|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Смяна на семистор
|
|
Автор |
stefsto (непознат
) |
Публикувано | 07.07.09 16:25 |
|
В платката за управление на мотора на прахосмукачка има един "семистор на Тошиба SM16JZ47. Дали мога да го купя от някъде в България?
| |
Тема
|
Re: Смяна на семистор
[re: stefsto]
|
|
Автор |
RC (пристрастен) |
Публикувано | 07.07.09 16:36 |
|
| |
Тема
|
Re: Смяна на семистор
|
|
Автор |
Aлaдин (търпелив) |
Публикувано | 07.07.09 22:51 |
|
разгледай серията BTA* на ST
Всичко българско и родно -
любя, тача и милея.
| |
Тема
|
Схема на платка за управление на дв.
|
|
Автор |
stefsto (непознат
) |
Публикувано | 08.07.09 11:58 |
|
Смених повредания триак с ВТ139, но няма промяна в действието на схемата. На изходния му крак няма напрежение. Изглежда и той изпуши. Та някой има ли схема на управлението на двигател от прахосмукачка - от тези с потенциометър за регулиране на мощността на действие. Аз като си с"свалих" схемата - нещо ми се вижда, че имам грешка, но не мога да я открия. Става въпрос за Самсунг прахосмукачка.
| |
Тема
|
Re: Схема на платка за управление на дв.
|
|
Автор |
Xoлдън (стипендиант) |
Публикувано | 08.07.09 16:24 |
|
Свързвай я без регулатор.Това са глезотии.Да не е дрелка,където това е необходимо.
Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
RC (пристрастен) |
Публикувано | 08.07.09 17:41 |
|
Елементарните регулатори (когато двигателя го позволява) са на този принцип:
| |
Тема
|
[re: RC]
|
|
Автор |
stefsto (непознат
) |
Публикувано | 09.07.09 10:21 |
|
Холдън - прав си, и без това жената я ползва на "мах" само, но аз от необяснимо желание искам да възстановя оригиналното управление. RC - благодаря ти, ще експериментирам със показаната схема. Ама вчера нямаше триак в Комет електроникс, та утре ще ми доставят. На оригиналната схема има един 500 к потенциометър, който е изведен на корпуса на прахосм. , има още един тип "тример", който е май паралелно на първия (с едно съпротивление между тях). Има и само един кондензатор. Благодаря още един път.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
gogo163 (новак) |
Публикувано | 10.07.09 09:40 |
|
Бих препоръчал да наместиш тока на гейта на триака, .....няма причина да не тръгне...
| |
Тема
|
[re: gogo163]
|
|
Автор | пoп нaфъpфopий (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.07.09 11:57 |
|
Какъв гейт ще наместваш на триака бе чадо.Да те ръсна ли с кофа вода да ти опресня знанията.Триака няма гейт.
| |
Тема
|
[re: Xoлдън]
|
|
Автор |
ivanco (непознат) |
Публикувано | 10.07.09 14:14 |
|
Съвременните прахосмукачки имат "изнасилени"двигатели, които задължително се пускат през "soft start". Виждал съм, а и лично съм го правил - при директен пуск късат лагерното тяло. Това се получава и при фирмени прахосмукачки (AEG например) с по-мощен мотор.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|