|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Слънчеви батерии
|
|
Автор | Любocлaв (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.03.05 07:25 |
|
Трябва да проектирам едно устройство, което ще работи на място, където няма ел.захранване. Идеята ми е да използвам слънчевата светлина за зареждане на акумулаторна батерия, от която да се захранва устройството. Някой работил ли е с такова захранване, за да подскаже някои тънкости. Ако знаете някакви линкове по тоя въпрос и изобщо всякаква информация също ще представлява интерес за мен. Предварително благодаря 
| |
Тема
|
Re: Слънчеви батерии
[re: Любocлaв]
|
|
Автор |
Диaн (uguoT) |
Публикувано | 25.03.05 07:59 |
|
Поразоди се до Конрад и разгледай каталога - предлагат доста нещо ама да те предупредя цените си биват.
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"
| |
Тема
|
[re: Любocлaв]
|
|
Автор | xor (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.03.05 08:49 |
|
В "Електронинвест" съм виждал такива панелчета, няколко вида. Цените май бяха по-поносими от тези в Конрад. Не знам обаче до колко може да се разчита на тази фирма.
| |
|
Каква ще е приблизително консумацията на устройството?
......
А в 33 - распяли, но не сильно.
.......
| |
Тема
|
[re: Poruchik_Rzevski]
|
|
Публикувано | 25.03.05 17:40 |
|
Има малко електроника, която ще консумира стотина милиампера и едно електромоторче, което ще се включва периодично за по 20-тина секунди през няколко минути. Интересувам се от конкретни схемни решения за такова захранване. Дали има някакви особености, за които не бих се сетил преди да се сблъскам с проблема, защото до сега не ми се е налагало да правя такова нещо.
| |
|
Доста ми се вижда като консумация тая работа. Имай предвид, че все пак панелите дават максимален ток само когато ги пече слънце. А "няколко стотин милиампера" плюс моторче през няколко минути..... множко ще дойдат.
......
.......
| |
|
wizdal sym 50W paneli po 100-150$, shte mu stignat da zarevda denem i da bachka noshtem, ako ne e nad 10W konsumaciata.
to zawisi i kade e de.. w Dominikana si imat po 10 chasa sredno na den iako slunce...
| |
Тема
|
[re: Milenn]
|
|
Публикувано | 26.03.05 05:06 |
|
Не, не е в Доминикана, макар че идеята определено ми харесва за България става въпрос и то за целогодишна работа. Консумацията, така като го смятам на първо "четене" не би трябвало да надхвърля 5 Вата на час. Всъщност идеята е много проста - имаме едно моторче, което трябва да се пуска през пет минути за по около 2 секунди, като сигнала за спирането трябва да идва от външно устройство. Според мен това трябва да е един таймер, който да прави петминутния импулс и да обръща един тригер, от който да се пуска моторчето, а външния сигнал да обръща тригера за да спре моторчето и да пуска отново таймера. Ако се сещате за някакво по-рационално решение моля кажете.
| |
|
А зимата? А когато е облачно? Ами тия акумулатори на студ и жега? Неблагодарна задача е като цяло.
......
.......
| |
Тема
|
[re: Poruchik_Rzevski]
|
|
Публикувано | 26.03.05 22:11 |
|
Поручик, няма лесно в тоя живот, да го знаеш от мен Не те знам колко "саро куче" си, но със сигурност трябва да разбереш, че нищо не се дава даром, трябва да се бориш 
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|