|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема
|
какво е постигнал един радиоинженер
|
|
Автор |
Aлaдин (търпелив) |
Публикувано | 15.11.11 18:10 |
|
Всичко българско и родно -
любя, тача и милея.
| |
Тема
|
Re: какво е постигнал един радиоинженер
[re: Aлaдин]
|
|
Автор | нekoй_cu (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.11.11 19:10 |
|
Тоя Мирчо Табаков го помня с антените, които беше почнал да произвежда, и продава, които обаче не струваха.
От репортажа не стана ясно нищо. Дали заради монтажа, дали че той не обясни нищо. Какъв е тоя Браун газ, в същото време говори за клетка, разграждаща вода на водород и кислород. Дали това са тези нашумели наскоро истории с водородните клетки за намаляване разхода на колите, което според мен не може да е ефективно поради разхода на енергия за самата електролиза, с което се компенсира ефекта от впръскването на водород.
Дали нарочно така са направили журналята репортажа, но всичко изглежда като някакъв луд изобретател на когото естествено никой не вярва, и който се забравя веднага след като свърши видеоматериала.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Timo () |
Публикувано | 16.11.11 00:24 |
|
Гнус ме е от такива хора. Какво е открил и какво патентовъл, неразбрах? Това е много стара сага за по-запознатите а за другите може и събитие да е. Звучи ми като репортажа където едно момче създало робко само че се оказало че го е изровило от вторични соровини. Шантави хора сме, с голо дупе риба и пак Българина откривател.
| |
Тема
|
[re: Timo]
|
|
Автор |
mitaka.19 () |
Публикувано | 16.11.11 00:44 |
|
| |
|
Това не е ли стандартната водородна клетка? Много по-интересно е при какви показатели я е изработил. Имам предвид съотношението вложено електричество - получен газ.
Що се отнася до 200-250-те лева на месец за отопление на къщата, нека обърнем внимание, че той си е достатъчно дебело облечен. Не съм убеден, ако поръчваш дървата на камион от 10-15 кубика, дали на дърва няма да ти излезе и по-евтино. Или на дървени пелети, особено ако ги купуваш през лятото от дървопреработващите предприятия.
За антените му имам само един коментар - имаше места, където работеха, а имаше и места, където не работеха. Но рекламата им беше повече от качествата им, и затова остана масовото мнение, че не вършат работа.
Недей да се бориш с прасе. И двамата ще се изкаляте, а на прасето ще му хареса.
| |
Тема
|
|
|
Автор | velio (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.11.11 13:20 |
|
Журналята така са го монтирали че се губи смисъла. Пък като знаем и колко са грамотни нашите журналя...
Всъщност идеята не е лоша, ако се погледне под друг ъгъл.
Ако имаш фотоволтаик на покрива може да съхраняваш енергията във вид на водород и кислород. Щото както е известно електричеството трудно се съхранява.
Друг е въпроса колко точно газ ще ти е необходим за зимата и къде и как ще се съхранява такова количество водород (който е доста опасен).
| |
Тема
|
[re: velio]
|
|
Автор | нekoй_cu (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.11.11 14:08 |
|
е да, те затова наблягат, че в колата не се съхранява, а се произвежда на място.
само че никой не мисли, че за да се произведе трябва енергия, която пак се взима от двигателя, следователно се повишава разхода на гориво.
Закон за запазване на енергията.
| |
Тема
|
[re: нekoй_cu]
|
|
Автор | лoшuя (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.11.11 20:29 |
|
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Автор: нekoй_cu:
Какъв е тоя Браун газ, в същото време говори за клетка, разграждаща вода на водород и кислород. Дали това са тези нашумели наскоро истории с водородните клетки за намаляване разхода на колите, което според мен не може да е ефективно поради разхода на енергия за самата електролиза, с което се компенсира ефекта от впръскването на водород.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Абе точно за това става въпрос и да си кажа, честно съм склонен да вярвам, че наистина е възможен положителен ефект от цялата работа, но по въпроса съм намерил инфо много преди "изобретателя Мирчо Табаков" да се изкаже по темата. То е много лесно да "изобретиш" нещо, когато . Вярно - човека пак е българин, но този е доказал себе си и заслужава уважение. В нета има много писано за него, при това на различни езици, а също така клипове с него и т.н.
| |
Тема
|
[re: SeverousSnape]
|
|
Автор | Stalker (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.11.11 22:05 |
|
Константа на Фарадей. При протичане на 96485,3 кулона електричество през
какъвто и да е електролит, на анода и катода се отделят по един грам-еквивалент
от съответните вещества. При електролиза на вода, това са водород и кислород.
Нищо мистериозно в цялата работа. Изключително добре изучен процес, без
абсолютно никакви тайни. Браун-газ, обаче, звучи къде-къде по-мистериозно.
Дали се печели повече енергия от вложената? Категорично не!
Съжалявам, ако съм разочаровал някого, но това е положението.
От написаното по-горе, може да се види, че колкото е по-ниско напрежението,
при което се води електролизата, толкова КПД-то е по-високо. За съжаление,
има едно минимално напрежение (т.нар. разложително напрежение), под
което електролизата спира заради т.нар. поляризация на електродите.
За водата, ако не ме лъже паметта, то е 1,53 V.
P.S. Отвреме - навреме, все се намира някой, който да разпали въображението
на любителите на вечни двигатели...
| |
Тема
|
[re: нekoй_cu]
|
|
Автор | steve (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.11.11 09:16 |
|
Законът за запазване на енергията е основен природен закон.Той гласи, че пълната енергия на една затворена система е константа по отношение на времето, т. е. се запазва с времето. Казано по друг начин, енергията може да се преобразува от една форма в друга, но не може да бъде създадена или унищожена.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
|
|
|