Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:40 01.11.25 
Технически науки
   >> Електроника
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема променлив кондензаторнови  
Автор goshko147 (любопитен)
Публикувано16.06.09 17:05

правя си апарат за излъчване на честоти , какъв трябва да ми бъде капацитета на променливия кондензатор за 1000 мегахерца ,за 2000 мегахерца и примерно за 20 мегахерца.. ако може освен да ми обясните да конкретизирате с точни модели кондензатори.

Трима души пазят тайна когато двамата са умрели!

Тема Re: променлив кондензаторнови [re: goshko147]  
Автор Диaн (uguoT)
Публикувано16.06.09 18:08

Самия кондензатор не излъчва, имаш трептящ кръг и реално кондензатора се изчислява според него. За справка старите радиоприемници, имат обхвати на дълги, средни, къси и ултракъси вълни а се ползва само 1 променлив кондензатор (а бе на 2 части е, така че ги пиши 2 кондензатора). Между другото кондензатора може да е постоянен а да се променя индуктивността на бобината

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"

Тема Re: променлив кондензатор [re: Диaн]  
Авторбaт Kиpo (Нерегистриран)
Публикувано16.06.09 18:49

Гошко, Гошко, батка ... почети малко, преди да правиш каквото и да е!
1000 и 2000 меегахерца никога няма да направиш с променлив генератор, за 20 мегахерца - може, но след като натрупаш достатъчно опит.

Ако го измислиш, ще споделиш ли схемата, че и на мен ми трябва това?

Тема Re: променлив кондензаторнови [re: бaт Kиpo]  
Публикувано16.06.09 22:37

добре обясни ми с два кондензатора как да го направя? за от 10 до 80 мегахерца и от 800 до 2000 мегахерца.

Тема Re: променлив кондензатор [re: goshko147]  
Автор technic (новак)
Публикувано16.06.09 23:50

Бе то ако ставаше само с кондензатори.... Захванал си се с непосилна задача. Не става с обяснения по форумите. Хората я учат тази материя с години.

Тема Re: променлив кондензатор [re: technic]  
Публикувано17.06.09 09:11

питам за кондензатор какъв да сложа , защото и да не ми кажете ще купя различни и много и пак ще го направя.питам само за кондензатор.

Авторбaт Kиpo (Нерегистриран)
Публикувано17.06.09 11:50

За втори път ти повтарям - с променливи кондензатори този тип генератори ще пуснеш до 100-180 мегахерца в зависимост от опита ти. За по-нагоре - забрави. Не коментирам въобше температурната стабилност на получения генератор, която на 80% ще е отчайваща!

Тема Re: променлив кондензатор [re: бaт Kиpo]  
Автор walkman™ (advanced lamer)
Публикувано17.06.09 12:12

E, нека се пробва, де, щом има мерак. В крайна сметка - нали човек се учи от грешките си....

Е, умните предпочитат да се учат от грешките на другите, да речем... Но пък да правиш собствени грешки и (в доста случаи) по-вълнуващо, отколкото да наблюдаваш чуждите.

Автор *TCHAV* (доверчив)
Публикувано17.06.09 16:29

Неможеш да купиш, защото няма променливи кондензатори с толкова малък капацитет. Има полупроменливи, но с тях можеш да направиш нещо, максимум около 100-тина МhZ.

Тема Re: променлив кондензаторнови [re: goshko147]  
Автор Дoдoв ()
Публикувано17.06.09 18:47

Напиши какъв е този апарат, какво представлява - какво смяташ да правиш?
Ти да не си този, където искаше да си прави апарат за илъчване на честоти, а то се оказа микровълнова печка.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.