|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
Тема
|
променлив кондензатор
|
|
| Автор |
goshko147 (любопитен) |
| Публикувано | 16.06.09 17:05 |
|
|
правя си апарат за излъчване на честоти , какъв трябва да ми бъде капацитета на променливия кондензатор за 1000 мегахерца ,за 2000 мегахерца и примерно за 20 мегахерца.. ако може освен да ми обясните да конкретизирате с точни модели кондензатори.
Трима души пазят тайна когато двамата са умрели!
| |
|
Тема
|
Re: променлив кондензатор
[re: goshko147]
|
|
| Автор |
Диaн (uguoT) |
| Публикувано | 16.06.09 18:08 |
|
|
Самия кондензатор не излъчва, имаш трептящ кръг и реално кондензатора се изчислява според него. За справка старите радиоприемници, имат обхвати на дълги, средни, къси и ултракъси вълни а се ползва само 1 променлив кондензатор (а бе на 2 части е, така че ги пиши 2 кондензатора). Между другото кондензатора може да е постоянен а да се променя индуктивността на бобината
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"
| |
|
Тема
|
[re: Диaн]
|
|
| Автор | бaт Kиpo (Нерегистриран) |
| Публикувано | 16.06.09 18:49 |
|
|
Гошко, Гошко, батка ... почети малко, преди да правиш каквото и да е!
1000 и 2000 меегахерца никога няма да направиш с променлив генератор, за 20 мегахерца - може, но след като натрупаш достатъчно опит.
Ако го измислиш, ще споделиш ли схемата, че и на мен ми трябва това?
| |
|
|
|
добре обясни ми с два кондензатора как да го направя? за от 10 до 80 мегахерца и от 800 до 2000 мегахерца.
| |
|
|
|
Бе то ако ставаше само с кондензатори.... Захванал си се с непосилна задача. Не става с обяснения по форумите. Хората я учат тази материя с години.
| |
|
|
|
питам за кондензатор какъв да сложа , защото и да не ми кажете ще купя различни и много и пак ще го направя.питам само за кондензатор.
| |
|
Тема
|
[re: goshko147]
|
|
| Автор | бaт Kиpo (Нерегистриран) |
| Публикувано | 17.06.09 11:50 |
|
|
За втори път ти повтарям - с променливи кондензатори този тип генератори ще пуснеш до 100-180 мегахерца в зависимост от опита ти. За по-нагоре - забрави. Не коментирам въобше температурната стабилност на получения генератор, която на 80% ще е отчайваща!
| |
|
Тема
|
[re: бaт Kиpo]
|
|
| Автор |
walkman™ (advanced lamer) |
| Публикувано | 17.06.09 12:12 |
|
|
E, нека се пробва, де, щом има мерак. В крайна сметка - нали човек се учи от грешките си....
Е, умните предпочитат да се учат от грешките на другите, да речем... Но пък да правиш собствени грешки и (в доста случаи) по-вълнуващо, отколкото да наблюдаваш чуждите.
|
|
Неможеш да купиш, защото няма променливи кондензатори с толкова малък капацитет. Има полупроменливи, но с тях можеш да направиш нещо, максимум около 100-тина МhZ.
| |
|
|
|
Напиши какъв е този апарат, какво представлява - какво смяташ да правиш?
Ти да не си този, където искаше да си прави апарат за илъчване на честоти, а то се оказа микровълнова печка.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|