Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:47 03.07.25 
Технически науки
   >> Електроника
*Кратък преглед

Тема Честотомер до 150 Мхцнови  
Автор MC2010 (непознат)
Публикувано22.03.13 07:59

Търся схема на честотомер до 150 МХц.
Молбата ми е към някой, който го е правил и то с части, които се намират по магазините.
Много се извинявам, но ако може без съвети да търся и да проверявам в гугъл

, въпросът е само за майтори и играчи
Честотомера ми трябва за настройка на приемник за метео сателитите на NOAA

Тема Re: Честотомер до 150 Мхцнови [re: MC2010]  
Автор Дoдoв (спокоен)
Публикувано22.03.13 23:33

Здравей, части се намират по магазините, но трябва да се справиш с програмирането. Информация тук:

Тема Re: Честотомер до 150 Мхц [re: Дoдoв]  
Автор MC2010 (непознат)
Публикувано23.03.13 14:34

Благодаря за схемата, ще я пробвам, но не ми върши съвсем работа:
- не може да се въведе междинна честота, напр. 9 МХц;
- платката е във формат LCB, който не се отваря с LAYOUT 5, но не есложна схема и може да се направи.
Понеже бързам, междинната честота ще я вадя с калкулатора

Автор V 6O (К.К.)
Публикувано23.03.13 22:32

Ако искаш да имаш изместване с междинна честота

схема може да свърши работа. 15 междинни честоти, програмна калибровка според кварцовият резонатор и бърз делител с коеф. 1/2 - 1/255. Правих я преди години, но съм запазил платките (Sprint Layout 3.0). Намирането на PIC16CE625 или PIC16F84 обаче ще е проблем.

Тема Re: Честотомер до 150 Мхцнови [re: Дoдoв]  
Автор MC2010 (непознат)
Публикувано29.03.13 21:30

Този формат *.PCB иска специален софтуер, някой може ли да го конвертира в PDF

Автор ukw_kj (непознат)
Публикувано01.04.13 10:22

От къде си ?
Няма начин покрай теб да няма сервиз с хубав осцилоскоп.
Повечето нови осцилоскопи ( от около 10 години ) имат и честотомер.
Ако идеш до някой сервиз за радио станции ще ти настроят приемника. Аз мога да ти помогна с настройката фрее, само дето съм от Кърджали.

Не е лошо да си сглобиш честотомер ама само за изработката на един приемник, верно остава си и за други проекти.

Аз ползвам стара изпитана руска техника,генератор Г4-116 и честотомер чз-63 измерител на модулация СК3-43

Мога да ти препоръчам схемата от списание млад млад конструктор. Тя е до 50 мхц.

При желание може да си сложиш още един делител отпред за по видока честота. Не забравяй да направиш и входен усилвател, сложи си и ограничител на ниво, да не му изпукаш входа.

Опаааа хубаво си гворим за честотомери и приемане на метео картинки на 137 Мхц, но сега на линия е MSG-3 сателита който лъчел картинки на 1700 мхц. това чета при братята Руснаци. Изстрелян през лятото на 2012.

Тема Re: Честотомер до 150 Мхцнови [re: ukw_kj]  
Автор MC2010 (непознат)
Публикувано01.04.13 19:38

Начертах нова платка с LAYOUT 5.0 и сглобих честотомерa, обаче показва хаотично някакви херци

.
Не съм сигурен, че тази схема изобшо работи, формирането на сигнала преди PIC е доста калпаво и май само си загубих времето с курсов проект на някой студент. Ето затова попитах за проверена и работеща схема
Сега ще формирам на сигнала с 74HC132, слагам BF245 на входа и т.н.
Иначе мерси за съветите

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.