Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:36 09.07.25 
Технически науки
   >> Електроника
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Превключвател на обхватите - почистваненови  
Автор 3иУ (Тролей)
Публикувано26.01.06 12:19

На един стар касетофон му се скапа превключвателя за обхватите с триста зора го разпоих от платката като скапах фолиото само около един от изводите голямо постижение! После го разглобих и вътре има доста солиден окис и по пластините които се движат и по онези които са неподвижни. Сега въпросът ми е как да ги почистя от окиса. Чувал съм че се чистят със сух вълнен плат но в случая при такива фини пластинки не знам дали ще помогне.
Пък и след промиването ще трябва смазване-с какво? Освен това си помислих дали не може да се намери нов такъв превключвател но тоя е много особен доста е дълъг и има две страни които контактуват по еднакъв начин ето тук съм качил чертеж как контактува във всака една от четирите позиции
http://img73.imageshack.us/img73/6381/bandselector9wd.png
Дали ще се намери такова нещо? И къде в София може да търся?

Тролеите напред!!!

Тема Re: Превключвател на обхватите - почистваненови [re: 3иУ]  
Автор Xoлдън (уморен)
Публикувано26.01.06 18:39

Направил си грешка,че си го разпоявал.Има шпрейове за контакти.Просто пръскаш вътре в превключвателя,щракаш го няколко пъти и си готов.Той си е комбиниран със смазка.Аз от години имам един,та не знам какво се продава на пазара.Мисля,че ВД 40 става също.

Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат

Тема Re: Превключвател на обхватите - почистваненови [re: Xoлдън]  
Автор 3иУ (Тролей)
Публикувано26.01.06 20:19

Не Холдъне не съм направил грешка. Пръскал съм го с поне 3 различни видове шпрейове и нищо не се получи. След това и с газ го поливах и пак нищо. После когато го разглобих се оказа че има една счупена пластина ама не я споменах защото веднага взех нова от някакъв друг превключвател. Та сега проблема е с какво да го промия ефективно за да включва надеждно. А какво е ВД 40 не ми е ясно?

Тролеите напред!!!

Автор vesko1O2 (master)
Публикувано26.01.06 20:32

Виж тук

Въпреки,че и това ще свърши работа,по- добри са специализираните контактни спрейове-тези с чистещи,антиоксидантни и смазващи съставки...
Успех !

Автор DTMF (фантом)
Публикувано26.01.06 20:45

преди да го сглобиш му разстегни малко пружинките да имат достатъчно натиск на пластините след това. с бензин не става ли да се почисти?или там каквото намериш_)

Тема Re: Превключвател на обхватите - почистваненови [re: DTMF]  
Автор 3иУ (Тролей)
Публикувано26.01.06 20:49

Няма пружинки. Пластините са едни извити на две и хващат като щипци другите пластини които са неподвижни. Не виждам начин за стягане.

Тролеите напред!!!

Автор DTMF (фантом)
Публикувано26.01.06 20:55

аха сетих се какви са,май ти трябва спрей против ръжда за първо време,скоро си купих един на филипс за 6 лева и още не съм го пробвал дали върши работа

Авторlvan (Нерегистриран)
Публикувано26.01.06 21:07

Пробвай да почистиш неподвижните пластинки с гума за молив, а може да опиташ да отрежеш един много тънък резен от гумата и с него да почистиш подвижните пластинки. Ама гледай да не ги разпънеш много.

Тема Re: Превключвател на обхватите - почистваненови [re: lvan]  
Автор 3иУ (Тролей)
Публикувано26.01.06 21:15

И аз гледам да не пъхам между нях много дебели работи щото се разчита само на стискането и ако се разпънат отива по дяволите превключвателя

Тролеите напред!!!

Тема Re: Превключвател - почистване с шкурканови [re: 3иУ]  
Автор formulist (минаващ)
Публикувано27.01.06 06:30

Считам, че спокойно можеш да почистиш повърхностите с драскало от кибрит.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.