Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:17 03.11.25 
Технически науки
   >> Електроника
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема UARTнови  
Автор Chasing Rabbits (некой си)
Публикувано13.03.15 20:59

Някой може ли да ми каже чип за UART (RS232), но такъв, който се захранва с +/-12V, каквито се ползват в някои стари компютърни дъна. Т.е. тези масово предлаганите, които работят с кондензаторна помпа и се захранват еднополярно не ми вършат работа.

Редактирано от Chasing Rabbits на 13.03.15 21:11.

Тема Re: UARTнови [re: Chasing Rabbits]  
Автор Silverado (HIмана)
Публикувано15.03.15 12:35

надявам се няма да се сърдиш много, дето ти се закачам за темата с друг въпрос, ма гледам, че не е потръгнала и го правя, за да не пущам нова тема.

Как е по добре за едно латопче - да му се разрежда до нула периодично батерийката и ако да, то колко често да е, или да се кара на винаги включено зарядно.
Какво ме наведе на тази мислителност, ли?
Ми във фирмата имаме 10-15 лаптопчета и не се изключват от заряд никога. По заповед на щуката - да може да си ровичка отдалечено из тях.
Има обаче 6 броя от една партида, марка и модел и като им тествах батериите за издържливост по един и същ начин, се оказа, че има само една, дето издържа 4 пъти повече от другите.
А де?
А ако пък има някъде тема с готов отговор, може да ми се метне тука готов линк и темата да си продължи за другото.

Тема Re: UARTнови [re: Silverado]  
Автор Chasing Rabbits (некой си)
Публикувано15.03.15 13:36

Не се сърдя, но по принцип е по-добре за друг въпрос - друга тема.
Като не е потръгнала тази - няма нищо. Не е нужно да се пълни с друго.

П.С. Искам да кажа, не защото темата е моя, а по принцип. По този начин никакъв ресурс на никого не спестяваш. Единственото, което се получава така е, че се получава бъркотия, и след време ако някой реши да търси отговор на даден въпрос, тъй като този форум се индексира добре в Гугъл, ще има да чете други въпроси и пълнеж. Не че тук поне 80% от темите не са пълнеж.

Редактирано от Chasing Rabbits на 15.03.15 13:54.

Тема Re: UARTнови [re: Silverado]  
Автор hladnika-161408 (brujo)
Публикувано15.03.15 22:08

зависи от батерията, обикновенно в мануала пише достатъчно. общо взето веднъж на 3 месеца не е зле да се зареди/разреди до край. Дай в химия подробностите, може за конкретен случай да ми се обяснява ;)

*ба бъ** дир* бля
св. св. електрон и неговите протони
чукча-читател

Тема Re: UARTнови [re: Chasing Rabbits]  
Автор tvserviz-212862 (непознат )
Публикувано16.03.15 17:51

sn75lpe185, st 75185 и доста други има подобни, ама няма кой да пита гугъла........rs232 driver/receiver се водят

Тема Re: UARTнови [re: tvserviz-212862]  
Автор Higher ()
Публикувано16.03.15 19:32

Питащият е поставил условие да се захранват с +/- 12V което не се намира лесно с гугъл.

Тема Re: UART [re: tvserviz-212862]  
Автор Dishpointer ()
Публикувано18.03.15 19:29

sn75lpe185 не се захранва двуполярно, хайде да четеш какво съм написал преди да храниш, че сигурно ползвам гугъл и интернет преди ти да си помирисал компютър.

Тема Re: UARTнови [re: Dishpointer]  
Автор tvserviz-212862 (непознат )
Публикувано18.03.15 19:55

просто се опитах да помогна........ пък за компютрите и нета е друга тема с 30 годишна давност при мен

Тема Re: UARTнови [re: tvserviz-212862]  
Автор Chasing Rabbits ()
Публикувано18.03.15 21:15

Аз пипнах ИМКО2 през 1983-а. Тогава още нет тук нямаше, и никой не беше и чувал за такова нещо.
Ако си искал да помогнеш, не трябваше да храниш.
И освен това не е хубаво да подценяваш събеседника си, ако не го познаваш. Щом пита, не значи непременно, че не си е направил труда да потърси. И щом е написал нещо, хубаво е внимателно да се прочете, преди да се предлага решение.
Иначе става като при съпорта на интернет примерно - обаждаш се, казват ти - рестартирай си модема. Е да де, ама аз го рестартирах, и пак нямам нет. - А, така ли, е, ами тогава ще трябва да ви прехвърля към системен администратор.

Или ако се оплачеш на западняшки съпорт за някакво устройство, че не работи както трябва, и си им описал подробно симптоми и изпробвани всички възможни неща, и пак не си могъл да се справиш, и чак тогава търсиш тях.
Но те почват с - "проверихте ли дали устройството е включено в контакта"... и т.н.
И на мен ми идва да ги удуша с двете си ръце като почнат така. А те почват така, защото са сложени за да отсяват баналните проблеми с малоумни потребители, но това е друг въпрос.

Затова ти се подразних, че ме нахрани, че не съм бил потърсил в гугъл

Тема Re: UART [re: tvserviz-212862]  
Автор hidrazin4o (старо куче)
Публикувано19.03.15 00:00

А, нямаше нужда да се напъваш. Той си е такъв - неблагодарник и целия сват му е крив.
Ми нормално. Преди беше заек, после някаква показалка в чиния, после пак заек...
Сменя си ника също като труженичките в ония заведения с червените фенери.

Та не си го слагай и не му обръщай внимание. Нека си дрънка.
Ми като е толкова навътре и знае че:
се захранва с +/-12V, каквито се ползват в някои стари компютърни дъна
да си изнамери някое старо дъно и да види какъв е чипа.
Ще ми е много интересно после да сподели какво е открил.
Бил пипал ИМКО2 през 1983-а? Ми да беше "пипал" учебници бре!
Или други работи. Можеше и да му излезе късмета.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.