Тема
|
Пускател
|
|
Автор |
Timo (собствен ник ) |
Публикувано | 24.08.14 20:32 |
|
Някой знае ли как се казва една джаджа която я монтират по хотелските стаи.
При влизане се слага картата в устройство намиращо се в стаята и почва да чигърка нещо и пуска тока а на излизане като се махне картата пак си чигърка и спира тока в стаята. То че си е пускател, пускател си е но как да го търся в нета.
|
|
|
Енергоспестител
|
|
|
|
|
|
Това "Енергоспестител" трябва да е в кавички. Иначе хората си мислят за едни други боклуци. И едните и другите нищо не спестяват.
|
|
|
Не сте ме разбрали и двамата ама и аз така обяснявам ...
Това е като контактор с електромотор. Натиска се копче и се включва захранването след2-3 секунди, пуска се копчето и изключва след 2-3 секунди. Направено е с цел като излизаш от стаята да си вземеш картата от "джоба" и тока в стаята се прекъсва а картата си я ползваш и за достъп по IRFID ключалки.
Това е с цел когато те няма да е обезопасено от към електричество. Не съм го виждал но съм го чувал като си върти моторчето. Прекъсвач с електромоторче.
Сега видях че съм писал пускател
|
|
|
Просто тези които съм виждал са си прост ключ който се задейства от картата и вече управлява монофазен контактор от типа като автоматичен прекъсвач за DIN шина в таблото с предпазителите. Най-много да има някакво времезакъснително реле във тази верига. Колкото до чигъртането най-много някой да си е оставил ръцете с монтажа и сега да си гори по малко докато не му доде времето съвсем да спре.
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"
|
|
|
Да на това му викам "Джоб" но управлява някакъв превключвател с моторче. Разпознава се а и така като се вземе картата подсигурява малко време до излизане от стаята. Добре е направено само където и календарче да сложиш пак става.
Мисля че е доста добре измислено.
|
|
|
това си е просто ключ което ти пуснах, ето ти го в пълен комплект:
освен ако нямаш в предвид част от някоя по-умна система:
някъде отдолу се вижда "енергоспестяващ модул в стаята". Ама чак и моторче да има :) много по-лесно за изработка си е някакво полупроводниково реле за времезакъснение.
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"
|
|
|
Е ами щом чегърта, вероятно някой умник е комбинирал с някое моторно реле от сорта на РВМ или УВПМ. Може и друго да е. Що не са го избацали с електронно реле, не знам?
|
|
|
Добре де а да питам дали може на примерно апартаментско табло след главният бушон да се монтира електронно реле и как ще реагира на пика от хладилника да речем и изключване на калорифер
|
|