|
Тема
|
Микровълнова
|
|
Автор |
Timo (собствен ник ) |
Публикувано | 21.09.14 01:25 |
|
Направи ми впечатление че когато се загрее водата в микровелето и изстине при повторно пускане на печката загрява по бързо. При охладена вода!
Защо се получава така и ако някой има дистанционен термометар да пробва и да каже температурата. Знам че микровелето прави прегрята вода но не знам колко градуса е.
| |
|
Това доста трудно може да се установи.
А и загряването е по време, освен това при първоначалното загряване си загубил част от водата поради изпаряване. При повторното загряване, за същото време, би следвало да има по-висока температура.
Всичко българско и родно -
любя, тача и милея.
| |
Тема
|
Re: Микровълнова
[re: Timo]
|
|
Автор |
fordesc (Улав,ама много!) |
Публикувано | 23.09.14 08:33 |
|
Какво е "прегрята вода"?
| |
Тема
|
Re: Микровълнова
[re: fordesc]
|
|
Автор |
Timo (собствен ник ) |
Публикувано | 23.09.14 10:56 |
|
Защо не потърси инфо в нета а първо тука писа?
Ето инфо:
И клипче
| |
|
По скоро става нещо със хим. състав на водата!Мрът бацили и т.н :) Я пробвай със обикновена вода и минерална дали има разлика във времето на загряване .
| |
Тема
|
Re: Микровълнова
[re: Timo]
|
|
Автор |
fordesc (Улав,ама много!) |
Публикувано | 26.09.14 10:22 |
|
Това ми е ясно. Не ми е ясно как се постига прегряването при отворен към атмосфера съд. Тенджерите под налягане съществуват отдавна!
Поздрави!
| |
|
Елементарно. Виждал ли си бутилка с безалкохолно извадена от фризер и като речеш да налееш в чашата и тя вземе че замръзне? Същото е. Няма центрове на кипене.
| |
|
|
|
|