|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Joule Thief
|
|
Автор |
mr Chaos (somebody) |
Публикувано | 30.07.12 11:43 |
|
Здравейте,
трябва ми да кача постоянно входно напрежение напрежение в интервала 0,5 до 2 волта, на 5 до 12 волта изходно което да регулирам плавно.
Мисля да ползвам Joule Thief за целта. Някой има ли идея как да променя схемата за да регулирам изходното напрежение?
| |
Тема
|
Re: Joule Thief
[re: mr Chaos]
|
|
Автор |
Timo (собствен ник ) |
Публикувано | 30.07.12 14:34 |
|
Това си е генератор, пробвай от сърцевината или от резистора. Мисля че липсва кондензатор. Тази схема я има в градинските светулки със слънчев панел, има няколко схеми.
Навремето със същата схема и микрофон се бъзиках по радиото доста успешно предавателче беше.
Успехът се гради на знания и собствена религия!
| |
Тема
|
Re: Joule Thief
[re: Timo]
|
|
Автор |
mr Chaos (somebody) |
Публикувано | 30.07.12 14:46 |
|
И аз си мисля, че трябва да стане с резистора, ама реших да питам все пак, някой ако се е човъркал и знае.
| |
|
Тази схема никак не е подходяща за регулиране. С резистора се подбира оптималния режим на работа а не се регулира изходното напрежение.
Освен това тази схема не трябва да работи без товар и е силно зависима от него.
Какво точно искаш да захранваш с тази схемичка?
| |
|
Искам да вдигна ниско постоянно напрежение което се мени в някакъв интервал (0,3 до 2 волта примерно) до 5 волта стабилни да кажем, със проста схема.
Ако имате идеи кажете. Не е казано, че точно с тази схема трябва да е.
| |
|
Опитай това..........
| |
|
Каква е очакваната консумация? И колко все пак е долната граница на входното напрежение?
Редактирано от aangl на 31.07.12 09:07.
| |
|
До 10-на вата някъде
| |
|
10 вата на 5 волта е 2 ампера ток. Ако входното напрежение е примерно 1.2 волта от него ще се консумира поне 10 ампера. Какъв ще е захранващия източник? Устройството в постоянен режим ли ще работи или в някакъв прекъснат? Мисля че е необходима някаква конкретизация на питането.
Редактирано от aangl на 31.07.12 09:24.
| |
|
Постоянно ще работи. Източника ще осигури тока.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|