Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:06 15.07.25 
Технически науки
   >> Електроника
*Кратък преглед

Тема El ustrojstwo..нови  
АвторLegba (Нерегистриран)
Публикувано08.04.05 16:04

Интересува ме можете ли да се изработи електронно устройство с минимални размери.
На входа на устройството постъпва поредица от импулси (стандартно ТТЛ ниво). От тях по определен алгоритъм трябва да се получат с различна но определена продължителност (аналогично на чакащи мултивибратори).
Останалото е елементарна двоична логика (и/или, не). Устройството е необходимо като платка.
Бихте ли могли да ми кажете цена и колко време ще ви отнеме изработката?

Тема Re: El ustrojstwo..нови [re: Legba]  
Автор Greven (непознат )
Публикувано08.04.05 16:38

Каква е честотата на постъпващите импулси ?

Тема Re: El ustrojstwo..нови [re: Greven]  
АвторToHu (Нерегистриран)
Публикувано08.04.05 21:09

Това да не е за някоя тапа .....
преди време един познат ме свърза с човек който се интересуваше от нещо такова, може и ти да си бил, но тогава не ми остана време да се занимавам, един познат щеше да го рпави на CPLD но и той май доста зает се оказа, та не се получи тогава ....
Та по въпроса, ако си го синтезирал схемно, много лесно може да го сложиш на CPLD-то, оказа се че е доста леко да му вхараш синтезирнаа вече схема, е и също толкова леко да я опишеш, но аз нямам време за таквиа неща.

Тема Re: El ustrojstwo.. [re: ToHu]  
АвторLegba (Нерегистриран)
Публикувано08.04.05 23:46

Не съм бил аз.
Не е тапа ... до колкото знам. Шефа тука ме тормози да му намеря някой дето да направи нещо такова. До колкото знам трябва да е някякъв ПИК контролер за да станело малко. Ама ако имате други идеи - даваийте. Все оше не знам на каква честота трябва да работи. Утре ще питам за това. Давайте и други въпроси ако имате за да питам направо всичко.

Тема Ако държиш на изпълнениенови [re: Legba]  
Авторlnfrared Remote (Нерегистриран)
Публикувано09.04.05 11:50

с микроконтролер, пиши на

. Вярвай , в цялата задача най - трудното е изготвянето на техническото задание. За да не се връщаш после 127 пъти и да уточняваш изисквания и параметри и да няма недоволни.След като знаеш какво искаш, нататък е просто рутина.

Тема Re: Ако държиш на изпълнениенови [re: lnfrared Remote]  
АвторToHu (Нерегистриран)
Публикувано09.04.05 12:00

Аха .. ми нещо таков ами звучи, това дето искаха да го рпавя е много подобно, връзва се на ISA и изработва ключовете за една програма, може и на LPT ама за LPT май нямаше алгоритъм направен. Но конкретно в тоя случай с PIC не ставаше, зависи какви са времевите интервали. Ако се иска бързодействие, и има малки времеви интервали PIC-а няма да се оправи, говоря ако гониш врмена ns до 1-2 us, въреки че с новите dsPIC скоростта е по голяма.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.