|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
инверторен електрожен
|
|
Автор | non нaфъpфopuй (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.12.11 18:47 |
|
Взеха да се обсъждат инверторните електрожени.Има ли някъде схема на работещ инверторен електрожен с всичките му подробности, щото и руснаците ги пишат ама излизат някакви келяви.Ампеража да е до 160.
| |
Тема
|
Re: инверторен електрожен
[re: non нaфъpфopuй]
|
|
Автор | Muтko (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.12.11 19:37 |
|
Никак не са келеви те, порярвай ми, единствената възможност са руските схеми. Има всякакви - резонансни, обикновени, полумостови, мостови, flyback каквото сакаш, поразрови се из форумите.
| |
Тема
|
[re: Muтko]
|
|
Автор | non нaфъpфopuй (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.12.11 20:14 |
|
Поразрових се ама не намерих една цялостна схема с всичките подробности.Има не да няма но данните за трансформаторите ги няма или не са пълни.Търся по елементарна няма значение каква е дали е мостова или друга но напълно работеща схема.И наздраве с чашите в ръце.......
| |
Тема
|
[re: non нaфъpфopuй]
|
|
Публикувано | 31.12.11 11:18 |
|
Наздраве! Напълно работеща схема няма защото това дали тя ще работи зависи от топологичното изпълнение, което ако за теб е тъмна индия и нямаш опит в силовата електроника е напълно възможно работеща схема при теб да не тръгне. Дай е-mail да ти пратя нещо.
| |
|
Трудно ще намериш схема която да можеш да реализираш на принципа "копи-пейст".
Бих препоръчал да твоето схемно решение да съобразено с наличната елементна база, цени, размери, както и с личните ти умения за реализация.
Всичко българско и родно -
любя, тача и милея.
| |
Тема
|
[re: Aлaдин]
|
|
Автор |
Xoлдън (стипендиант) |
Публикувано | 04.01.12 17:41 |
|
Магнитопровода е най важното!
Другото са подробности.
Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
| |
Тема
|
[re: Xoлдън]
|
|
Публикувано | 05.01.12 20:02 |
|
В Комет е пълно с качествени феритни магнитопроводи, така че то е най-важното, но съвсем не най-скъпото и най-дефицитното. Топологията е най-важната подробност, защото ако този който прави схемата не е на ясно как стоят нещата и свърже транзисторите с по 10 сантиметра кабели, естествено е и най-добрата и изпитана схема да отпука от първото пускане.
| |
|
Прати и на LM7812маймункаABVточкаBG, моля те. Ще ми бъде интересно да поразгледам.
Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!!
| |
Тема
|
[re: Muтko]
|
|
Автор |
V6O (К.К.) |
Публикувано | 06.01.12 00:04 |
|
Я виж каква топология работи. Важното е групата в гейта да е при IGBT -тата и кондензатора 1-2 uF за ВЧ на +/- 300V също там. има много полезни съвети за настройка. "Barmaley" ми изглежда най-надежден от всички дето съм разглеждал. Работи красиво и прецизно.
А тук май има доста за четене, но нямах време да разгледам.
| |
Тема
|
[re: V6O]
|
|
Автор | нekoй_cu (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.01.12 10:49 |
|
От твоята препратка особено полезни ми се виждат статиите
"Начальная школа построения импульсных DC/DC преобразователей"
в 5 части, ето работещи за момента линкове (линковете в статията "Делаем инвертер Barmaley’я" не работят):
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|