Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:48 13.07.25 
Технически науки
   >> Електроника
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Спешно ми трябва генератор на триъгълни импулси!нови  
Автортeoфил (Нерегистриран)
Публикувано01.06.06 00:37

Здравейте ! Спешно ми трябва генератор на триъгълни импулси! Моля! Помогнете ми с подходяща схема или няколко за да избера оптимален вариант! Предварително благодаря за помоща!

Тема Re: Спешно ми трябва генератор на триъгълни импулси!нови [re: тeoфил]  
Автор пopyчиk Pжeвckи (същият)
Публикувано01.06.06 15:53

Елементарно е - прави се с два ОУ.

----> Интегратор -----> шмигер на трид (или компаратор с хистерезис) ---->
| |
-----------------<----------------------------------------<---------------

Импулсите (триъгълните) ги вземаш от изхода на интегратора.

........ това ако не можеш да се сетиш, къде си тръгнал да правиш и пропагандираш вечни двигатели работещи с вода и антигравитационни устройства?

Тема Re: Спешно ми трябва генератор на триъгълни импулси!нови [re: тeoфил]  
Автор 3иУ (Тролей)
Публикувано01.06.06 21:58

Зависи за какви честоти ти трябва и за какво напрежение. Най-простия вариант е - един резистор, глимлампа и кондензатор.

Тролеите напред!!!

Тема Re: Спешно ми трябва генератор на триъгълни импулси!нови [re: 3иУ]  
Авторпopyчиk Pжeвckи (Нерегистриран)
Публикувано02.06.06 14:28

Да, ама на него му пребва генератор на триъгълно, а не на трионообразно.

П.С. Д'еба'и'скапания'дир'д'еба

Тема за какво ти е?нови [re: тeoфил]  
Автор Диaн (uguoT)
Публикувано02.06.06 17:47

За какво ти е и колко триъгълно че може и само трионообразно да ти трябва... знам ли ?

Иначе вариантите са 2 - както каза поручика с операционни усилватели там можеш да си оправаш и "наклона на триона" като точно по средата е триъгълното а може и да ползваш някоя специализирана ИС например погледни тук какво ползват:

млад конструктор и те имаха нещо по темата сякаш ама не ми се рови. Просто ако се знае за какво ти е може да ти се препоръча оптимален вариант.

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"

Тема за това е ....има връзка със свободната енергиянови [re: Диaн]  
Публикувано04.06.06 00:01

ЗДравейте!
Питах за генератор на триъгълни импулси понеже точно такъв не съм правил и предпочитах готова схема , и все пак благодаря за идейте ви но вече си направих и то доста добре работи. Тези дни ще направя и още един вариантза правоъгълни триъгълници. Всъщност трябваше сам да си го измислям като взех некои принципни положения от книга по промишлена електроника която ми даде приятел. Използвам готов генератор 555 на правоъгълници който имам и с него управлявам разреждането на кондензатор през един транзистор.
Другото - работих няколко години в Неомонтана, а сега вече не , изработвам си сам и продавам импулсни захранвания за интернет мрежи и гръмозащити за компютри и суичове. Правих генератора на Неомонтана на всекаквитке импулси и работи но много скапано, язък за десетте лева които дадох за него. Що се отнася до вечните двигатели , то това е погрешна интерпретация която е типична най вече за хората малко или никак не разбиращи от елементарна физика, техника или нещо подобно. Наистина аз и мои приятели извършваме определени изследвания в областа на свободната енергия и имаме определени резултати но който се интересува от тези неща нека заповяда на www.teosfera.narod.ru .

Тема Re: за това е ....има връзка със свободната енергиянови [re: тeoфил]  
Автор Milenn (турист)
Публикувано04.06.06 02:32

:) за правоъгълни триъгълници ? да нее им е отгоре правия ъгъл :) :) хехех ....
нищо де, навремето един даскал и квадратни импулси правеше....

много хубава тема има Зейфод във физика :) наистина интересно е , как хората откриват свободни енергии и разбиват реакционните теории ... ами вече го разбрах - като сглобяват китчета от Неомонтана :)
жална им майка на арабите и петролнаат мафия...

Редактирано от Milenn на 04.06.06 02:36.

Тема има връзка със свободната енергиянови [re: Milenn]  
Публикувано06.06.06 15:26

Имам в предвид че китчето на" Неомонтана " не става за тази работа дори като обикновен генератор на импулси не работи никак добре.

иначе доста добри неща се произвеждат като импулсни за суичове, гръмозащити за компютри но гръмозащитите вече и аз ги произвеждам ако некой го вълнува....

Тема Re: за това е ....има връзка със свободната енергия [re: Milenn]  
Автор пopyчиkPжeвckий (същият)
Публикувано06.06.06 18:20

Мда... тия дни за правоъгълни, после и за кривоъгълни, и все по-ъгълни, ако мога да перефразирам другаря Живков.

Тема Re: има връзка със свободната енергиянови [re: тeoфил]  
Автор ex-man (дървен философ)
Публикувано06.06.06 19:24

Като какъв си работил в Неомонтана?

Като клиент?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.