|
|
|
Тема
|
Как се прави баланс на бялото?
|
|
| Автор |
bsb_2 () |
| Публикувано | 08.12.03 16:35 |
|
|
Имам тук едни монитори, на които бялото им е избягало. При тях може да се настройва всеки цвят поотделно, ама нещо не мога да му хвана цаката.
Има ли някаква процедура, според която да се нагласява бялото?
Боян
--
What are you afraid of?
| |
|
Тема
|
Re: Как се прави баланс на бялото?
[re: bsb_2]
|
|
| Автор | bigASSyou (Нерегистриран) |
| Публикувано | 08.12.03 16:55 |
|
|
sinio+zeleno+4erveno=bqlo
t.e. puska6 nqkakva aplikatziq , koqto da izkara bql ekran , slaga6 trimerite v sredata i po4va6 da gi oveli4ava6 pootdelno dokato stane naistina bqlo , pravi6 proverka na drygite tzvetove i si gotov.ne slagai trimer na max. , a namali tzveta , koito e v pove4e , 6toto se poly4ava izkrivqvane.
| |
|
Тема
|
Re: Как се прави баланс на бялото?
[re: bsb_2]
|
|
| Автор | walkman™ (Нерегистриран) |
| Публикувано | 08.12.03 20:17 |
|
|
На монитора, при видеоусилвателите трябва да имаш 5 или 6 тримера - маркирани съответно Rbias, Gbias, Bbias и (R, G, B)drive или нещо такова. С drive настройваш баланса на черното, т.е. при едва забележимо сиво картината да не е оцветена в някакъв нюанс. После пускаш бяло, и с drive или както е там означено, настройваш бялото. Това може да се наложи да се прави няколко пъти. С първите потрнциометри се настройва постоянното напрежение (т.е. ниво черно) а с вторите - усилването на съответния канал, т.е. ниво бяло. Ако двете настройки се получат, а при междинна яркост избива някой цвят, вероятно кинескопа е пътник...
Успех! 
| |
|
|
|
е хората ти обясниха аз лично от време на време се мъча тук с разни монитори и ползвам една програмка ntest доста добра работа върши като сигнален генератор сега точно се мъча с един скапан монитор DELL който при смяна на разделителната способност сменя нюанса на червеното от виолетово до оранжево все се чудя ко да го правя :)
| |
|
Тема
|
Re: трудно:)
[re: dian_dimitrov]
|
|
| Автор | bigASSyou (Нерегистриран) |
| Публикувано | 13.12.03 22:36 |
|
|
q dai edna ideq za pakhard bell (nqkakvo takova my be6e imeto).tok v zaxranvaneto ima ama monitora nemoje da izleze ot stendby rejim.
i edin peacok mi se motae iz krakata.promenq si fokysa maamy.glasq go i sled 3-4 4asa pak vartq TXO-to.
mama im jalta , golemi idioti sa tiq proizvoditeli
| |
|
|
|
ми не ми е работа ама май имаш проблем с кабела който ти свързва монитора с видео-картата на някой от пиновете се подаваше сигнал за извеждане на монитора от това състояние някой от пиновете не мога ти кажа кой е със сиурност вършеше тази работа ама провери все пак
| |
|
|
|
|