Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:05 30.10.25 
Технически науки
   >> Електроника
*Кратък преглед

Тема Нивосигнализатори за насипни материали нови  
Автор Бopиcoв_Бopиcлaв (непознат)
Публикувано14.10.09 12:30

Ще съм Ви благодарен за всякаква информация относно нивосигнализатори - мембранен, с махало и витлов. Най-вече от вторите два типа. Благодаря!

Редактирано от Бopиcoв_Бopиcлaв на 14.10.09 12:35.

Тема Re: Нивосигнализатори за насипни материалинови [re: Бopиcoв_Бopиcлaв]  
Автор Диaн (uguoT)
Публикувано14.10.09 12:47

Много зависи какъв точно ти е материала като за начало. Ако материала не е "лепкав" има и капацитивни. За зърнобаза имам впечатления от витловите бяха италиански ако не се лъжа на:

Проблема е в това че ако купа се движи се получава едно "спри-тръгни" докато захапе постоянно и ако имаш силоз който се опразва отдолу с транспортна лента то при това "спри-пусни" се получават купчинки върху лентата които в последствие правят задръствания по линията. При махалните мисля че ще имаш същите проблеми, добре е да се замислиш за схемно решение с някакво реле за време което да елиминира този проблем.

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"

Тема Re: Нивосигнализатори за насипни материали [re: Бopиcoв_Бopиcлaв]  
Публикувано14.10.09 19:30

Човек когато няма работа се чуди каква щуротия да измисли... така съм и аз

. Та върти ми се в главата нещо като стенд за изпитване и сравняване на параметрите на трите вида нивосигнализатори. Ако не друго, поне ще лъснат преимуществата и недостатъците на разлините конструкций в конкретна ситуация. (примерно ще се огранича само в тия три типа, не че няма и други, но...). Абе с две думи не ме слуша главата ИЗОБЩО... Вие преценете дали да ме слушате...

Редактирано от Бopиcoв_Бopиcлaв на 14.10.09 19:32.

Авторпoп нaфъpфopий (Нерегистриран)
Публикувано14.10.09 20:22

Да не си решил лаболатория да откриваш

Не моешшш им хвана дирите на нивосигнализаторите.Вземи да речем от един тип, и като ти отваря немски, турски, и китайски, КАКЪВ недостатък и предимство ША фанеш.Кат не те слуша главата, удряй по нещо вътрешно да те слушаИ нали знаиш всеки си фали стоката.Дан стане така да кажеш на някой че не му струва стоката, и после да се озарташ като гърмян заек

Тема Re: Нивосигнализатори за насипни материалинови [re: пoп нaфъpфopий]  
Публикувано14.10.09 21:01

Ха-ха-ха, верно ли мислиш т'ва за лабораторията? И "китайците" и "японците" и "турците" ше сработват еднакво, ама друга ми е мисалта... Представи си, че некой "умник" чул нещо за такива чудесий на техниката и земе да си купи един такъв "мембранен дзвер" и го насади да контролира нещо визкозно и полепващо (например пчелен мед). Сещаш се че ще го "лъже" много яко... както и да е, за да пусна темата имам нещо напредвид

Да откриеш топлата вода, не значи да си купиш бойлер !!!

Авторпoп нaфъpфopий (Нерегистриран)
Публикувано14.10.09 21:15

Ехх... чадо ти меда са насипен товар ли го смяташ и имаш

Ша сработват ама ЗВЪНЦИ И ти кво сега на другите акъл ли ще ми даваш И КАЖИ ГО ТОЯ НАПРЕДВИД стига на мота из тръсниката

Автор Aлaдин (търпелив)
Публикувано14.10.09 21:52

Oт трите типа които си изброил съм чувал само за витловите - мотор с перка, която спира да се върти когато материала е покрие. Тогава сработва контакт.
Може би да знам и за другите - просто ги наричаме с различни наименования.
Бих ти препоръчал един от любимите ми нивосигнализатори - вибрационите. Представляват една пръчка (прът) който вибрира с определена честота. Когато материала го покрие тази честота намалява и сработва контакта.
Разбира се има още и радарни, ултразвукови, силопилотни и пр.

Всичко българско и родно -
любя, тача и милея.

Тема Re: Нивосигнализатори за насипни материалинови [re: Aлaдин]  
АвторMитko (Нерегистриран)
Публикувано14.10.09 23:13

Вибрационните може и да са като две вилици близко една до друга не е само с прът.Има и едни интересни представляват открит малък плондер като от топка на края има датчик за налягане и се пълнят с определен въздух под налягане товара като смачка плондера и датчика сработва

За всякакви насипни товари стават

Автор Диaн (uguoT)
Публикувано15.10.09 10:04

Не си слагай таралеж в гащите. Ти ще ги изпитваш в лабораторни условия НО в реални положението е съвсем различно. Мога да ти дам пример с вибрационните - в общи линии това е един камертон който електромагнитна бобина го клати с определена честота и той изпада в резонанс, енергията за поддръжка на резонанса е минимална от там и тока... затрупаш ли го, резонанса отпада и тока през бобината се покачва. Идеален е за какво ли не, само дето като падне буца във "вилицата" и решава че е пълен. Проблема е че никой не предполага че в товара може да има буци защото на входа има сито - реално попаднала е вода в зърното и е покълнало. Капацитивните - те са много добри докато по тях не се налепа определено количество прах... кой да ти предположи че прахоляка на слънчогледа е проводим и ги стряска... а бе всичко зависи от ралните условия. Махалните - ами в товара ако попадне нещо и се закачи на махалото и го лъже че е пълен... На витловите като попадне нещо твърдо имат навика да блокират или им се чупят перките....

Просто ти ще ги изпитваш в лабораторни условия какво би трябвало да засичат, а какво ще им се подаде реално е друг въпрос. Ако ще е за курсова или дипломна работа - може и да се напънем да помогнем...

От друга страна нека да не си кривим душата и да не се лъжем, монтажа също си казва думата, от това как и къде е монтиран един датчик може би зависи над 50% достоверността на информацията която получаваш от него.

Редактирано от Диaн на 15.10.09 10:06.

Тема Re: Нивосигнализатори за насипни материалинови [re: Mитko]  
Автор Aлaдин (търпелив)
Публикувано15.10.09 23:07

Да тия с вилицата бяха много популярни преди време. използват ефекта на камертона.

Всичко българско и родно -
любя, тача и милея.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.