Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:37 17.07.25 
Технически науки
   >> Електроника
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Ремонт на дистанционно за телевизорнови  
Автор 3иУ (Тролей)
Публикувано22.08.09 12:16

Дистанционното се развали, не работят бутоните за увеличаване и намаляване на звука, отворих го да го почистя, и се оказа че проводящия слой на гумичката явно вече се е изхабил защото не прави контакт, и с мултицета като допра сондите дава над 200килоома, а на другите бутони около 30-40килоома. Реших че ще залепя станиолени листчета, пробвах с хелми - не държи, пробвах с канаконлит държи слабо, но по-лошото е че или заради ниското съпротивление на станиола, или поради закъсяване на някакви писти наоколо се получава от време на време сменяне на канала, при намаляване на звука... значи и това не става. Чел съм в този форум че се прави смес от графитен прах и лепило с което се поправяли такива неща. Въпросът ми е сега, какво беше лепилото с което се правеше сместа, и то дали ще хване върху гумичката? След това в какво съотношение се прави сместа? И дали евентуално не се подава готово такова лепило (проводящо)?
За ново дистанционно съм се замислял, но се оказва че не е толкова просто, пробвах с универсално, телевизорът е Aiwa от 96-та някъде, и единствения код който е даден към универсалното дистанционно за Aiwa не работи, просто телевизора не реагира на никаква команда от дистанциото. Впечатление ми прави че двата диода на оригиналното дистанционно са с тъмновиолетов корпус и филтъра отпред е виолетов. Оригинално дистанционно остава, но не знам от къде може да се купи, и дали няма да е неразумно скъпо.

Тролеите напред!!!

Тема Re: Ремонт на дистанционно за телевизорнови [re: 3иУ]  
Автор Xoлдън (стипендиант)
Публикувано22.08.09 13:05

Доста сложен проблем.
По поръчка при приятели ми правиха такъв проводящ лак,но не знам с каква смес.
И сега имам,но не съм го пробвал дали ще даде достатъчно ниско съпротивление.
Другите варианти са за кратко време натъркване с молив 6В,или самозалепващо алуминиево фолио,което също се намира трудно.
Може да пробваш с фолио от цигари и лепило от рода на хелметекс.Но е финна изработка и трябва да се прави внимателно.

Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!

Тема Re: Ремонт на дистанционно за телевизор [re: 3иУ]  
Автор walkman™ (advanced lamer)
Публикувано22.08.09 14:52

А не пита ли по магазините за заместител? Продават няколко вида, аз съм взимал Pilot и работят горе-долу добре. По марката и модела на телевизора (отзад на етикета - може да пише и модела на шасито), а също и по модела на оригиналното дистанционно се търси - имат каталози, в които пише за кое дистанционно кой техен модел става. Така за 6 лв. ми спасиха едно телевизорче, дето съм го сложил на мама да си гледа в кухнята. Оригиналното се скапа, а телевизорчето не може да се включи без дистанционно - изгорял е точно този извод на процесора.

Автор RC (пристрастен)
Публикувано22.08.09 15:05

Точен модел на телевизора и/или снимка на оригиналното (най-добре).

Авторotvorko (Нерегистриран)
Публикувано22.08.09 15:46

google=> Rubber Keypad Repair Kit -но не знам дали ще намериш по евтин от 14 - 15$
друг вариант- станиол и двойнозалепваща лента

Автор Дoдoв ()
Публикувано22.08.09 22:56

Можеш да опиташ два варианта, потърси токопроводящо лепило - използва се за възстановяване на прекъснати нагреватели на задното стъкло на автобомили. Гумата на бутона я почистваш с кореселин, след това капваш една капка. Но след време лепилото се надига и пак трябва да се повтори процедурата. Другият вариант, който съм правил - когато не може да се намери същото дистанционно, е следният: вземаш едно бръснарско ножче и изрязваш от някои бутони които рядко се използват, малко от горната част на проводящата гума /някъде около 2мм/ Изрязваш и на тези бутони, които са отказали да работят. Зачистваш мястото с кореселин, вземаш лепило / хелмевект, хелметекс - за гума/ и внимателно залепяш здравите бутони, на мястото на дефектните. Но на някои модели не става да се преместват така, самата гума е цяла. Става, когато имаме бутончета и бутончетата да натискат гумата.

Тема Re: Ремонт на дистанционно за телевизорнови [re: Дoдoв]  
АвторMachine Head (Нерегистриран)
Публикувано23.08.09 08:31

По същата логика, ако има възможност и излишни функции, може да преместиш звука на други бутони. Трябва на платката внимателно да прекъснеш съответните писти и да направиш нови връзки с тънки жички.

Тема Re: Ремонт на дистанционно за телевизорнови [re: Machine Head]  
Авторstojo (Нерегистриран)
Публикувано23.08.09 10:44

А с боя металик дали няма да стане?

Тема Re: Ремонт на дистанционно за телевизорнови [re: stojo]  
Автор 3иУ (Тролей)
Публикувано23.08.09 19:37

Модела на телевизора е Aiwa TV-2102, ето и снимки на дистанционното, и на интегралната схема в дистанционното.

Тролеите напред!!!

Автор RC (пристрастен)
Публикувано23.08.09 19:54

Заместители Visa - IR7195, Pilot - P4039, Conel - FRC1031.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.