Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:01 09.07.25 
Технически науки
   >> Електроника
*Кратък преглед

Тема въпрос за печканови  
Автор нekoй cи (непознат )
Публикувано10.01.10 11:29

Здравейте, въпроса не е точно от електрониката, но напоследък тук се задават доста такива, затова и аз ще си позволя.
Имам конвекторна отоплителна печка. Започна да й изключва защитния термоизключвател без видима причина и да се включва когато си поиска. Самият изключвател е занитен някъде между реотаните. Въпрос първи - на колко градуса трябва да изключва? На него нищо не пише. Въпрос втори - с какви нитове е занитен? Приличат на поп нитове, но все пак не съм сигурен, поп нитовете от какъв материал са и дали е подходящ. Знам със сигурност, че например мед и алуминий не трябва да са в контакт един с друг. но в печката не знам от какво са направени връзките. изглеждат сребристи. самия реотан е ясно че е кантал или друга подобна сплав.
Та, на кратко - с какво да го сменя и как да закрепя и свържа новия контакт? Без него не ми се ще да остава, все пак е за безопасност. Не ми се ще и да хвърлям печката, иначе добре работи и добре топли.
П.С. Печката е марка Dimplex с мощност 2000W

Редактирано от нekoй cи на 10.01.10 11:32.

Тема Re: въпрос за печканови [re: нekoй cи]  
Автор Диaн (uguoT)
Публикувано10.01.10 13:16

Явно му става горещо...
Провери дали вентилатора си духа нормално - да няма нещо из турбинката или да е засмукал конец или косъм и да затруднява въртенето. Ако вентилатора е ОК провери дали контактите са наред и дали самите те не греят - ще се наложи да ги почистиш ако е така.

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"

Тема Re: въпрос за печканови [re: Диaн]  
Автор нekoй cи (непознат )
Публикувано10.01.10 13:37

Печката има вентилатор, но е предвидено да работи и без да е включен. Той е само за бързо първоначално затопляне на помещението.
Контактите ще ги почистя, но няма как да проверя дали греят, щото цялото нещо е завряно до реотаните и при всички случаи се нагряват. Няма обаче видими признаци - нагар, потъмняване и т.н.
Всъщонст сигурен съм, че проблема си е в изключвателя, защото понякога и при напълно студена печка е прекъснал, и печката не може да се включи.

Автор Astra1.8iGT (C18NZ, 92g.)
Публикувано24.01.10 11:43

Автоматичния изключвател е някакъв боклук и е да пази реотана от прегряване, щом се скапал шунтирай го с парче проводник-константан и колкото кара печката, после на боклука.

Тема Re: въпрос за печканови [re: Astra1.8iGT]  
Авторнekoй cи (Нерегистриран)
Публикувано24.01.10 17:14

Как не съм се сетил досега! Добре че те има теб, да ми отвориш очите!
Гениално!
А случайно да си се замислял какво точно се случва, когато дойде края на това "колкото изкара"? Може би няма да имам шанса да изхвърля печката на боклука. Може да съм изгорял, или семейството ми да е пострадало. Те затова ги слагат хората тия изключватели, но по-умни като теб ги шунтират.

Тема Re: въпрос за печка [re: Astra1.8iGT]  
Автор DEL. (новак)
Публикувано24.01.10 17:18

"нekoй cи" Ти първо виж дали автоматичния регулатор ти работи , тогава бъзикай термичния изключвател. Виж дали няма някое болченце за регулиране ....или както ти казха по горе стегни му връзките.

Не столько страшен русский танк Т34, сколько его пьяный экипаж!

Тема Re: въпрос за печканови [re: DEL.]  
Публикувано24.01.10 17:30

много моля да не пишете неща от рода на "включихте ли уреда в контакта"
знам за какво става въпрос, и това което съм написал е точно.
това, че съм задал въпрос тук не ме прави автоматично поредният малоумник, който се опитва да си поправи печката без да е чувал за закона на Ом.
зададох конкретен въпрос, ако не можеш да ми отговориш, не се пъни.
преди теб вече един ме изнерви.

Авторпoп нaфъpфopий (Нерегистриран)
Публикувано24.01.10 18:14

Ами вземи сложи една снимка на този регулатор.Регулатори има една камара.И недей да се дразниш от гадателството то си е такова като няма снимка да видим как е закрепен, занитен, какъв тип е и от този сорт.Ти ще ми кажеш ли какъв е моя регулатор на печката той е един такъв пе образен отдолу има две дупки и с още две е захванат.А кажи де, ще кажеш на дядовия ......

Тема Re: въпрос за печканови [re: пoп нaфъpфopий]  
Публикувано24.01.10 18:22

ок, не съм се сетил за снимки. ще кача.

съжалявам, че си изпуснах нервите.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.