Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:12 04.10.24 
Технически науки
   >> Електроника
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Re: Нагряване до "червено" на проводникнови [re: TOK]  
Автор hidrazin4o (пристрастен)
Публикувано08.03.12 14:50

Колко такива бройки ще режеш и какъв им е размера?
А тая желязната тел за вързване на бали със слама направо я забрави в тоя случай.

Автор Timo (собствен ник )
Публикувано08.03.12 17:44

Харесва ми. Идеята с трафа на микровелето е много добър вариант особенно ако е на руска печка. Мини го през въздушна бобина за баланс инак аз бих си поиграл да му вдигна честотата но си е играачка и филма става голям.

Сменях преди години на едно ЦНЦ кантала но беше обикновен опънат кантал ако искаш помисли върху това ако си наяправиш модел да си направиш и копир както се правят ключовете мисля че ще стане по прецизно. При този на снимката трябва и да се регулира скороста на въртене на детаила.

Автор Диaн (uguoT)
Публикувано08.03.12 19:55

Това стиропор ли е?
Иначе като го гледам сякаш е стиропор, ако е "тел 2мм" няма да ти свърши работа ще се гъне, по-добре "реотана" да е от ламарина 0.5-1мм с ширина 3-5 мм само гледай ламарината да не е поцинкована!!! мисля че по този начин когато натягаш на ребро би трябвало да издържи повече от колкото ако е с кръгло сечение. И пак не съм сигурен че ще си запази формата реотана, май ще се наложи да се прави копирен апарат - не е нещо сложно, просто да ти се занимава.

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"

Тема Re: Нагряване до "червено" на проводникнови [re: Диaн]  
АвторTOK (Нерегистриран)
Публикувано09.03.12 08:05

За да се направи копир пак трябва да имам модел, по който да движа нагревателя. При диаметър 20-60 см да се направи точен модел е много трудно.
Идеята е да се направи кривата от тел, ламарина, кантал и т.н., а формата да се завърти и изреже. Виждал съм фабрично направени машини, които изрязват по този начин.

Проблемът е 2 мм кантал, който не мога да намеря или как да нагрея лента от ламарина или тел.

Авторнekoй_cu (Нерегистриран)
Публикувано09.03.12 08:37

погледни тук

Автор hidrazin4o (пристрастен)
Публикувано09.03.12 11:33

"Може - кантал или нещо подобно, но не мога да намеря в магазините. "
И къде потърси?

И само като идея - по-добре си намери AlCr шина.Ето тук някой продаваше такава.Обявата е малко стара, но може да попиташ.

Редактирано от hidrazin4o на 09.03.12 11:36.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.