Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:53 15.07.25 
Технически науки
   >> Електроника
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Смяна на семисторнови  
Автор stefsto (непознат )
Публикувано07.07.09 16:25

В платката за управление на мотора на прахосмукачка има един "семистор на Тошиба SM16JZ47. Дали мога да го купя от някъде в България?

Тема Re: Смяна на семисторнови [re: stefsto]  
Автор RC (пристрастен)
Публикувано07.07.09 16:36

Тема Re: Смяна на семисторнови [re: stefsto]  
Автор Aлaдин (търпелив)
Публикувано07.07.09 22:51

разгледай серията BTA* на ST

Всичко българско и родно -
любя, тача и милея.

Тема Схема на платка за управление на дв.нови [re: stefsto]  
Публикувано08.07.09 11:58

Смених повредания триак с ВТ139, но няма промяна в действието на схемата. На изходния му крак няма напрежение. Изглежда и той изпуши. Та някой има ли схема на управлението на двигател от прахосмукачка - от тези с потенциометър за регулиране на мощността на действие. Аз като си с"свалих" схемата - нещо ми се вижда, че имам грешка, но не мога да я открия. Става въпрос за Самсунг прахосмукачка.

Тема Re: Схема на платка за управление на дв.нови [re: stefsto]  
Автор Xoлдън (стипендиант)
Публикувано08.07.09 16:24

Свързвай я без регулатор.Това са глезотии.Да не е дрелка,където това е необходимо.

Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!

Тема Re: Схема на платка за управление на дв.нови [re: stefsto]  
Автор RC (пристрастен)
Публикувано08.07.09 17:41

Елементарните регулатори (когато двигателя го позволява) са на този принцип:

Тема Re: Схема на платка за управление на дв.нови [re: RC]  
Публикувано09.07.09 10:21

Холдън - прав си, и без това жената я ползва на "мах" само, но аз от необяснимо желание искам да възстановя оригиналното управление. RC - благодаря ти, ще експериментирам със показаната схема. Ама вчера нямаше триак в Комет електроникс, та утре ще ми доставят. На оригиналната схема има един 500 к потенциометър, който е изведен на корпуса на прахосм. , има още един тип "тример", който е май паралелно на първия (с едно съпротивление между тях). Има и само един кондензатор. Благодаря още един път.

Тема Re: Схема на платка за управление на дв. [re: stefsto]  
Автор gogo163 (новак)
Публикувано10.07.09 09:40

Бих препоръчал да наместиш тока на гейта на триака, .....няма причина да не тръгне...

Тема Re: Схема на платка за управление на дв.нови [re: gogo163]  
Авторпoп нaфъpфopий (Нерегистриран)
Публикувано10.07.09 11:57

Какъв гейт ще наместваш на триака бе чадо.Да те ръсна ли с кофа вода да ти опресня знанията.Триака няма гейт.

Тема Re: Схема на платка за управление на дв.нови [re: Xoлдън]  
Автор ivanco (непознат)
Публикувано10.07.09 14:14

Съвременните прахосмукачки имат "изнасилени"двигатели, които задължително се пускат през "soft start". Виждал съм, а и лично съм го правил - при директен пуск късат лагерното тяло. Това се получава и при фирмени прахосмукачки (AEG например) с по-мощен мотор.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.