|
Тема
|
Честотомер до 150 Мхц
|
|
Автор |
MC2010 (непознат) |
Публикувано | 22.03.13 07:59 |
|
Търся схема на честотомер до 150 МХц.
Молбата ми е към някой, който го е правил и то с части, които се намират по магазините.
Много се извинявам, но ако може без съвети да търся и да проверявам в гугъл
, въпросът е само за майтори и играчи
Честотомера ми трябва за настройка на приемник за метео сателитите на NOAA
| |
Тема
|
Re: Честотомер до 150 Мхц
[re: MC2010]
|
|
Автор |
Дoдoв (спокоен) |
Публикувано | 22.03.13 23:33 |
|
Здравей, части се намират по магазините, но трябва да се справиш с програмирането. Информация тук:
| |
Тема
|
[re: Дoдoв]
|
|
Автор |
MC2010 (непознат) |
Публикувано | 23.03.13 14:34 |
|
Благодаря за схемата, ще я пробвам, но не ми върши съвсем работа:
- не може да се въведе междинна честота, напр. 9 МХц;
- платката е във формат LCB, който не се отваря с LAYOUT 5, но не есложна схема и може да се направи.
Понеже бързам, междинната честота ще я вадя с калкулатора
| |
Тема
|
|
|
Автор |
V 6O (К.К.) |
Публикувано | 23.03.13 22:32 |
|
Ако искаш да имаш изместване с междинна честота схема може да свърши работа. 15 междинни честоти, програмна калибровка според кварцовият резонатор и бърз делител с коеф. 1/2 - 1/255. Правих я преди години, но съм запазил платките (Sprint Layout 3.0). Намирането на PIC16CE625 или PIC16F84 обаче ще е проблем.
| |
Тема
|
[re: Дoдoв]
|
|
Автор |
MC2010 (непознат) |
Публикувано | 29.03.13 21:30 |
|
Този формат *.PCB иска специален софтуер, някой може ли да го конвертира в PDF
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ukw_kj (непознат) |
Публикувано | 01.04.13 10:22 |
|
От къде си ?
Няма начин покрай теб да няма сервиз с хубав осцилоскоп.
Повечето нови осцилоскопи ( от около 10 години ) имат и честотомер.
Ако идеш до някой сервиз за радио станции ще ти настроят приемника. Аз мога да ти помогна с настройката фрее, само дето съм от Кърджали.
Не е лошо да си сглобиш честотомер ама само за изработката на един приемник, верно остава си и за други проекти.
Аз ползвам стара изпитана руска техника,генератор Г4-116 и честотомер чз-63 измерител на модулация СК3-43
Мога да ти препоръчам схемата от списание млад млад конструктор. Тя е до 50 мхц.
При желание може да си сложиш още един делител отпред за по видока честота. Не забравяй да направиш и входен усилвател, сложи си и ограничител на ниво, да не му изпукаш входа.
Опаааа хубаво си гворим за честотомери и приемане на метео картинки на 137 Мхц, но сега на линия е MSG-3 сателита който лъчел картинки на 1700 мхц. това чета при братята Руснаци. Изстрелян през лятото на 2012.
| |
Тема
|
[re: ukw_kj]
|
|
Автор |
MC2010 (непознат) |
Публикувано | 01.04.13 19:38 |
|
Начертах нова платка с LAYOUT 5.0 и сглобих честотомерa, обаче показва хаотично някакви херци .
Не съм сигурен, че тази схема изобшо работи, формирането на сигнала преди PIC е доста калпаво и май само си загубих времето с курсов проект на някой студент. Ето затова попитах за проверена и работеща схема
Сега ще формирам на сигнала с 74HC132, слагам BF245 на входа и т.н.
Иначе мерси за съветите
| |
|
|
|
|