Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:04 13.07.25 
Технически науки
   >> Електроника
*Кратък преглед

Тема Sony Trinitron система на звуканови  
Автор TripSeeker (непознат )
Публикувано12.02.13 11:58

Здравейте! Имам едно старо Сони Тринитрон KV-M2100K (не му знам шасито - не съм го отварял), дистанционното му си е оригиналното (Сони RM-841). Има ли начин да му се сменят BG/DK системите? Сложих го на майка ми да си гледа канал1 и бтв в стаята с антена, ама и 2-те са на ДК система, а телевизора само на 1-ви канал е на ДК, а на останалите е на БГ. Къде ли не търсих user или service manual-и нищо не намерих. И в гугъл и по форуми... аз ли не търся като хората... плс някой ако знае да каже дали могат да се сменят системите и как. Или поне да ме насочи от къде да си дръпна някакъв мануал за този тв. Благодаря!

Тема Re: Sony Trinitron система на звуканови [re: TripSeeker]  
Автор Timo (собствен ник )
Публикувано12.02.13 13:20

Има я опцията, търси в настройките.

Успехът се гради на знания и собствена религия!

Тема Re: Sony Trinitron система на звуканови [re: Timo]  
Публикувано12.02.13 13:29

Пробвах кви ли не комбинации по дистанционното - нищо... единствено намерих един бутон от който ми излиза инфо кой канал е и ква е системата, ама до там. А тоя тв няма и меню кви настройки

... абе мани мани... като иска да гледа майка бтв примерно а 1 канал е настроен на "канал1" ме вика и влизам в настройката за търсене и и правя бтв на 1 канал и обратното... абе голямо търсене на обхвати пада Тъпото е, че не откривам никви user/service manuali за тва тв никъде... колко па да е стар, че да няма мануали в нета, нали е от 90-те години - мътните води и старите S-class-и

Тема Re: Sony Trinitron система на звуканови [re: TripSeeker]  
Автор Диaн (uguoT)
Публикувано12.02.13 16:43

Я пробвай:
1- натискаш бутна "menu"
2- надолу и избираш символа "антена" с бутон на дясно или наляво
3- би трябвало да ти излезе меню на което най-отгоре е "номер на канала", после надолу системата bg/dk и т.н.

Е от менюто на 3-та точка вече си избираш номер на канала, настройваш го и го запаметяваш.

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"

Тема Re: Sony Trinitron система на звуканови [re: Диaн]  
Автор RC (старо куче)
Публикувано12.02.13 17:06

В отговор на:

Я пробвай:
1- натискаш бутна "menu"
2- надолу и избираш символа "антена" с бутон на дясно или наляво ...

Що трябва да се пише "ангро" заради самото писане без изобщо да се знае за какво става дума?

Автора да обърне внимание на бутоните които съм заградил.
Червената стрелка "нагоре" заедно с някой от останалите за различни настройки.
Телевизора си има всичко, друг е въпроса, че ако не е купуван от тук (да е предназначен за този регион), а е вкаран втора ръка някъде от вън, може и да не му е пусната необходимата система за звук.
Тогава ще се наложи да се пусне от сервизен режим, а е възможно да е необходима и малка хардуерна намеса.
Шасито е BE-2 и инфо има бол.

---------------------------------

Тема Re: Sony Trinitron система на звуканови [re: RC]  
Автор Диaн (uguoT)
Публикувано12.02.13 17:12

"Що трябва да се пише "ангро" заради самото писане без изобщо да се знае за какво става дума?"

Моите извинения, просто пред мен има един Тринитрон от тях времена и така става настройката на стандарта

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"

Тема Re: Sony Trinitron система на звука [re: Диaн]  
Автор RC (старо куче)
Публикувано12.02.13 17:56

е технология при изработка на кинескопа (CRT).
Превърнала се в рекламно лого на марката Sony за моделите с такъв кинескоп.
Няма никакво отношение към процесора за управление и формализма за работа със самия апарат.
Различни модели с различни шасита (и дистанционни и начин на работа) могат да са оборудвани с такъв кинескоп.
Думата е само реклама в тези случаи и не носи никаква съществена информация.

---------------------------------

Тема Re: Sony Trinitron система на звуканови [re: RC]  
Публикувано12.02.13 22:52

Получи се! Аз знаех, че с горните 2 влизам в менюто за търсене на обхват, ама не се бях сетил докъто съм в това меню да пробвам и други комбинации и с горното ляво и това под него (от тия, които си оградил) се смени системата. Много ти благодаря! (и на останалите за включването в темата все пак...) Имате още едно черпене от дядовата ракия

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.