Тема
|
ТВ образ
|
|
Автор |
potr (старо куче) |
Публикувано | 02.06.15 18:24 |
|
Някой знае ли как мога да свия образа на телевизор Самсунг? Нещо кадъра ми излиза... Някои телевизори имат вътре копче дет се върти, тоя има 2 но и 2-те не стават, на едното пише 'фокус' на другото 'контраст'(
Весела и ползотворна година!
|
|
Тема
|
Re: ТВ образ
[re: potr]
|
|
Автор |
Timo (собствен ник ) |
Публикувано | 03.06.15 00:47 |
|
От ТХО пробвай.
Най-дългият път започва с първата крачка...
|
|
|
Едното е "fokus" а другото не е контраст а е "screen" (ускоряващо напрежение) на кинескопа и в никакъв случай не трябва да се върти,повишаването на ускоряващото напрежение скъсява живота на кинескопа.
Както е написал Timo регулировката става в веригата на ТХО-то.
|
|
|
За да се регулира с тример трябва да е мнооооого вехт.
Регулира се от сервизното меню.
|
|
|
Самсуняка прави такива номера когато му тръгне кинескопа, започва да изчаква докато се покаже картината и т.н. Дърти баби
|
|
Тема
|
[re: Timo]
|
|
Автор |
potr (старо куче) |
Публикувано | 03.06.15 22:19 |
|
Благодаря ви, нищо не разбрах) но да ви питам а тия 'пръстени' около пушката въртят ли се?
Весела и ползотворна година!
|
|
Тема
|
[re: potr]
|
|
Автор |
Timo (собствен ник ) |
Публикувано | 04.06.15 00:23 |
|
Там не пипай!
На самото ТХО има два потенциометъра , барни ги тях! Внимавай да не барнеш някой по платката около захранването ако има!
|
|
|
Благодаря ви, нищо не разбрах) но да ви питам а тия 'пръстени' около пушката въртят ли се?
Ми врътни ги и го карай натам.
Десет пъти ли трябва да обяснявам? Не се върти нищо!
Регулира се от сервизното меню. В него се влиза ... абе тези дето трябва, си знаят как да влязат там.
Пък и от самсуняк до самсуняк има разлика.
Сега какво? Да взема да хвърля един шарен боб за да разбера каква кочина имаш ли?
|
|
|
Как се влиза в сервизно?
|
|
|
Как се влиза в сервизно?
Ми различно за различните марки и модели.
...............
Това от дистанционното когато ТВ-то е в стендбай. Много сигурен начин да си умориш талавизора ако не знаеш какво правиш.
Редактирано от hidrazin4o на 04.06.15 01:45.
|
|