Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:36 13.07.25 
Технически науки
   >> Електроника
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Гълъби, мамка им!нови  
АвторБeceн (Нерегистриран)
Публикувано22.05.09 22:12

Последен напън ще опитам и вече ще тичам за въздушна пушка или отрова някаква. Проблема :
- Живея на последен етаж. Направих си покривче на балкона, ама се получи и `кьортаван`. Уж уплътнявах, но пернатите гадини си намират пролуки. Мътят, скачат като пеликани, мирише на кокошарник. Като нищо ще тръгне и зараза.
Проблема е, че съм на 12-ти етаж - разбирай всеки ремонт е трудоемък и рисков. Чудих се дали да монтирам два говорителя горе, които да пищят като някаква хищна птица, но пък наглите гълъби вероятно ще претръпнат на 2-рия ден. Ако сте решавали подобен проблем - давайте идеи.

Тема Re: Гълъби, мамка им!нови [re: Бeceн]  
Автор Диaн (uguoT)
Публикувано23.05.09 12:13

Със високоговорители и музика или звуци на каквото и да е не помага, свикват гадините. И аз имам същия проблем но в подпокривното пространство. Не знам от какво ти е долния покрив на "кьортавана" но виж как можеш да направиш капандура и после се качваш или с едно огледало и където намериш някъде да свети и с монтажна пяна - няма да е най-красивото като избие навън (на толкова високо няма да прави впечатление) ама това ми идва на ум като най-евтино и ефикасно. Все пак вече са те заплюли, очаквай и пяната да почне да изчезва :) ако свърши работа и я "разпробият" следващата стъпка ще е тел на топка или рабица на руло да стане като арматура и пак запечатана в пяна.

Лошото е че гълъбите въдят какви ли не гадости по тях, отделно се хранят о контейнерите така че... никой не знае какво може да докарат. Най-лошото е че из перата им се въдят микрокърлежи, отделно и от изпражненията и може да се получат кофти алергични реакции.

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"

Тема Re: Гълъби, мамка им!нови [re: Диaн]  
Автор walkman™ (advanced lamer)
Публикувано23.05.09 13:11

>>> ошото е че гълъбите въдят какви ли не гадости по тях, отделно се хранят о контейнерите
Независимо къде се хранят - гълъбите са измежду птиците, разнасящи най-много паразити и зарази.

По руски форуми бях чел (и наистина действа!), само че за подпрозоречните плоскости - наковани в краищата пирончета и тел между тях. Гълъбът, като глупава птица, не може да кацне на тела - може да кацне само на плоскост. Опитай нещо в тази насока.

Тема Re: Гълъби, мамка им! [re: Бeceн]  
Автор Hiron (К.К.)
Публикувано23.05.09 21:16

Я погледни

.

Тема Re: Гълъби, мамка им!нови [re: Hiron]  
Автор ИMC ()
Публикувано28.05.09 01:37

то това хубаво, но за подпокривно пространство на блок какво е спасението?

Тема Re: Гълъби, мамка им!нови [re: ИMC]  
Автор Диaн (uguoT)
Публикувано28.05.09 10:14

Със подпокривното пространство се боря вече 4-5 години и повече. Слагал съм в дупките тухли 1-чки по диагонал ама гълъбите или някой природозащитник ги избутват, лепил съм мрежа рабица с гипс - ама докато стегне и изсъхне гипса (около 2 часа) трябва да има нещо че иначе гълъба я събаря докато не се е стегнал здраво гипса, отделно последващото поставяне е пак бавно. Отделно имах проблеми с криворазбрани природозащитници, според тях разрушавам мястото на обитание и т.н. глупости, късаха мрежите, пускаха доноси къде ли не - а бе егати филма. Най-практичното решение се оказа в 4-те ъгъла на дупката по 1 дюбел-пирон ама главата е оствена да стърчи на около 1 см, през 4-те страни на мрежата се прекарва по парче тел и се захваща за дюбел-пироните. Дори и тарикатите поели криворазбраната идея за "градска екология" да се качат и ти накъсат мрежите, следващия път просто имаш готови заготовки - качваш се и ги слагаш на ново, най-много да развиеш някой дюбел-пирон или да сложиш нов.
Като запушиш дупките ще има един голям проблем с комшиите, да не кажа огромен - всички гълъби които не могат да влязат се нареждат по перваза на тавана и седят там понякога около месец, естествено изпълнявайки физиологичните си нужди осират всичко надолу. Отделно големия брой гълъби въртящи се на покрива прави голямо впечатление и може някой еколог да се самосезира... разбиват катинарите, качват се, късат мрежи - така че се приготви и за физическа саморазправа.

Тема Re: Гълъби, мамка им!нови [re: Диaн]  
Публикувано28.05.09 21:03

Като се събират - направи им хранилки с онова червеното жито :) дето го има по вет. аптеки за специално хранене на мишки. Е, известно време ще мирише от трупове, но...

Тема Re: Гълъби, мамка им!нови [re: walkman™]  
Автор ПEЛTEKA (непознат )
Публикувано28.05.09 22:08

абе вие месо не ядете ли

Тема Re: Гълъби, мамка им!нови [re: walkman™]  
Автор Диaн (uguoT)
Публикувано28.05.09 22:11

Честно казано проблема не е в миризмата, аз лично нямам обоняние. Проблемите са в това че ще има леш, има ли леш (мъртва плът) има мухи от там червеи - който е на най-горните етажи да му мисли. Отделно червеи се въдят и покрай запартъците, като свърши яденето и плъзват където има дупки - горните етажи се пълнят с неканени гости. Проблема е в това че горе остават пера, остават и изпражнения. Перата въдят микрокърлежи (акари) които водят от алергични реакции, от изпражненията също се получават алергични реакции. А веднъж направиш ли алергична реакция става страшно - малко доктори могат да се светната за какво става въпрос и те лекуват от много работи докато някой се усети да те тества. За червеите и миризмите няма да говоря.

Иначе какво да ти кажа, в природата не се търпи вакуум, все от някъде се запълва, в момента в който елиминираш едни то на тяхно място идват други, така че варианта с "червеното жито" не е удачен, или трябва да хвърляш редовно и да чистиш мършата. Единствения начин е да елиминираш достъпа, но ти казах какви пречки имах и все още имам. Един "диванен" еко-защитник го сварих да къса мрежи, седя заключен на тавана 6 часа, един дойде да го освобождава и яде бой ама никой не поиска да ми плати фактурата за лекарствата.

Тема Re: Гълъби, мамка им!нови [re: ПEЛTEKA]  
Публикувано29.05.09 01:27

Абе как да ти кажа... пробвал съм диворастящи гълъби... Не съм очарован.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.