Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:43 12.07.25 
Технически науки
   >> Електроника
*Кратък преглед

Тема импеданснови  
Авторinvisible (Нерегистриран)
Публикувано07.03.10 21:01

Здравейте
имам въпрос към вас,как мога да разбера колко ома е импеданса на централата към която е свързан стационарния ми телефон?

Тема Re: импеданснови [re: invisible]  
Автор Xoлдън (стипендиант)
Публикувано07.03.10 23:00

????
От какъв зор?

Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!

Автор Hiron (К.К.)
Публикувано09.03.10 14:18

600 ома

Тема Re: импеданс [re: invisible]  
Автор Bpeдитeл (отговорен)
Публикувано09.03.10 21:18

С TDR.

Тема Re: импеданснови [re: Bpeдитeл]  
АвторMilen (Нерегистриран)
Публикувано09.03.10 22:10

и аз бях отворил да напиша това, ама после се зачудих какъв е смисъла и как ще стане практически.
ти как мислиш?
Предполагаме, че човека знае че товара на другия край не е съгласуван ( чисто теоретично, нямам идея каква му е целта ), знае и импеданса на линията (600 ома ) . и после кво ? с ТДР-а ще види , че на няколко километра от него има разсъгласуване ( да не говори практически колко пикове ще се получат по линията ) Може евентуално по предполагаемото затихване на линията може да сметне коефициента на отражение ( щото кой ще му прави къси и т.н. на другия край на линията ? ) ама не мога да схвана каква е целта на упражнението ?

Тема Re: импеданснови [re: Milen]  
Публикувано09.03.10 22:56

Когато става въпрос за измерване на каквото и да е, нищо не може да се планира предварително, освен общата идея.

Като се почне - ще си покаже, какво да се гледа.

1) DC съпротивлението на жицата може да се измери (на линеен метър), без да се ходи до другия край, като се вземе парче от същата жица.

2) За да определи дистанцията, от закъснението трябва да узнае характеристичния импеданс на линията (или да го приеме) и епсилон на изолацията, това ще му даде L и C стойности, за да определи преносната скорост.

3) От дистанцията ще сметне DC съпротивлението на жиците и ще го извади от стойността на съпротивлението, което получава след като импулса е терминиран в далечния край. Остатъкът ще е терминиращото съпротивление.

Това би могло да е идеята в началото. После тя ще се натъмъни, като се види дали съм пропуснал нещо.

Поздрави!

Авторinvisible (Нерегистриран)
Публикувано09.03.10 23:08

Да ви кажа каква е идеята.При поръчването ми на Гейтуей устройство което пренасочва разговорите безплатно от стационарен тел на мобилен с помоща на две сим карти,които са в група,човекът от който го поръчах ме попита какъв е импеданса на телефонната ми централа за да може да бъде настроено устройството правилно.Никой от БТК не можа да ми отговори на въпроса и си остана настроено за нова цифрова централа на 600 ома мисля.Проблемът е че се чува много силно ехо в моя мобилен,повтаря се всичко което кажа.Та за това става въпрос.

Публикувано10.03.10 00:37

Човекът, който ти продава е мошенник, който БТК може да преследва. Освен това съм сигурен, че не плаща данък за продажбата, която ти е направил. Явно и устройствата, които продава, не са легални. Иначе, сам щеше да си набави информацията, която да му позволи да се установи на пазара.

Той знае, че чрез клиент не може да си доставя информация за хардуер на друг доставчик на хардуер за телекомуникации!

Като иска да се намести на някакъв пазар, трябва сам да се сдобие с всичката информация както да плати, за каквото му се поиска и за колкото се договори. След това има право да получава пари от клиенти.

Не бих искал да съм ти от помощ с каквото и да е.

Автор Aбcoлют (пристрастен)
Публикувано11.03.10 18:30

Уха, на монополиста БТК да плати, за каквото му се поиска и за колкото се договори, да се договаря колко им е импеданса, за едно число да плаща колкото му поискат, защото няма откъде другаде да научи колко им е импеданса, не са ли длъжни да предоставят тази информация безплатно на всички производители на хардуер за телекомуникации, за тия от БТК антимонополни закони няма ли, ааа?

Тема Re: импеданснови [re: Aбcoлют]  
Публикувано18.03.10 01:07

Явно устройствата са нелегални и продавачът нито гарантира, че устройствата отговарят на кой да е стандарт за съвместимост, нито за смущения.

За какво точно си се развикал тук и защо точно срещу моите думи? Нима нещо в моите думи не е точно така, както би трябвало да е?

На теб и така ли ти е добре? Хубаво! Така да бъде! Амин.

Явно, без значение темата, и без значение измамата на един потребител с неадекватен хардуер, ти викаш срещу БТК. Разбрах.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.