Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:57 13.07.25 
Технически науки
   >> Електроника
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Telefonni centrali i BTKнови  
АвторPif $ (Нерегистриран)
Публикувано20.05.03 23:18

hora pomagaite
niakoi da znae ima li nachin sled kato niakoi me e izbral po telefona (moiat e cifrov) v kraia na telefonniat razgovor, togava kogato tozi koito me e izbral zatvori az da razbera che toi e zatvoril.
da priemem che imam telefonen sekretar ...
kato zvunne - vdiga,
kak da go nakaram da poznae che otsreshniat abonat e zatvoril ..
moga li da nakaram BTK da mi kajat po niakakuv nachin che onia e zatvoril ??

Тема Re: Telefonni centrali i BTKнови [re: Pif $]  
АвторVlLO (Нерегистриран)
Публикувано21.05.03 04:24

Ima nachin - sledi se naprejenieto na liniata. normalno e 60V. Po vreme na razgovor e 10-12V. I stoi tolkova dokato i 2-te strani ne zatvoriat.

Тема Re: Telefonni centrali i BTKнови [re: VlLO]  
Публикувано21.05.03 07:49

..
az sum ednata strana i ne moga da zatvoria zashtoto sum tupo rele.
triabva niakoi da mi kaje da zatvoia
ot ednata strana ima chovek sus telefon vuv ruka koito nabira moiat nomer. obache ot moiata strana NIAMA chovek a ima ustroistvo koeto e vdignalo liniata. tupo RELE. niakoi triabva da kaje na moeto rele da osvobodi liniata. tozi niakoi triabva da razbere tova ot BTK ...
a kogato niakoi kaje na moeto ustroistvo - zatvori - to shte zatvori i liniata shte stane 60V ...

ako tozi koito mee nabral zatvori a az ne zatvoria - durja tok prez liniata 22mA nikoi v blizkite 500 godini ne moje da me nakara da pusna liniata i da stanat 60V
zashtoto az detektiram che ima vdignata linia s merene na tok ...

vaprosa e dali BTK moje po niakakuv standarten ili NESTANDARTEN nachin da me uvedomi che otsreshniat abonat koito se iaviava izbirasht e zatvoril

АвторMKSlOS (Нерегистриран)
Публикувано21.05.03 08:27

По принцип ако единия абонат затвори, а другият не, едно реле в АТЦ в А-29 принудително разпадаше връзката. Ако имаше нужда от допълнителна сигнализация БТК прекарваше трети проводник (срещу допълнително заплащане). Предполагам, че и в цифровите централи има подобен алгоритъм. Телефонните секретари обикноено държат линията предварително определено време - 1-3 минути и след това рязпадат. Ако държиш да правиш по-дъдлъг запис, то трябва да изчакаш централта принудително да разпадне вързката и да детектираш сигнала, които ще доиде по линията (както модема определя busy).
Сложничко е ама не е невъзможно.

Тема Re: Telefonni centrali i BTK [re: Pif $]  
Автор Mircha ()
Публикувано21.05.03 09:35

Ако линиятя ти е наистина цифрова т.е.ISDN цялата информация за продължителност, таксови импулси, край на разговора и т.н. тече по канала за данни. Предполагам, че можеш да намериш всичко по въпроса в нета или в Бизнес центъра на БТК(тяхната мама) на ул.Гурко.
Ако линията ти е просто с 9 или 8 отпред то тя си е на практика аналогова. В този случай не знам дали БТК(тяхната мама) може да ти помогне с нещо - да кажат специалистите по АТЦ. Моя съвет е ако можеш следи дали в последните 10 сек. някой отсреща говори(предава нещо) и ако е заспал просто го отсвирваш.

Успех!

Тема Re: Telefonni centrali i BTKнови [re: Mircha]  
Публикувано21.05.03 11:09

da be
i ako ima shum ili zaeto ... az vechno shte si chakam
ISDN-a e druga rabota
ne govorim za ISDN ..
a pod cifrov telefon se razbira telefon svurzan kum cifrova telefonna centrala
takava v koiato neshtata se prevkliuchvat cifrovo a ne s releta kato A29 .. s releta

po sveta ima niakolko koncepcii za tova
osven 16-te kHz ima i obrushtane na poliariteta v nachaloto na razgovora (amerikanski standart)
ili razni drugi prostotii kato razkachane na liniata za 1 sekunda sled krai na razgovora ...
no vaprosa e dali cifrovite centrali na BTK poddurjat niakoia ot tezi funkcii i dali moga da gi nakaram da mi gi vkliuchat ..
kakto poddrujdat Caller ID na cifrovite telefoni (tezi s 8 i 9, ne ISDN)
ne che i na ISDN ne go poddurjdat

taka che ako niakoi poznava niakoi deto e v BTK - da svirka

Тема Re: Telefonni centrali i BTKнови [re: MKSlOS]  
Публикувано21.05.03 11:11

ako centralata mi dade busy sled kato onia zatvori az shte sum nai shtastliviat chovek na sveta ;)
no ne vseki put dava :((((
nikakuv problem ne mi e da detektiram zaeto

Тема Много е лесно!нови [re: Pif $]  
Автор Aтaнac_Ko (обикновен човек)
Публикувано21.05.03 12:39

---- Просто трябва да небереш една единица от шайбата (или какъвто ти е там телефона), но в импулсен режим. Или пък да натиснеш комутатора за кратко време (което си е импулсна единица). Ако чуеш сигнал "свободно избирай", значи отсреща са ти затворили. В противен случай ще можете още да си говорите.

Наско

Автор quad ((bg))
Публикувано21.05.03 17:02

zdr Pif $ :))
nqkoi po-gore be6e predlojil dobro re6enie da izpolzva6 zapisa na govor da prekasne kato svar6i saob6tenieto.Moje6 da izpolzva6 principa na retranslatorite za taxijiite, koito zapisvat dokato ima visoko nivo na signala i sled prikliu4vane na saob6tenieto toi pada i sled malka vremezadrajka izkliu4va(sled koeto zapisanoto se izla4va ot drugata strana na planinata)Ne se pritesnqvai ot smu6teniqta, te ne sa 4ak tolkova golemi i prodaljitelni.Bqh gledal i podobni Pc programi izpalnqva6ti tazi funkciq izpolzva6ti mikrofonniq vhod.Natiska6 klavi6 za zapis i dokato ima visoko nivo na govora-respektivno naprejenieto(koeto moje6 da nastroi6) zapisva.

Тема Re: Telefonni centrali i BTKнови [re: quad]  
Публикувано21.05.03 18:53

za radio repeat-rite - tam zapisvat dokato ima noseshta ;)
taka che ne e po zvuk a po HF

mersi vse pak

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.