|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Пресмятане на електромагнити
|
|
Автор | Emo (Нерегистриран) |
Публикувано | 24.12.09 21:06 |
|
Интересуват ме формулите за пресмятане на електромагнити. Трябва да направя ел. магнит, който да работи при ниско напрежение до 9v и да има възможно най-голяма сила. Как да определя типа проводник броя намотки и т.н. Ще съм благодарен ако ме насочите към някаква литература (имам предвид WEB) по въпроса.
| |
Тема
|
Re: Пресмятане на електромагнити
[re: Emo]
|
|
Автор |
Пoп Cтaвpи (Поебуций) |
Публикувано | 24.12.09 21:19 |
|
ЗАКОНА НА ОМ Е НАЙ ПОДХОДЯЩ В СЛУЧАЯ:)
Пием с мярка.............до насиране
| |
Тема
|
|
|
Автор |
741 (ветеринар) |
Публикувано | 25.12.09 12:05 |
|
Ако си избрал магнитопровода - мотаеш до запълване на прозореца. Диаметърът на проводника го избираш така, че токът да е колкото може да даде източникът или плътността на тока да не надвиши 2-3А/мм2, според което е по-малко. Тая сметка поне е лесна. Това при голяма въздушна междина.
За малка или никаква въздушна междина може да ограничиш допълнително тока като избереш по-тънък проводник, така че индукцията да остане малко преди насищане на магнитопровода. Тогава при плътно залепване силата ще бъде приблизително същата, обаче ще пада бързо при отлепване, т.е. ще лепи добре при малко разстояние и гладки повърхности.
Формулите, дето ти трябват, са законът на Ампер за пълния ток, уравнението за непрекъснатост на магнитния поток (Ф=B1*S1=B2*S2=...=Bn*Sn), връзката между индукция и интензитет за всеки участък от магнитната верига (B=мю*H) и законът на Ом.
Ако не си избрал магнитопровод, няма такова нещо "да има възможно най-голяма сила". Увеличаваш сечението на магнитопровода и прозореца за навивките - получаваш по-голяма сила. Та затова виж какви са ти ограниченията, иначе стават много "ако"-тата.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Диaн (uguoT) |
Публикувано | 25.12.09 14:29 |
|
Най-добре си признай какво точно искаш да правиш, много често проблема с "възможно най-силния магнит" се решава чрез подходяща електромагнитна системам много често и с използването на постоянни магнити в системата а ако говорим за разстояния над 5мм и ти трябва да притегля нещо - вече ще е по-добре да ползваш машинка за централно заключване на автомобил (с двигателчета са).
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"
| |
Тема
|
|
|
Автор |
potr (минаващ) |
Публикувано | 27.12.09 09:57 |
|
Аз пък си мислех че колкото по-голям го направиш толкова по-силен ще е.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Xoлдън (стипендиант) |
Публикувано | 27.12.09 11:42 |
|
Сложно е .
Имам литература на руски,но няма да се оправиш.Има много неизвестни величини.
Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ivanco (непознат) |
Публикувано | 05.01.10 11:57 |
|
Пресмятането на електромагнит за постоянен ток по-правило не става с еднократно изчисление, необходима е итерация: Задаваш някакви входни величини - номинално напрежение U, номинална сила F, средна дължина на навивката l , брой навивки W. Изходни са уравненията F = W*I (брой навивки х ток), закона на Ом, зависимостта на съпротивлението от дължината на проводника и неговото сечение. Като го сметнеш веднъж, се получава някаква грешка по-отношение на силата (може да е и 300%), коригираш диаметъра на проводника и така, докато се получи приемлива грешка. Не привеждам точната методика, защото без разбиране няма да даде резултат. Това става най-добре с компютърна програма.
| |
|
за какво точно е, някакви специфични изисквания и т.н. Ще ти го сметна, няма проблем.
| |
Тема
|
Re: Пиши ми на лични
[re: Bлaдo Бapapoв]
|
|
Автор | el techniko (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.02.10 19:18 |
|
Е тва е малко като печката. Ако го направи много мощен, няма ли да му изгърмат бушоните а?
| |
|
Пука ми за бушоните, важно е подстанцията да издържи
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|