|
Тема
|
Li-ion елементи - от къде?
|
|
Автор |
БaйMилe (познат,познат..) |
Публикувано | 30.03.09 12:03 |
|
Привет,
Искам да сменя елементите на батерията на лаптопа. Трябват ми 6 елемента 1800-2000 mAh 50x34x10мм. Днес минах през Конрад, Комет, и на двете места не са имали от година поне. Дайте идея от къде да намеря? Върши ми работа и някой чуждестранен онлайн магазин с доставка до България. Благодаря предварително :)
| |
Тема
|
Re: Li-ion елементи - от къде?
[re: БaйMилe]
|
|
Автор |
Диaн (uguoT) |
Публикувано | 30.03.09 17:28 |
|
само съм ги срещал из нет-а НО не съм имал работа с тях
Из клуб "хардуер" се обсъждаше по едно време че литиевите батерии имат някакъв брояч в чипа за зареждането който при изтичане на определен брой цикли просто отрязва зареждането на батерията, независимо дали са здрави елементите. Та ако ти е същия проблема може да подмениш елементите и батерията пак да не се подкара за съжаление. Пичовете рецклират и батерии - разберете се колко вземат те да ти подменят елементите и да ти дадът работеща батерия.
още нещо изскочи:
Редактирано от Диaн на 30.03.09 17:50.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Илиaн (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.03.09 23:27 |
|
Какъв е лаптопът? Напоследък много рядко смяна на елементите е достатъчна.
| |
Тема
|
[re: Диaн]
|
|
Автор |
Публикувано | 31.03.09 14:32 |
|
Привет отново, благодаря за отговорите. За = знаех, и разчитах да ми направят батерията там, обаче ми отговориха, че точно за този модел много не им се иска до поемат отговорност. На няколко други места питах, но на въпроса с какъв капацитет са елементите, които слагат, започваха да мънкат, батерията щяла да стане "около 3600mAh", колкото е оригинално, и единственото, което разбрах е, че са "хубави". Така или иначе остават като вариант, въпреки че при тази неяснота по-скоро бих си купил noname батерия от ибей на цена, половината на тази за рециклирането на моята. Този "брояч" всъщност не брои циклите, а следи заряда на отделните елементи, и когато някой от тях се окаже с намален капацитет, не го зарежда докрай. До колкото можах да разбера, при мен не се налага препрограмиране на контролера. Другото, което научих, е че всъщност ми трябват 6 елемента от вида 103450, които по разни китайски сайтове ги намирам с капацитет между 1700 и 1900 mAh с марките на Sanyo, Panasonic и Varta. За момента не съм намерил място, от където може да се поръчат, освен един английски магазин, на цена около 100 евро за елемент .
ПС: Лаптопа е Dell Latitude C400
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Hiron (К.К.) |
Публикувано | 02.04.09 10:18 |
|
Ако още не си намерил виж . Евтини са и изглеждат "хубави" . Доставката е безплатна за около 2 седмици според тия, които са пазарували от там. Поразрови се из нета за мнения.
| |
Тема
|
[re: Hiron]
|
|
Автор |
Публикувано | 03.04.09 21:32 |
|
Аз там бях преровил, и такива елементи не намерих. Виждал ли си 103450 в DX, или го предлагаш като място, където да проверя?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Hiron (К.К.) |
Публикувано | 04.04.09 10:02 |
|
Не, не съм ги виждал. Имах предвид евтин вариант на "побългаряване". Хубаво да са оригиналните, ама като не намериш, подбирай по габарит и Ah и пробвай.
| |
|
|
|
|