Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:47 13.07.25 
Технически науки
   >> Електроника
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Сигнализатори за въглероден окиснови  
АвторCтoян (Нерегистриран)
Публикувано27.10.08 18:42

Трябва да монтирам на един обект (подземни гаражи) датчици за въглероден окис, които ще управляват аспирацията на обекта.Гугала ми даде само 2 места в София "Делта инструмент" и Пловдив "Инвест електроник".Интересуват ме още няколко места, а също така цени и качество.
Предварително благодаря за отговорите и мненията по въпроса.

Тема Re: Сигнализатори за въглероден окиснови [re: Cтoян]  
Автор(Нерегистриран)
Публикувано27.10.08 19:05

Питай в Комет електроник

Авторxoxo (Нерегистриран)
Публикувано27.10.08 19:17

аз например намерих това

за подробности най-добре потърси търговците или производителите.

Тема Re: Сигнализатори за въглероден окиснови [re: xoxo]  
Автор Aлaдин (търпелив)
Публикувано27.10.08 22:08

Най-добриуте са на Дрегер
Но и най-скъпите ...

Всичко българско и родно -
любя, тача и милея.

Тема Re: Сигнализатори за въглероден окиснови [re: Aлaдин]  
Автор k8l8 (тъпанар)
Публикувано28.10.08 09:17

Работим с "Инвест електроникс" имат всички необходими сертификати(а това е много важно ако стане злополука) и сервизно обслужване(датчиците е необходимо да се калибрират на 6 месеца).Ако потърсиш по-добре има и една русенска фирма за такива датчици но не знам как стои въпроса със сертификатите.Чужди датчици може да се купят, но задължително със проверка, иначе рискуваш да отровиш някой с СО2.

Тема Re: Сигнализатори за въглероден окиснови [re: k8l8]  
Публикувано28.10.08 12:10

с CO2 едва ли ще отрови някого

Автор k8l8 (тъпанар)
Публикувано28.10.08 15:53

Хохо смяната на СО с СО2 е моя грешка макар теоретично да не е но много ще задълбаем а няма смисъл.СО2 е по-тежък от въздуха и го измества и ако се намираш в такова помещение със сигурност ще си "малко умрял" и ще ти ядем вареното жито.

Тема Re: Сигнализатори за въглероден окиснови [re: k8l8]  
Публикувано28.10.08 16:21

въпроса беше за датчик за CO, не за CO2.
CO2 далеч не е толкова токсичен колкото CO. при натравяне с CO само бърза смяна на кръвта може да те спаси, и то не винаги, докато при CO2 смяна на кръвта не се налага, и трябва да си в помещение с много голяма концентрация за да се стигне до смърт. аз поне не съм чул за някой умрял от натравяне с CO2, докато другото се случва и е чест начин за самоубийства.
натравянето с CO води до бърза смърт, тъй че разликата Е съществена.

Автор k8l8 (тъпанар)
Публикувано28.10.08 17:20

Като умреш ще ти е все тая дали от СО или от СО2 иначе за другото съм съгласен.По принцип пловдивската и софийската фирма предлагат най-различни датчици-метан, спирт, пропан-бутан, водород и др.
Да се надяваме, че сме свършили работа на питащия всичко друго е тракане по клавиатурата.

АвторCтoян (Нерегистриран)
Публикувано28.10.08 18:00

Благодаря на всички за изказаното мнение по въпроса.Аз се насочих към Пловдивските,поемат си хората и гаранция и последващо калибриране след определения период.
Искам да ви питам още нещо, има ли такава наредба, закон или нещо подобно с което да се задължават собствениците на закрити паркинги и гаражи да си слагат датчици за въглероден окис и аспирации.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.