Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:19 01.07.25 
Технически науки
   >> Електроника
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Безжична антенанови  
Автор V6O (К.К.)
Публикувано25.12.12 22:06

След като има безжична връзка, защо да няма и безжична антена? Особено ако китаец реши да я направи за да ти вземе парите, разбира се. Пък ако някой не е съгласен, че е възможно, да не забравя че по Коледа и чудеса стават.

Тема Re: Безжична антенанови [re: V6O]  
Автор hidrazin4o (пристрастен)
Публикувано26.12.12 01:39

Голям праз. И какво толкова? Те изкуствени яйца правят, пък какво остава за това. Много си назад с материала.

Тема Re: Безжична антенанови [re: hidrazin4o]  
Автор iham (невинен !!!)
Публикувано26.12.12 11:32

Чудеса нямаааа

Ако правилно съм разбрал въпроса, то всички подобни антени на сателитните са безжични.Тоест нямат никакви жици .
Ако обаче става въпрос за захранване на антени без някакъв кабел, то и това не е сложно.

Тема Re: Безжична антенанови [re: iham]  
Автор нekoй cи (некой си)
Публикувано26.12.12 15:01

Определено си в грешка.
Сателитните антени не са безжични. Ако имаш предвид т.нар. сателитна чиния, тя не е антена, а рефлектор, т.е. част от антената, но до облъчвателя си има кабел или вълновод.
Случаят обаче с bluetooth не е такъв.

Тема Re: Безжична антенанови [re: нekoй cи]  
Автор iham (невинен !!!)
Публикувано26.12.12 15:58

А комплекта, така известен като нарицателно сред народа сателитна чиния, състоящ се от рефлектор и конвертор, антена ли е или телевизор?
Този комплект приема ли или не ?

Публикувано26.12.12 16:26

Ти четеш ли какво съм написал, или си повтаряш каквото си знаеш?
Не е нужно да ми отговаряш, въпросът ми е риторичен.

Автор iham (невинен !!!)
Публикувано26.12.12 19:46

Хайде многознайко некой си заядливец, оставям те да си пишеш сам на себе си .
Изглежда не можеш да четеш, май силата ти е в заяждането

Редактирано от iham на 26.12.12 21:07.

Публикувано26.12.12 20:05

И какво конкретно по темата си отговорил?
Нито има общо, нито е верно това, дето си написал.

Понеже много знаеш, искам да ми покажеш как се излъчва към сателит без вълновод, само с чинията. Или как се приема само с чиния, без кабел от LNB към приемника.

Редактирано от нekoй cи на 26.12.12 20:17.

Автор тapaтaнчo (идиот)
Публикувано31.12.12 19:30

Определено си в грешка.
Сателитните антени не са безжични. Ако имаш предвид т.нар. сателитна чиния, тя не е антена, а рефлектор, т.е. част от антената, но до облъчвателя си има кабел или вълновод.
Случаят обаче с bluetooth не е такъв.

Да така е, но не ми е ясно защо случаят с bluetooth да не е такъв?!
Принципът е същия, няма рефлектор, но пак си има антенка, която е само пътечка на платката и с милиметрови размери, вълноводът също.
А същото e и WiFi, просто информацията се кодира по друг начин.

Редактирано от тapaтaнчo на 31.12.12 19:34.

Тема Re: Безжична антенанови [re: V6O]  
Автор тapaтaнчo (идиот)
Публикувано31.12.12 19:48

След като има безжична връзка, защо да няма и безжична антена? Особено ако китаец реши да я направи за да ти вземе парите, разбира се. Пък ако някой не е съгласен, че е възможно, да не забравя че по Коледа и чудеса стават.

Ми не е възможно, щото безжичната връзка се осъществява с антени (дори да са микроскопични) безжична е връзката от антена до антена, дори да е интегрирана с нещо друго и да не се нарича антена.
А ако антената не е свързана с кабел с приемника, то тя не е антена, а ретланслатор който трансформира сигнала в друг обхват и го преизлъчва, а това значи в приемника пак има антена (макар и вградена) която да го приеме и превърне в електрически и предаде по жица, просто защото всички уреди и телевизори и компютри работят с ток, а не с електромагнитни вълни.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.