Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:34 11.07.25 
Технически науки
   >> Електроника
*Кратък преглед

Тема РС 233 МHz, 64 MB  
Автор MC2010 (новак)
Публикувано03.11.14 08:07

Работещ РС с WIN98, 233 МHz и 64 MB RAM. Преносим, вероятно военна изработка - голяма и много здрава кутия с размери 50 х 35 х 25 см, с вграден TFT или LCD монитор, 15 инча. Тегло около 15 кг – води се преносим, защото изглежда като куфар и има дръжка.
Някакви идеи за какво мога да го използвам? В момента е с Експлорър 3.0 и не отваря почти никакви сайтове в интернет : -).
Aко му инсталирам Линукс, дали ще може да се използва за интернет?
Машината е уникална на външен вид и не ми се изхвърля

Тема Re: РС 233 МHz, 64 MBнови [re: MC2010]  
Автор LZ5PL (новак)
Публикувано03.11.14 12:07

Предложи я компютъра тук: http://www.sandacite.com/forum/index.php?board=18.0
С него вече много не можеш да направиш, а колекционерите сигурно ще му се зарадват.

Автор hidrazin4o (старо куче)
Публикувано03.11.14 12:21

Я дай някоя снимка или поне напиши модела.

Автор dian_dimitrov-60955 (uguoT)
Публикувано07.11.14 13:40

За нет не виждам как можеш да го ползваш, просто в последно време смениха доста протоколи които не се поддържат от процесори по-нисък клас от пентиум4, за АМД мисля че започват да поддържат съответния протокол след '95-та година. Така че дори да намериш линукс с който да го подкараш пак няма да можеш да гледаш флашовете в нет-а.

За какво можеш с кеф да ползваш щайгата? ами пробвай да намериш накой стар емулатор например МАМЕ 32 и да си джиткаш игрички.

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"

Тема Re: РС 233 МHz, 64 MBнови [re: dian_dimitrov-60955]  
Автор grg (ентусиаст)
Публикувано08.11.14 17:19

Ихаа! Протоколи, които зависят от типа на процесора!

Автор grg (ентусиаст)
Публикувано08.11.14 17:26

Обикновен линукс няма да върви на толкова стар компютър. Има специални дистрибуции за бавни компютри, които вървят дори на 486.

Редактирано от grg на 08.11.14 17:29.

Тема Re: РС 233 МHz, 64 MBнови [re: grg]  
Автор dian_dimitrov-60955 (uguoT)
Публикувано11.11.14 12:05

Е, хубаво не съм се изразил правилно, говоря за SSE2 support - кои процесори го поддържат и защо има инфо у мрежата. От въпросния протокол мисля зависи всичко което е свързано с видеото, включително и флашовете.

Като за тази машинка мисля че Knoppix и то по-старите версии биха вървели, VS Linux, DSL или Puppy ама за нет... не мисля че ще свърши работа.

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"

Тема Re: РС 233 МHz, 64 MBнови [re: dian_dimitrov-60955]  
Автор LZ5PL (новак)
Публикувано11.11.14 18:01

Аз имам лаптоп с подобни параметри - Compaq Armada, Pentium 1, 330 MHz, 64 MB RAM. Оригинално беше с W95, по-късно му сложих W98 за да си познае USB-порта, а сега е с Windows 2000. С USB-модем за WiFi влиза в Интернет и отваря страници, но трябва доста търпение

Работил съм години с този лаптоп и го пазя и пускам от време на време просто за спомен, иначе вече трудно може да се използва за нещо сериозно. Всъщност софтуерът за управление на радиостанцията ми също върви на него, но съм го пускал само от любопитство и за изпробване на комуникацията - има истински сериен порт.
Според мен мястото на такава машина вече е в музея, особено ако е по-интересна конструкция както на колегата.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.