Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 08:47 13.07.25 
Технически науки
   >> Електроника
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Автоматичен бушоннови  
Авторcacafuego (Нерегистриран)
Публикувано13.08.10 17:37

Здравейте!

Въпросът, който ще задам е по-скоро за електротехника, област в която съм доста бос...
Преди време реших да подменя старите бушони в апартамента с нови автоматични. Последните притежават предимство, понеже не се налага да се подменят и лесно се изключват при продължително отсъствие, тъй като там никой не живее постоянно. Но бързо установих, че този, който в вързан с бойлера се нагрява. Принудих се да върна стария, преправян с жички. Системата работи добре, но бих искал да подменя всички бушони. Въпросът ми е можете ли да ми кажете какъв автоматичен бушон да сложа, за да е сигурно, че няма да има подобни проблеми. Бушона, който загрява е “POLAM-Kontakt” - L25A.

Тема Re: Автоматичен бушоннови [re: cacafuego]  
Автор Severous_Snape (wizard)
Публикувано13.08.10 20:04

Вземи си по-марков. Ако си от София кажи и ще ти дам адреса на магазин, от който пазарувам аз електроматериали. Доволен съм от качеството.

Колко киловата е бойлера ти?

$Той имаше остър език, и голямо сърце.$

Тема Re: Автоматичен бушоннови [re: Severous_Snape]  
АвторAtom (Нерегистриран)
Публикувано14.08.10 00:41

"Вземи си по-марков" какво трябва да означава? До колкото знам, от автоматичен предпазител отпреди 40 г до сега няма никаква разлика нито в принципа на работа, нито в марериала ... ама трябва да е марков!

cacafuego, или "леглото", което контактува, е зацапано/нагоряло, или е нормално така да грее, все пак има вътре късче проводник с някакво омично съпротивление.

Каква мощност ти е бойлерът и колко е загрял предпазителят (на пипане можеш ли да държиш ръката)?

Тема Re: Автоматичен бушоннови [re: Atom]  
Автор asahi (познат от преди)
Публикувано14.08.10 11:51

Почисти проводниците, дето влизат/излизат в предпазителя и затегни хубаво винтовете. Жицата е добре да е 4 квадрата.

Тема Re: Автоматичен бушоннови [re: asahi]  
Автор ramzes1977 (минаващ)
Публикувано14.08.10 15:53

Че има занчение от марката има , но ако бойлера или общо казано консуматора е 4 KW и си поставил 10 А авотматичен предпазаител - е няма как да стане ще си грее не ами ше се подпалиш даже :) , предпазитела трябва да е минимум 16 А. или казано по друг начин 1KW = 4 A следователно 4 KW по 4 амера (за киловат) = на 16 А.

Тема Re: Автоматичен бушоннови [re: ramzes1977]  
АвторЧичo Oм (Нерегистриран)
Публикувано14.08.10 19:06

1Kw=4,5А 4х4,5=18А.тъй че АП трябва да е минимум 20А

Тема Re: Автоматичен бушоннови [re: Чичo Oм]  
Авторнekoй_cи (Нерегистриран)
Публикувано15.08.10 03:14

човека казва, че предпазителят му е 25А и нагрява.
за мен причината е или в контактно съпротивление - недобре почистени и недобре стегнати клеми и проводници, или самият предпазител е нещо не в ред.
така без да видя за какво става въпрос ми е трудно да преценя.
много често хората не си дават сметка каква свинщина поддържат - като видиш - ми то примерно многожичен проводник половината му жила са откъснати или не контактуват, или не е стегнато, а и след като вече е загрявал, самият предпазител се поврежда.
сега, има и друго - питащият си мисли, че като е нов предпазителя няма нужда да го сменя, но ще му кажа, че и новите ги дават до три пъти да падне от претоварване или късо, и трябва да се сменят.

Тема Re: Автоматичен бушоннови [re: нekoй_cи]  
Авторнekoй_cи (Нерегистриран)
Публикувано15.08.10 03:32

и другото много важно, което се каза вече, че сечението на проводниците трябва да е съобразено с консуматора. не се допускат изключения или на принципа - такава ми е инсталацията, кво да правя, вързах еди къф си бойлер, щото такъв ми трябва или такъв имам.
за 4kW бойлер ти трябват 4 квадрата кабел. ако инсталацията ти е с 2.5 квадрата, не става. не може тоя бойлер да се захранва с 2.5 квадрата.
затова не само ще ти загрява предпазителя, но и ще се запалиш накрая.
ако не знаеш колко квадрата ти е инсталацията и не можеш да прецениш, извикай специалист, това не е шега работа.

Тема Re: Автоматичен бушоннови [re: cacafuego]  
Автор Диaн (uguoT)
Публикувано15.08.10 12:53

Защо ми се струва че някой бърка понятията.... и това не е АП от тези:

а черен като тези:

И ако питате дали има разлика.... да има

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"

Тема Re: Автоматичен бушон [re: Диaн]  
Авторнekoй cи (Нерегистриран)
Публикувано15.08.10 14:40

добре, разлика може да има, но защо пък да грее?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.