|
|
|
Тема
|
PID - регулиране
|
|
| Автор |
eltehnik (непознат
) |
| Публикувано | 06.04.13 15:43 |
|
|
Здравейте
Моля споделете от вашата практика проблемите с който сте се сблъсквали във връзка със ПИД регулирането(и другите типове закониП,И,ПД,ПИ).Повреда,отстраняване начини на отстраняване ,настройки.Както в електрониката ,така и в енергетиката и във всеки клон на техниката,тъй като тези закони са всеобхватни и приложими навсякъде.
Ясно ми е че в този форум има хора с многогодишна практика (което значи че са се сблъсквали с много проблеми от това естество) и ако искат да споделят нещо би би могла до си получи много полезна дискусия.
Най простият ПИД-регулатор за който знам и се сещам в ежедневието регулатора за нивото на водата на тоалетното казанче.
Механично -хидравличен регулатор Дизелгенераторите на кораб (Вудвард Тип UG-8) по ПИ-закон.
| |
|
Тема
|
Re: PID - регулиране
[re: eltehnik]
|
|
| Автор |
Timo (собствен ник ) |
| Публикувано | 06.04.13 15:58 |
|
|
Колко е голяма вселената? След вектора какво има?
ПИД е контрола на обратната връзка, какъв е въпроса?
Успехът се гради на знания и собствена религия!
| |
|
Тема
|
[re: Timo]
|
|
| Автор |
eltehnik (непознат
) |
| Публикувано | 06.04.13 16:22 |
|
|
Може да се конкретизирам.Какво е метод на Зиглер-Никол?
| |
|
Тема
|
[re: eltehnik]
|
|
| Автор |
Timo (собствен ник ) |
| Публикувано | 06.04.13 19:33 |
|
|
ти разработена тема.
Метода е за правилната работа и калибрация на даден модел.
ПИД контрол има в почти всички модули които изискват обратна връзка, било то енкодери, електронни бариери, термометри,тензо и каквото се сетиш.
В модерните инвертори съществува такава опция на ПИД-контрол но трябва да се разреши, задават се необходимите параметри(калибрация по горепосоченият метод) и така може да се включи директно към било то трансмитери и мотор или мотор и Приложението е много голямо и различно и за това пак ще те питам какъв е
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Origo (Тролей) |
| Публикувано | 07.04.13 10:42 |
|
|
Ако нямаш нищо против регулирането на нивото в тоалетното казанче е хистерезисно - релейно регулиране, а не ПИД. Поне при хубавите казанчета. При скапаните български е просто пропорционално, и това води до бавно напълване в последната фаза както и скронност към бръмчене в същата фаза.
Тролеите напред!
| |
|
Тема
|
[re: Origo]
|
|
| Автор |
Timo (собствен ник ) |
| Публикувано | 07.04.13 11:21 |
|
|
Ко общо имам пък аз с кенефни казанчета.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Origo (Тролей) |
| Публикувано | 07.04.13 13:05 |
|
|
Нищо! Винаги отговарям на последното мнение по темата което съм прочел, в повечето нормални форуми няма такава опция да отговаряш на конкретно мнение, и за това не съм свикнал.
Тролеите напред!
| |
|
Тема
|
[re: Origo]
|
|
| Автор |
Timo (собствен ник ) |
| Публикувано | 07.04.13 13:10 |
|
|
Тролеите напред!
| |
|
|
|
Курсов проект?
| |
|
|
|
Едвали, по скоро смляно на готово.
| |
|
|
|
|