам просто
да имам и телевизор отвън на масата :)
Гледах по различни сайтове.
Има и по 20 и по 120лв :)
Обаче повечето са за коаксиален кабел.
Поне аз не видях да му се подаде от cvbs и да излезе каквото и да е.
Дали ще е AV, скарт или коаксиален - все мога да го обърна към друго.

Редактирано от neznaiko22 на 17.07.15 15:30.

Тема Re: Cvbs към 2 скарта? [re: neznaiko22]  
Автор Origo (Тролей)
Публикувано17.07.15 19:29

Може да направиш буферен усилвател който да ти „клати“ двата телевизора без ядове ама дали ще стане просто и евтино не знам, все пак това са си 6 - 8 мегахерца. А може да пробваш и с по един резистор 75 ома последователно на всеки видео вход и двата входа паралелно към изхода на приемника, така приемника няма да се товари но пък кабелите ще са разсъгласувани а и сигнала пак ще е с два пъти по-малка амплитуда. Иначе това не винаги е огромен проблем, обикновено синхро блоковете имат широк работен диапазон по амплитуди, а по-тъмния образ може да се коригира с регулация на яркостта и контраста от тв приемника. Може и без резистори да се пробва то от опит глава не боли, ще си покаже какъв ще е разултата и приемлив ли ще бъде. А има и още един вариант - от някое старо видео отскубваш модулатора, свързваш го към приемника (недостатък че трябва и да го захранваш) и си пускаш сигнала към двата телевизора по антенен коаксиален кабел, хем имаш и аудио и видео по един кабел, хем по-малко проблеми с качеството на сигнала от дългите кабели.

Тролеите напред!

Автор Chasing Rabbits ()
Публикувано18.07.15 09:09

Ей това

Поне аз не видях да му се подаде от cvbs и да излезе каквото и да е.
Дали ще е AV, скарт или коаксиален - все мога да го обърна към друго.

не го разбрах. Струва ми се бъркаш нещата доста. CVBS означава композитен видеосигнал, който задължително минава по коаксиален кабел. Какъв конектор ще бъде поставен на края на кабела - RCA или както е известен у нас "чинч", или скарт, не променят сигнала. Той си е пак CVBS или композитен. Аналогов

AV конектор няма. AV се ползва в старите телевизори просто като означение, че сигналите са немодулирани. Това е пак CVBS и аналогов звук. Конекторите може да са скарт или чинч. Дори и BNC съм виждал в някои по-стари битови телевизори.

Тъй че няма нищо за обръщане в случая. Видеосигналът е един и същ.

Автор ramzes1977 (ентусиаст)
Публикувано20.07.15 09:04

Я кви неща има тук

Тема Re: Cvbs към 2 скарта?нови [re: ramzes1977]  
Публикувано23.07.15 14:48

Мерси за отговорите.
Иначе не намерих cvbs към скарт или чинч.
Ще да бъде +2лв/м и втори приемник.
Ще излезе с 1 идея по-скъпо, но пък се спестяват
куп главоболия :)

Автор Chasing Rabbits ()
Публикувано23.07.15 15:17

Пак нищо не си разбрал, но не мога да ти помогна. Насила можеш да вземеш, не и да дадеш.
Успех.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.