|
Тема
|
има ли ко да ми помогне -контролер с 8088
|
|
Автор |
stenly71 (непознат
) |
Публикувано | 31.01.09 10:01 |
|
След дълга борба с едно управление на машина вече търся помощ ...
Управлението е изградено от модули на шина-прилича на изоматик- с аналогови и цифрови платки.Пробвах на друга машина всичките платки и си работят,освен двете-тази с процесора и тази с паметта.Направих всичко което се сетих -почистване на клемореда на щината,проверка на епромите,смяна на всички ТТЛ-схеми,почистване на краката на чиповете на цокли...Няма резултат!
Моля ако има някои да се заеме с проблема ми или да препоръча човек освен че ще си платя и ще почерпя...
| |
|
8088 звучи... чудничко.
Един безплатен акъл - земи от здравата машина и презапиши ЕПРОМ-ите. Щото щом е на 8088, предполагам, че машинарията е на поне 15 години сигур и може да са взели да губят памет.
Ако не тръгне - тогава ша му мислим.
Ама ще требе да си отворя старите буквари. И все пак да става в София туй нещо.
| |
Тема
|
Re: има ли ко да ми помогне -контролер с 8088
[re: stenly71]
|
|
Автор | vass (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.02.09 06:49 |
|
Ако имаш принципните схеми може да се помисле нещо.
В противен случай си е доста блъскане за тази стара техника.
Защо не направиш някоя снимка на това управление за да се види за какво става дума.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Totopet (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.02.09 15:28 |
|
Голямо предизвикателство си е!Напосоки-провери 5 те волта за пулсации,или игли.Огледай кварцов генератор,ако е външен.Ако е с обикновен кварц,опитай да го подмениш-от удар си променят Q фактор и др.Ако има часовник-календар,подмени литиева батерийка(често е в корпус на IC)
| |
Тема
|
|
|
Автор | @@ (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.02.09 01:03 |
|
Кирилицата е задължителна! Редактирано от Чo :) на 04.02.09 23:08.
| |
|
|
|
|