|
Тема
|
Проблем с картината на TV SONY KV29FX30
|
|
Автор | lL (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.01.07 12:15 |
|
Изгоря ми ТХО и го носих в упълномощен сервиз на СОНИ да го оправят. Оставиха си ръцете, върнаха ми го с разкривена как ли не картина. От сервизното меню успях да оправя изкривяванията, но остана един проблем, който се проявява само на чисто бял фон или, когато картината съдържа голям процент бяло. На чисто бял фон, екранът се свива от ляво и от дясно образува възглавница и почва да трепка. Същото се получава, ако в каритната има големи бели участъци. Дали това е някоя настройка и може ли да се поправи в домашни условия?
| |
Тема
|
Re: Проблем с картината на TV SONY KV29FX30
[re: lL]
|
|
Автор |
RC (пристрастен) |
Публикувано | 08.01.07 12:17 |
|
Дали това е някоя настройка и може ли да се поправи в домашни условия?
Не.
| |
Тема
|
[re: lL]
|
|
Автор |
нoчнoй_дoзop (потаен) |
Публикувано | 10.01.07 00:02 |
|
сигурен съм, че и преди да се повреди телевизора ти се е държал по същия начин, но не си го забелязвал, а сега след ремонта се вглеждаш.
разбира се, трябвало е да ти нагласят геоматрията на растера, но другото което описваш, "дишането" е конструктивен недостатък на почти всички съвременни телевизори, които са с кинескоп.
евентуално ако са ти сменили тхо-то с неоригинално - заместител някакъв на оригиналния, може това дишане малко да се е увеличило, но се съмнявам да е така.
виж, понамали малко яркостта и контраста, ще се подобри. ако си го набримчил на мах, ще има да диша от бяло много.
иди виж в някой магазин пуснати нови телевизори и гледай ако имя някъде музикален канал, клипове, в които често се сменя светла картина с тъмна.
забележи как логото на телевизията мърда пак от това дишане.
ако искаш да не ти мърда и геометрията да е идеална - купи си течнокристален телевизор. плазма не ти препоръчвам, щото освен дето са все още по-скъпи, доколкото виждам и доста често дефектират.
| |
Тема
|
[re: нoчнoй_дoзop]
|
|
Автор | SONY (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.01.07 19:18 |
|
Да не си го правил в "ЛАС сервиз" на бул. Гоце Делчев N1? От тия трябва да бягаш като дявол от тамян...
| |
Тема
|
[re: SONY]
|
|
Автор |
*TCHAV* (доверчив) |
Публикувано | 11.01.07 11:42 |
|
Ти пък от какво си недоволен?
| |
Тема
|
[re: нoчнoй_дoзop]
|
|
Автор | spazio (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.01.07 17:08 |
|
Досега не съм виждал телевизор СОНИ да има ефекта "дишане" фабрично.
| |
Тема
|
[re: spazio]
|
|
Автор | Mитko (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.01.07 10:46 |
|
Естествено че си виждал-просто не си се вгледал добре. Всички телевизори дори най-добрите марки имат ефекта дишане - слабо се забезязва но го има то си нема начин без дишане накъде
| |
|
|
|
|