|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Re: Нагряване до "червено" на проводник
[re: TOK]
|
|
Автор |
hidrazin4o (пристрастен) |
Публикувано | 08.03.12 14:50 |
|
Колко такива бройки ще режеш и какъв им е размера?
А тая желязната тел за вързване на бали със слама направо я забрави в тоя случай.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Timo (собствен ник ) |
Публикувано | 08.03.12 17:44 |
|
Харесва ми. Идеята с трафа на микровелето е много добър вариант особенно ако е на руска печка. Мини го през въздушна бобина за баланс инак аз бих си поиграл да му вдигна честотата но си е играачка и филма става голям.
Сменях преди години на едно ЦНЦ кантала но беше обикновен опънат кантал ако искаш помисли върху това ако си наяправиш модел да си направиш и копир както се правят ключовете мисля че ще стане по прецизно. При този на снимката трябва и да се регулира скороста на въртене на детаила.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Диaн (uguoT) |
Публикувано | 08.03.12 19:55 |
|
Това стиропор ли е?
Иначе като го гледам сякаш е стиропор, ако е "тел 2мм" няма да ти свърши работа ще се гъне, по-добре "реотана" да е от ламарина 0.5-1мм с ширина 3-5 мм само гледай ламарината да не е поцинкована!!! мисля че по този начин когато натягаш на ребро би трябвало да издържи повече от колкото ако е с кръгло сечение. И пак не съм сигурен че ще си запази формата реотана, май ще се наложи да се прави копирен апарат - не е нещо сложно, просто да ти се занимава.
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"
| |
Тема
|
[re: Диaн]
|
|
Автор | TOK (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.03.12 08:05 |
|
За да се направи копир пак трябва да имам модел, по който да движа нагревателя. При диаметър 20-60 см да се направи точен модел е много трудно.
Идеята е да се направи кривата от тел, ламарина, кантал и т.н., а формата да се завърти и изреже. Виждал съм фабрично направени машини, които изрязват по този начин.
Проблемът е 2 мм кантал, който не мога да намеря или как да нагрея лента от ламарина или тел.
| |
Тема
|
|
|
Автор | нekoй_cu (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.03.12 08:37 |
|
погледни тук
| |
Тема
|
|
|
Автор |
hidrazin4o (пристрастен) |
Публикувано | 09.03.12 11:33 |
|
"Може - кантал или нещо подобно, но не мога да намеря в магазините. "
И къде потърси?
И само като идея - по-добре си намери AlCr шина.Ето тук някой продаваше такава.Обявата е малко стара, но може да попиташ.
Редактирано от hidrazin4o на 09.03.12 11:36.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|