|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Имам питанка за куче
|
|
Автор |
Timo (собствен ник ) |
Публикувано | 12.11.12 22:26 |
|
Имам куче на вилата и миналата година го спасих със слама искам да го стопля но не го ща в къщи. Та въпроса ми е как и с какво (духалки, възглавнички, кучка?) с какво. А и каквото и да му сложа в колибката всичко е на вън (голям чистофайник). Дайте идея (Не съм го прежалил!!!!!) да не е над 100 В че прасенцата на толкова ги бием .
Успехът се гради на знания и собствена религия!Редактирано от Timo на 12.11.12 22:36.
| |
Тема
|
Re: Имам питанка за куче
[re: Timo]
|
|
Автор |
hidrazin4o (пристрастен) |
Публикувано | 12.11.12 23:48 |
|
Нищо не му трябва. На моята вила куч изкара три години като го хранех веднъж през седмицата, като се прибера от другия край на България. През седмицата една комшийка му хвърляше през оградата само хляб. Тази година се установих по-наблизо и вече е гастроном. Подбира си храната. Иначе не ще да види покрив. Каквото и да му сложиш в колибата ще го изкара навън. Виж къде си е харесало да спи и му сложи някое старо одеяло. Моето спи на на плоча с мозайка, за да може да гледа входната врата и да има голям периметър на видимост. Сложил съм му кашон от телевизор и разни вълнени одеяла.
Там не ги бара.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Диaн (uguoT) |
Публикувано | 13.11.12 11:59 |
|
Сложи му някое старо одеало да се завива или пак слама. Само ще си намери мястото за спане а ако си стои в двора го пусни да си намери закътано местенце за спане. Иначе миналата зима кучето на баща ми я изкара при пилетата на припек под кварцовата лампа. Равносметката от охраната през зимата беше 1 белка и 3 плъха мястото е добре оградено с мрежа иначе и котки можеше да има
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"
| |
Тема
|
[re: Диaн]
|
|
Автор |
Timo (собствен ник ) |
Публикувано | 14.11.12 10:51 |
|
По скоро си мислех за водопроводна тръба и вътре дренажен нагревател от климатик с някакъв термостат, то сега трепери а на зима не си го представям. А и козина си няма я има 1 см я не.
Успехът се гради на знания и собствена религия!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Xoлдън (стипендиант) |
Публикувано | 14.11.12 11:09 |
|
Облепи отвън къщичката със стиропор.Не забравяй пода .Той е най важен.
Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!Редактирано от Xoлдън на 14.11.12 11:10.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Origo (Тролей) |
Публикувано | 14.11.12 11:47 |
|
Направи му електрическа възглавничка с резистори по 2 вата въглеродслойни, много са евтини. Свържи ги последователно и ги захранвай с импулсен генератор на ток (може да модифицираш компютърно захранване) на 24 волта максимално напрежение. Така дори да укъси някъде и да се намали съпротивлението, разсейваната мощност за резистор ще остане същата и нищо няма да се подпали. цялата работа с резисторите постави в термосвиваем шлаух и покрий с дебел плат който ще прикрепиш към пода на колибата, така ще му е топло цяла зима :) повече от 20 вата едва ли ще му трябват. Идеята е да сложиш повечко резистори (както казах са много евтини) и да не пънеш един резистор с повече от ват.
Тролеите напред!
| |
Тема
|
[re: Xoлдън]
|
|
Автор |
Петков () |
Публикувано | 14.11.12 13:16 |
|
Хубаво е на отвора на къщичката да има плътно перде, през което то свиква да влиза, ако известно време храната му се оставя вътре. По този начин, вътре се създава микроклимат и мощността на нагревателя може да се намали. Интересно е, че кучето спи така, че носът му винаги сочи навън. Стиропорът или фибранът непременно трябва да са покрити, защото кучето започва да ги рови и рони. Фибранът е много по-добър от якостна гледна точка. Много добро решение са линейните нагреватели на Райхем, които имат мощност 16 - 24W/m, а освен това са със защитен екран (ширмовка). Слагал съм такива на тръбопроводи за пропан-бутан, като защита срещу втечняване. Съпротивителният им слой е температурно зависим и по този начин те се саморегулират при изменение на околната температура. Знам че слагат подобни и в улуците срещу обледеняване. Много важно предимство е, че са водоустойчиви (ако кучето се напикае), като IPто им, май че е 65.
А бе, ще стане чудо куче!
"Връзи Пено куцето, да не ме юапе!
Циба д,еба твойта мама, стига си ма лало!"
| |
Тема
|
[re: Origo]
|
|
Автор |
Timo (собствен ник ) |
Публикувано | 14.11.12 15:22 |
|
Не е лоша идеята (с ламбички пак ства) ама си е играчка, по скоро си мислех за линеен нагревател 20-30 вата в тръба и пясък а за термостат да ползвам DS1821 и симистор за да мога да му задам комфорта.
Успехът се гради на знания и собствена религия!Редактирано от Timo на 14.11.12 15:24.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
mikmakmik (непознат
) |
Публикувано | 18.11.12 16:59 |
|
Тоя проблем го имах и аз. Пробвах няколко неща и мога да ти кажа какво не ще кучето.
1. Не ще осветителни лампи под дървения решетъчен под. Бях му направил втори под на 15 см над пода на колибата.
2. Не ще да се грее на кварцова лампа.
3. Не ще подово на променливо напрежение.
Направих му друга колибка с теракотен под и подово отопление с изправено напрежение(с една кофа кондензатори). Мощността му е 1кВ но имам терморегулатор с датчик на пода и на 25 градуса изключва. Хистерезиса му е около 5 градуса.
Не харчи много и говедото спи така спокойно, че могат да го отвлекат крадците!
| |
Тема
|
[re: mikmakmik]
|
|
Автор |
Timo (собствен ник ) |
Публикувано | 18.11.12 18:33 |
|
В петък говорих да взема един пясъчен радиатор от тези тънките но незнам какъв ще е ефекта ако не го хареса ко да го правя после. Баси темата
Успехът се гради на знания и собствена религия!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|