Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:27 18.11.25 
Технически науки
   >> Електроника
*Кратък преглед

Тема PID - регулиране  
Автор eltehnik (непознат )
Публикувано06.04.13 15:43

Здравейте
Моля споделете от вашата практика проблемите с който сте се сблъсквали във връзка със ПИД регулирането(и другите типове закониП,И,ПД,ПИ).Повреда,отстраняване начини на отстраняване ,настройки.Както в електрониката ,така и в енергетиката и във всеки клон на техниката,тъй като тези закони са всеобхватни и приложими навсякъде.
Ясно ми е че в този форум има хора с многогодишна практика (което значи че са се сблъсквали с много проблеми от това естество) и ако искат да споделят нещо би би могла до си получи много полезна дискусия.
Най простият ПИД-регулатор за който знам и се сещам в ежедневието регулатора за нивото на водата на тоалетното казанче.
Механично -хидравличен регулатор Дизелгенераторите на кораб (Вудвард Тип UG-8) по ПИ-закон.

Тема Re: PID - регулираненови [re: eltehnik]  
Автор Timo (собствен ник )
Публикувано06.04.13 15:58

Колко е голяма вселената? След вектора какво има?

ПИД е контрола на обратната връзка, какъв е въпроса?

Успехът се гради на знания и собствена религия!

Тема Re: PID - регулираненови [re: Timo]  
Автор eltehnik (непознат )
Публикувано06.04.13 16:22

Може да се конкретизирам.Какво е метод на Зиглер-Никол?

Публикувано06.04.13 19:33

ти разработена тема.
Метода е за правилната работа и калибрация на даден модел.
ПИД контрол има в почти всички модули които изискват обратна връзка, било то енкодери, електронни бариери, термометри,тензо и каквото се сетиш.
В модерните инвертори съществува такава опция на ПИД-контрол но трябва да се разреши, задават се необходимите параметри(калибрация по горепосоченият метод) и така може да се включи директно към било то трансмитери и мотор или мотор и Приложението е много голямо и различно и за това пак ще те питам какъв е

Автор Origo (Тролей)
Публикувано07.04.13 10:42

Ако нямаш нищо против регулирането на нивото в тоалетното казанче е хистерезисно - релейно регулиране, а не ПИД. Поне при хубавите казанчета. При скапаните български е просто пропорционално, и това води до бавно напълване в последната фаза както и скронност към бръмчене в същата фаза.

Тролеите напред!

Тема Re: PID - регулираненови [re: Origo]  
Публикувано07.04.13 11:21

Ко общо имам пък аз с кенефни казанчета.

Автор Origo (Тролей)
Публикувано07.04.13 13:05

Нищо! Винаги отговарям на последното мнение по темата което съм прочел, в повечето нормални форуми няма такава опция да отговаряш на конкретно мнение, и за това не съм свикнал.

Тролеите напред!

Тема Re: PID - регулираненови [re: Origo]  
Публикувано07.04.13 13:10

Тролеите напред!

Автор пopyчиkPжeвckий (същият)
Публикувано08.04.13 00:40

Курсов проект?

Тема Re: PID - регулираненови [re: пopyчиkPжeвckий]  
Публикувано08.04.13 01:45

Едвали, по скоро смляно на готово.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.