|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Тия от Европейския Съюз съвсем се забравиха
|
|
Автор |
3иУ (Тролей) |
Публикувано | 09.12.08 23:14 |
|
По повод на това
как е възможно те да определят с какво да се осветяваме бе! Тоя ток ние си го плащаме, наш си е проблема, глобалното затопляне... глупости, когато разкарат и забранят всички безсмислени реклами по улиците които светят и хабят тока по цяла нощ тогава ще ми казват аз със какво да си светя! Тия луминесцентни боклуци изобщо не могат да се сравняват по спектър с класическите крушки с нажежаема жичка, а халогенните според мен са със почти същия КПД както и обикновените, ама разчитат че хората няма да земат да си сменят осветителните тела и директно ще навинтят по фасунгите ония боклуци! Пък и никак не издържат много, по 4-5 години, а една обикновена крушка, ако е качествена изкарва над 3 години а струва под лев!
Тролеите напред!!!
| |
Тема
|
Re: Тия от Европейския Съюз съвсем се забравиха
[re: 3иУ]
|
|
Автор |
walkman™ (advanced lamer) |
Публикувано | 10.12.08 00:55 |
|
Мдаа... на всичко отгоре това, че са ПЕТ ПЪТИ по-ефикасни е нагла рекламна лъжа. Дори на най-марковите (поне аз съм мерил със луксметър десетина вида) не е повече от 3.5 пъти. Да не говорим, че една енергоспестяваща крушка струва колкото 25-30 обикновени... Което директно показва каква е идеята - да се цоцат паричките на балъците. Екология, глобално затопляне... дрън-дрън... Всичко това са помии, които само маскират истинската причина.
|
|
|
Автор |
CATV () |
Публикувано | 10.12.08 08:21 |
|
Освен това човешкото око за милионите години еволюция се е настроила да приема светлина излъчена от спектъра на нажежено тяло. Така че тези крушки изобщо не могат да заменят крушката с нажежаема жичка
Мен тази мъртвешка свтелина на енергоспестяващите крушки ме дразни, а и не съм само аз. Значи остава да се запасим с по няколко кашона крушки.
| |
Тема
|
[re: CATV]
|
|
Автор | roшo (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.12.08 08:24 |
|
аз защо пък знам че луминисцентните и другите дето светят бяла светлина са вредни за човека?
| |
Тема
|
[re: roшo]
|
|
Автор |
k8l8 (тъпанар) |
Публикувано | 10.12.08 08:55 |
|
Момчета вземете една фотоклетка, свържете източник на напрежение(най добре батерия) и осцилоскоп последователно.Включете крушката и гледайте какво показва осцилоскопа.Сами ще се уверите, че не са стока.
| |
Тема
|
[re: walkman™]
|
|
Автор |
741 (ветеринар) |
Публикувано | 10.12.08 09:25 |
|
Хм, аз не се сещам как да сравня с прости средства потоците на двата вида, без да сбъркам заради различната диаграма на излъчване. Нажежаемите излъчват горе-долу равномерно, с малък превес напред, най-разпространените енертоспестяващи - предимно встрани.
Сериозните производители дават в спецификацията ватове и лумени. Това са неща дето се мерят и не виждам как някой от тях ще тръгне да лъже - щото за това нещо могат да отнесат яки глоби. И като ги чета - отношението е горе-долу 5 пъти.
Китайците са ясни - пише ти 300 вата върху тонколонката за компютъра и окото му не мига.
| |
Тема
|
[re: CATV]
|
|
Автор |
741 (ветеринар) |
Публикувано | 10.12.08 09:36 |
|
Има и с "топла" светлина. Аз съм си сложил такива, даже и по форма са като обикновени лампи. Определено светят приятно, като обикновена матова крушка. Разликата е, че тръгват бавно и пълната яркост я достигат след минута-две.
Друг ми е проблема с директивата. Те сега крадат крушките от асансьора и стълбището, представям си какво ще е с лампи за по 10-15 лева. Ще трябва сот да им слагаме...
| |
Тема
|
[re: 741]
|
|
Автор | :) (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.12.08 12:41 |
|
Абе пробвал съм различни, нали съм любител на новото и крайно любопитен.
ВСИЧКИ ДО ЕДНА ИЗЛЪЧВАТ НЕПОНОСИМА, МЪРТВЕШКА, СТУДЕНА СВЕТЛИНА.
Изобщо не мога да чета на такова лъчение (Върхушката точно това се опитва да направи - тълпа лумпени, седящи по панелните си дупки на тъмно).
А това с пестенето е тотална глупост. Бита консумира пренебрежимо малко в сравнение с корпорациите, които харчат НЕ за производство, а за цинични глупости - реклама, безумен лукс и т.н.
И накрая. Не знам за ефективност, но колко опити си правя, луминесцентното лъчение ми е слабо. Иначе в стаята съм с една 100 крушка с нажежаема жичка (нищо, че адски влошиха качеството им; тези от комунистическо време издържаха по няколко години, сегашните - максимум месец-два). А от тия боклуци трябва да си наслагам поне 5 по 60 вата (реални 300W !!!) и пак е сумрак.
То като в гадните им филми - виждате - седят на тъмно в грамадните си жилища и си светкат като призраци само там където гледат. СКОТОВЕ!
| |
Тема
|
Колкото на Станишката
|
|
Автор |
Caмия Инжинep (Още едно, моля!) |
Публикувано | 10.12.08 12:55 |
|
Все си мислех, че тука, в Електроника пишат интелигентни хора.
Изненадващо обаче, се намирате такива с акъл колкото на Станишката и оттам със същата дълбочина на "разсъждаване"
Бой, ебане, сръбска музика.
| |
Тема
|
Re: Колкото на Станишката
[re: Caмия Инжинep]
|
|
Автор | :) (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.12.08 14:15 |
|
Кой го казва. Само си погледни мотото, "БЪЛГРИНО".
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|