|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Безжична антена
|
|
Автор |
V6O (К.К.) |
Публикувано | 25.12.12 22:06 |
|
След като има безжична връзка, защо да няма и безжична антена? Особено ако китаец реши да я направи за да ти вземе парите, разбира се. Пък ако някой не е съгласен, че е възможно, да не забравя че по Коледа и чудеса стават.
| |
Тема
|
Re: Безжична антена
[re: V6O]
|
|
Автор |
hidrazin4o (пристрастен) |
Публикувано | 26.12.12 01:39 |
|
Голям праз. И какво толкова? Те изкуствени яйца правят, пък какво остава за това. Много си назад с материала.
| |
Тема
|
[re: hidrazin4o]
|
|
Автор |
iham (невинен !!!) |
Публикувано | 26.12.12 11:32 |
|
Чудеса нямаааа
Ако правилно съм разбрал въпроса, то всички подобни антени на сателитните са безжични.Тоест нямат никакви жици .
Ако обаче става въпрос за захранване на антени без някакъв кабел, то и това не е сложно.
| |
Тема
|
[re: iham]
|
|
Автор |
нekoй cи (некой си) |
Публикувано | 26.12.12 15:01 |
|
Определено си в грешка.
Сателитните антени не са безжични. Ако имаш предвид т.нар. сателитна чиния, тя не е антена, а рефлектор, т.е. част от антената, но до облъчвателя си има кабел или вълновод.
Случаят обаче с bluetooth не е такъв.
| |
Тема
|
[re: нekoй cи]
|
|
Автор |
iham (невинен !!!) |
Публикувано | 26.12.12 15:58 |
|
А комплекта, така известен като нарицателно сред народа сателитна чиния, състоящ се от рефлектор и конвертор, антена ли е или телевизор?
Този комплект приема ли или не ?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
нekoй cи (некой си) |
Публикувано | 26.12.12 16:26 |
|
Ти четеш ли какво съм написал, или си повтаряш каквото си знаеш?
Не е нужно да ми отговаряш, въпросът ми е риторичен.
| |
Тема
|
[re: нekoй cи]
|
|
Автор |
iham (невинен !!!) |
Публикувано | 26.12.12 19:46 |
|
Хайде многознайко некой си заядливец, оставям те да си пишеш сам на себе си .
Изглежда не можеш да четеш, май силата ти е в заяждането
Редактирано от iham на 26.12.12 21:07.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
нekoй cи (некой си) |
Публикувано | 26.12.12 20:05 |
|
И какво конкретно по темата си отговорил?
Нито има общо, нито е верно това, дето си написал.
Понеже много знаеш, искам да ми покажеш как се излъчва към сателит без вълновод, само с чинията. Или как се приема само с чиния, без кабел от LNB към приемника.Редактирано от нekoй cи на 26.12.12 20:17.
| |
|
Определено си в грешка.
Сателитните антени не са безжични. Ако имаш предвид т.нар. сателитна чиния, тя не е антена, а рефлектор, т.е. част от антената, но до облъчвателя си има кабел или вълновод.
Случаят обаче с bluetooth не е такъв.
Да така е, но не ми е ясно защо случаят с bluetooth да не е такъв?!
Принципът е същия, няма рефлектор, но пак си има антенка, която е само пътечка на платката и с милиметрови размери, вълноводът също.
А същото e и WiFi, просто информацията се кодира по друг начин.
Редактирано от тapaтaнчo на 31.12.12 19:34.
| |
Тема
|
[re: V6O]
|
|
Автор |
тapaтaнчo (идиот) |
Публикувано | 31.12.12 19:48 |
|
След като има безжична връзка, защо да няма и безжична антена? Особено ако китаец реши да я направи за да ти вземе парите, разбира се. Пък ако някой не е съгласен, че е възможно, да не забравя че по Коледа и чудеса стават.
Ми не е възможно, щото безжичната връзка се осъществява с антени (дори да са микроскопични) безжична е връзката от антена до антена, дори да е интегрирана с нещо друго и да не се нарича антена.
А ако антената не е свързана с кабел с приемника, то тя не е антена, а ретланслатор който трансформира сигнала в друг обхват и го преизлъчва, а това значи в приемника пак има антена (макар и вградена) която да го приеме и превърне в електрически и предаде по жица, просто защото всички уреди и телевизори и компютри работят с ток, а не с електромагнитни вълни.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|