|
Тема
|
El ustrojstwo..
|
|
Автор | Legba (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.04.05 16:04 |
|
Интересува ме можете ли да се изработи електронно устройство с минимални размери.
На входа на устройството постъпва поредица от импулси (стандартно ТТЛ ниво). От тях по определен алгоритъм трябва да се получат с различна но определена продължителност (аналогично на чакащи мултивибратори).
Останалото е елементарна двоична логика (и/или, не). Устройството е необходимо като платка.
Бихте ли могли да ми кажете цена и колко време ще ви отнеме изработката?
| |
Тема
|
Re: El ustrojstwo..
[re: Legba]
|
|
Автор |
Greven (непознат
) |
Публикувано | 08.04.05 16:38 |
|
Каква е честотата на постъпващите импулси ?
| |
Тема
|
[re: Greven]
|
|
Автор | ToHu (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.04.05 21:09 |
|
Това да не е за някоя тапа .....
преди време един познат ме свърза с човек който се интересуваше от нещо такова, може и ти да си бил, но тогава не ми остана време да се занимавам, един познат щеше да го рпави на CPLD но и той май доста зает се оказа, та не се получи тогава ....
Та по въпроса, ако си го синтезирал схемно, много лесно може да го сложиш на CPLD-то, оказа се че е доста леко да му вхараш синтезирнаа вече схема, е и също толкова леко да я опишеш, но аз нямам време за таквиа неща.
| |
Тема
|
[re: ToHu]
|
|
Автор | Legba (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.04.05 23:46 |
|
Не съм бил аз.
Не е тапа ... до колкото знам. Шефа тука ме тормози да му намеря някой дето да направи нещо такова. До колкото знам трябва да е някякъв ПИК контролер за да станело малко. Ама ако имате други идеи - даваийте. Все оше не знам на каква честота трябва да работи. Утре ще питам за това. Давайте и други въпроси ако имате за да питам направо всичко.
| |
Тема
|
Ако държиш на изпълнение
[re: Legba]
|
|
Автор | lnfrared Remote (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.04.05 11:50 |
|
с микроконтролер, пиши на . Вярвай , в цялата задача най - трудното е изготвянето на техническото задание. За да не се връщаш после 127 пъти и да уточняваш изисквания и параметри и да няма недоволни.След като знаеш какво искаш, нататък е просто рутина.
| |
Тема
|
Re: Ако държиш на изпълнение
[re: lnfrared Remote]
|
|
Автор | ToHu (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.04.05 12:00 |
|
Аха .. ми нещо таков ами звучи, това дето искаха да го рпавя е много подобно, връзва се на ISA и изработва ключовете за една програма, може и на LPT ама за LPT май нямаше алгоритъм направен. Но конкретно в тоя случай с PIC не ставаше, зависи какви са времевите интервали. Ако се иска бързодействие, и има малки времеви интервали PIC-а няма да се оправи, говоря ако гониш врмена ns до 1-2 us, въреки че с новите dsPIC скоростта е по голяма.
| |
|
|
|
|