Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:08 17.07.25 
Технически науки
   >> Електроника
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Какво мога да използвам от микровълновата печка .нови  
Авторfree_will (Нерегистриран)
Публикувано16.06.10 10:19

Здравейте !
Скапа се микровълновата , че и направих дисекция . Явно магнетрона си е отишъл дава 0 ома съпротивление предполагам не трябва да е така . :)
Та питането ми е някой ако е използвал нещо да каже.
Повече ме интересува трафчето доста тежичко ми изглежда.
Незнам колко е изходното напрежение , но мисля беше около или над 1000 волта
как мислите ако го свържа на обратно ще може ли да черпя към 300 вата от него .
А някой цепил ли го е да го пренавива ?
иначе микровълновата е с номинална мощност на вълните 800 вата .
Обща максимална мощност на фурната е 1000 вата . Няма грил.
Към трафа е само магнетрона , вентилаторчето и моторчето за въртене на чинйята са към 220 в.

Тема Re: Какво мога да използвам от микровълновата печка .нови [re: free_will]  
Автор Milenn (турист)
Публикувано16.06.10 20:43

не, няма да можеш.

около 180-200Вата максимум

Тема Re: Какво мога да използвам от микровълновата печка .нови [re: Milenn]  
Автор free_will (новак)
Публикувано16.06.10 21:48

Благодаря , става за усилвател някакъв.
Ако е 1000 волта вторичната ,като го обърна някъде към 48 волта трябва да дойде на бившата първична нали ?

АвторMитko (Нерегистриран)
Публикувано16.06.10 22:10

Попринцип е така, но няма да извадиш никаква мощност по тоя начин. Вторичната е с много навивки и малко сечение като за първична, пък първичната е също с малко сечение за вторична, освен това така ще работиш с много малка стойност на индукцията и трафето ще е на халос. Трябва да пренавиеш вторичната, само че не е добра идея да го разглабяш, макар и трудно, единствения начин е да я навиеш така както е трафа, малко ще е зор, ама те няма да ти трябват много навивки. Освен това имай предвид че тоя траф е направен така че да ограничава тока.... та за усилвател не е баш, виж с няколко такива може да си направиш електрожен.

Тема Re: Какво мога да използвам от микровълновата печка .нови [re: Mитko]  
Автор Milenn (турист)
Публикувано16.06.10 23:49

то май повечето са заварени...

дет викаш, с премушване да направи 1-2 намотки, та за точково заваряване.

иначе обратното включване, на око само, ако е бил за 1000волта/1ампер , 220 волта/4.5А , като го вклучи наопаки, пърчичната ще държи до около 220 Вата, ама като се има предвид, че микровълновата е предвидена да работи в режим на кратко включване/голема почивка.. не знам с колко го претоварват..

Тема Re: Какво мога да използвам от микровълновата печка .нови [re: Milenn]  
Автор free_will (новак)
Публикувано17.06.10 20:11

Ми то като го гледам не е много голям като обем , предполагам 200 - 300 вата си е максимума които могат да се искунсумират от него в по - продължителен период . Така ,че ако изкара 220 вата даже 200 си е добре .
Сега примерих дебелината на проводника с микромер :
Първична : 1,2 мм
Вторична : 0,4 мм
Как мислите вторичната , която ако го обърнем ще стане първична ще устиска ли 1 ампер .
Това е трафа :
http://www.lipetsk.24tut.info/index.php?productID=509
тука го има с описание :
http://unimitino.ru/description.php?good_id=30665

Редактирано от free_will на 17.06.10 20:15.

Авторнekoй_cи (Нерегистриран)
Публикувано17.06.10 21:00

като го гледам, ламелите естествено са заварени, значи не можеш да го разглобяваш и пренавиваш. а да се мъчиш така не е работа.
0.4 мм може и да устиска 1 ампер, но трябва да погледна в книгите за по-сигурно.

Тема Re: Какво мога да използвам от микровълновата печка .нови [re: нekoй_cи]  
АвторQWERTY (Нерегистриран)
Публикувано17.06.10 21:26

То голямо гледане трябва из книгите за тока през меден проводник при 2,5 А/мм^2 ...

d = 0.7 * корен квадратен (I) mm, A

за 0,4 мм следва I=0.33 A

Тема Re: Какво мога да използвам от микровълновата печка .нови [re: QWERTY]  
Автор free_will (новак)
Публикувано17.06.10 21:40

Значи става само да се затиска зеле с него :)
маи за нищо не става .
От друга страна ако максималния ток е 0,33 А през вторичната
то би трябвало напрежението да е доста над 1000 в.
за да докара мощноста от 1Кват която го дават .

АвторMитko (Нерегистриран)
Публикувано17.06.10 21:56

Трафа може да изкара до около 500 вата в продължителен режим при добро охлаждане според мен, но трябва пренавиване на вторичната и пак ти казвам че централното ядро има междина, която прави трафа с падаща характеристика и е най-подходящ за електрожен, за друго не знам до колко става, но си струва да си поиграеш с него, аз лично не бих го изквърлил така без опити, най-малкото разкарай вторичната и навий няколко навивки от дебел проводник да видиш как се топят пирони и други таквиз.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.